måndag, augusti 23, 2010

Stark dubbel!

Sigma hade igår inga bekymmer med att köra över Brno och spelet satt fint till oddset 2.35. Idag bjuder jag på nya spel och en stark dubbel där jag har hittat två formtoppade hemmalag som tar emot sina seriers svagaste lag.

Spel 89

Dubbel:
Vålerengen - Sandefjord
(Vålerengen vinner med 2 mål eller fler, 1.65)
Oddevold - Holmalund (Oddevold vinner med 2 mål eller fler, 1.50)
Odds:  2.47 @ Nordicbet
Insats: 206 kr (7.5%)
Spelstopp: 19.00


Vålerengen - Sandefjord
Det ska vara stor skillnad mellan lagen här. Vålerengen slåss i toppen av serien medan Sandefjord ligger sist i tabellen och givetvis slåss i botten för sin överlevnad. Vålerengen ligger på tredje plats med en match mindre spelad än de andra topplagen. Man är 12 poäng bakom serieledande Rosenborg och bara 2 poäng bakom Tromsö. Vid seger här går man upp på andra platsen och jag är helt säker på att alla spelare i Vålerengen förstår allvaret matcher av den här typen. Man måste vinna för att hänga på Rosenborg, vid poängtapp kan det vara kört.

Vålerengen är seriens kanske starkaste hemmalag. Man har på 9 matcher resultatraden 7-2-0 och en väldigt fin målskillnad på 31-7. Som ni förstår så har Vålerengen lätt för att göra mål på hemmaplan och det har märkt den senaste tiden då laget har gjort 18 mål på de tre senaste hemmamatcherna. I förra hemmamatchen krossade man Start med hela 8-1!! 6 av de 7 segrarna man tagit på sin hemmaplan har slutat med seger med 2 mål eller fler och det talar verkligen för mitt spel idag.

Sandefjord är hopplösa på bortaplan. Laget har 0-2-8 som resultatrad och pinsamma 5-19 i målskillnad. Man har verkligen stora bekymmer med sitt spel på bortaplan och de matcher man tagit poäng i har slutat 0-0 efter usla insatser från hemmalaget.

Vålerengen saknar Birger Madsen, Gudmund Taksdal Kongshavn och Lars Iver Strand som alla är skadade men det är inget som påverkar laget.
Sandefjord saknar med största sannolikhet bara Saric i den här matchen.

Sandefjord läcker som såll bakåt på bortaplan och Vålerengen är i storform och fullkomligt kör över alla lag de möter på sin hemmaplan. Nu möter man seriens sämsta lag och då måste man bara vinna. Det finns verkligen ingenting som talar för att Sandefjord ska ha en chans här idag och handicap spelet känns mycket tryggt.


Oddevold - Holmalund
Här är det klasskillnad rakt igenom. Oddevold är för bra för division 2, man hör helt klart hemma i division 1 och det har man visat i år då man vunnit 11 av sina 15 matcher. Man slåss i toppen mot Karlstad och Gunnilse och chanserna är goda att man tar sig förbi dem när säsongen är slut. Oddevold mötte just Gunnilse på bortaplan i förra omgången och med knappt 200 supportrar med sig fick man vända hem med 3 poäng efter att man vunnit med 1-0. Man har ett härligt stöd som är något utöver det vanliga inom div. 2. Idag ställs man mot ursvaga Holmalund som ligger sist i tabellen. Det här kan bara sluta med en seger för hemmalaget.

Holmalund kommer med största sannolikhet ramla ur divison 2 den här säsongen. Man spelar uselt och man verkar inte ha kvalitén för att spela i tvåan. Formen är dyster då man har 2 oavgjorda och 3 förluster på sina 5 senaste matcher. Man fick dock en liten ljusglimt senast då man kryssade i "derbyt" mot Annelund efter en stark insats. Dock ska man veta att Annelund saknade flera spelare i den matchen och nu möter man betydligt tuffare motstånd i topplaget Oddevold.  Man är svaga på bortaplan och har resultatraden 1-1-5 och 12-25 i målskillnad. Det lär bli tufft då Oddevold är urstarka hemma och har 5-1-1 som resultatrad och fina 23-8 i målskillnad.

Noterbart är att Holmalund kommer till spel utan sin skyttekung Kristofer Profozic som återigen är skadad. Ett tungt avbräck.

Frågan i den här matchen är inte om Oddevold vinner, utan med hur mycket!


KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA DUBBELN HOS NORDICBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS DÄR DOM DUBBLAR FÖRSTA INSÄTTNINGEN UPP TILL 1000 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!