torsdag, juni 17, 2010

Offensiv fotboll på menyn!

Gårdagen glömmer vi snabbt då Spanien verkligen inte levde upp till de förväntningar vi hade på dem. Man märkte klart och tydligt att det var premiär för spanjorerna som hade svårt att få till avsluten trots massor av klara lägen. Bättring krävs och bättring lär det bli... Idag tror många att Argentina och Nigeria ska vinna sina matcher och visst bör dem ha bra chans. Jag är dock inne på en helt annan bana idag. En match blir målrik och en match blir målsnål av dessa.

Spel 39


Argentina - Sydkorea (Över 1.5 mål)
Grekland - Nigeria (Under 2.5 mål)
Odds: 2.10 @ Unibet
Insats: 248 kr (6%)
Spelstopp: 13.30

Argentina - Sydkorea
Både Argentina eller Sydkorea kan idag boka en plats till åttondelsfinalerna i Sydafrika. Men då krävs seger i eftermiddag på Soccer City Stadium i Johannesburg. Både Argentina och Sydkorea vann sina premiärmatcher utan att egentligen imponera eller övertyga.

Argentina har massor av offensiva spelare som är ruskigt bra. Får han bara alla att dra åt samma håll så kommer vi få se en målexplosion här idag. Man spelade med en trebackslinje senast mot Nigeria men inför den här matchen kan man göra ett byte till fyrbackslinje. Juan Sebastian Veron har problem med en vad och tvingas till vila. Då kommer Burdisso att gå in i backlinjen samtidigt som Gutierrez spelar på mittfältet tillsammans med Javier Mascherano och Angel Di María. Lionel Messi kommer då att spela strax bakom Higuaín och Tévez på topp. Den här uppställningen valde i alla fall Maradona att ställa upp på gårdagens träning. Det finns dock en möjlighet att man fortsätter med trebackslinjen och byter in Maxi Rodriguez mot Veron som man gjorde under matchen mot Nigeria senast och då är man återigen sårbara bakåt.

Sydkorea bjöd på fartfylld fotboll med snabba omställningar mot Grekland. Sydkorea satte hård press på Grekerna på sin egen planhalva och mycket talar väl för att man kommer göra det även här mot Argentina. Tappar Argentina bollen på fel ställe på planen så kan det mycket väl bli mål för Sydkorea idag. Man är inte beroende av Argentinas misstag utan man kan spela fin fotboll om laget bara kommer igång. Är Argentinas spelare lika slöa och stillastående som mot Nigeria så har Sydkorea bra chans att bjuda på nästa stora skräll i VM.

Det är två fartfyllda och offensiva lag som drabbar samman här idag. Båda lagen har fått varsin match i benen och båda lagen hittade målen i premiären. Nu blir det lättare när man känt på bollen, upplevt stämningen och fått näta. Räkna med fler mål i den här omgången än i första, jag tror det målkalas redan här!


Grekland - Nigeria
Grekerna gjorde en rakt igenom usel insats på Sydkorea senast och idag måste man visa bättring om man inte vill se sig utslagna redan efter den här matchen. Greklands offensiv var rent ut sagt usel,  Den enda kreativa spelaren, Georgios Karagiunis, tvingades utgå i paus senast. Man har forwards som Angelos Charisteas, Theofanis Gekas och Giorgios Samaras och samtliga dessa spelare börjar komma upp i åren och har sett sina bästföredatum gå ut för flera år sedan. Jag tror Grekerna får vänta på sitt första VM mål ännu längre än efter den här matchen. Det krävs nya yngre och kreativare spelare i laget för att man ska ha en chans och då måste Otto Rehagel släppa fram dem.

Nigeria gjorde en helt okej insats mot Argentina senast. Man var mycket organiserade i försvarsspelet och kunde stundtals få stopp på de argentinska attackerna. Mittbackarna Yobo och Shittu visade styrka i duellspelet vilket kommer att behövas mot grekiska forwards. Grekerna är väl kända för att backa hem med hela laget och satsa på kontringar samt. fasta situationer. Men idag möter de grekiska spelarna ett Nigeria som är starka i luftrummet och då blir det återigen svårt att göra mål.

Tyvärr för Nigerias skull så vet jag inte om man har kapaciteten som krävs för att ta sig förbi Grekernas köttmur i defensiven. Mittfältarna Haruna, Kaita och Etuhu är starka på att rensa undan framför egen backlinje men frågan är om de har den offensiva kvalitén som krävs för att föra matchen?

Nigerias chans ligger i Martins som visade en enorm snabbhet senast mot Argentina och nu ställs han mot långsamma Greker och då ska han ha bra chans att spurta förbi dem och lägga in en boll. Jag avstår dock att spela Nigeria och väljer underspelet här istället.

Klicka här för att ta del av Unibets fantastiska bonus där man ger 120% i startbonus upp till 1200 kr! Sätt in 1000 kr och du får 1200 kr GRATIS av Unibet att spela för!


Vill du ha gratispengar?
KLICKA HÄR FÖR ATT SE SPELBOLAGENS BONUSAR!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!