onsdag, augusti 25, 2010

Spelvärd dubbel!

Ikväll är det 5 Champions League matcher och jag bjuder på förutsättnignarna inför matchen samt de högsta oddsen på respektive match. Utöver detta bjuder jag även på en spelvärd dubbel till 2.26 gånger pengarna. Det är två starka hemmalag som bör ha mycket god chans till seger.

Spel 91

Dubbel:
Sogndal - Bryne
(Sogndal vinner, 1.51)
Helsingborg - Trelleborg (Helsingborg vinner, 1.48)
Odds. 2.24 @ Betsson
Insats: 172 kr (6%)
Spelstopp: 18.00


Sogndal - Bryne
Här är det två lag helt utan form som drabbar samman. Båda lagen har haft det tufft den senaste tiden men det ska ändå vara stor klasskillnad i den här matchen.

Sogndal slåss i toppen och man ligger på delad förstaplats i tabellen med samma poäng som Fredrikstad. Inför den här matchen har laget spelat tre raka bortamatcher och det har slutat med förlust i alla tre matcherna. Nu är det dock dags för hemmamatch igen och här trivs laget mycket bättre. På hemmaplan har man 6-1-1 som resultatrad och fina 21-8 i målskillnad. Formen på hemmaplan är även den strålande bra då man är uppe i 5 raka segrar med cupen inräknad. Senast krossade man Strommen hemma med 5-1 och Strommen ligger 3 placeringar före Bryne och har 6 poäng mer inspelat än dem. Bryne är ett lag som Sogndal ska slå alla dagar i veckan om man ska ha med toppstriden att göra.

Bryne är helt ur form och har 7 raka förluster bakom sig varav 6 av dessa har slutat med förlust med 2 mål eller mer. Då förstår ni vilket uselt självförtroende de här grabbarna lär ha. På bortaplan trivs laget uselt och 2-1-5 som resultatrad talar sitt tydliga språk. Man har tre raka förluster bakom sig på bortaplan och resultaten i dessa matcher är förlust med 3-0, 6-3 och 6-1. Den senaste förlustmatchen var mot Sogndals toppkonkurrent med Fredrikstad och den förlorades med 3-0. Liknande siffror idag till Sogndals favör? Den usla formen kontra det dåliga bortaspelet kan inte annat i än resultera i förlust mot topplaget Sogndal i den här matchen.


Helsingborg - Trelleborg
Det är skånederby och det präglas av en massa avstängningar hos båda lagen. Helsingborg har 3 spelare avstängda och Trelleborg har två avstängda spelare. Samtliga spelare är ordinarie i båda lagen så det är tunga avbräck det handlar om. I övrigt är det ett Helsingborg som slåss i toppen med Malmö FF om SM-guldet och idag ställs man mot Trelleborg som slåss för nytt kontrakt i Allsvenskan.

Helsingborg har 2-2-1 som formrad på sina 5 senaste matcher. Det är väl inget som imponerar men man har visat att hemmastyrkan fortfarande sitter i. Senaste hemmamatchen mot Djurgården var en svängig historia som innebar HIFs första poängtapp på hemmaplan. I halvtid låg man under med 0-1 + att man var en man mindre. Men HIF vände trots detta matchen i andra halvlek efter 2 mål inom loppet av 4 minuter. DIF ville annat och vände tillbaka matchen till 3-2 på 5 minuter och det resultatet såg ut att stå sig matchen ut. Trots en massiv HIF offensiv så kändes 3-2 som slutresultatet men Alexander Gerndt hos HIF ville annat och satte kvitteringen i matchens sista minut och 3-3 blev slutresultatet. HIF visade prov på stark lagmoral och det gör att jag mer än gärna spelar laget i den här matchen. Resultatraden 8-1-0 och målskillnaden 18-8 imponerar på mig och idag tar man emot Allsvenskans sämsta bortalag. Då bör man vinna även om det är ett skånederby.

Trelleborg har spelat upp sig den senaste tiden och har 4-0-1 som resultatrad på de 5 senaste matcherna. Men det är inget man ska stirra sig blind på då 3 av de 4 segrarna togs på hemmaplan där laget trivs betydligt bättre än på bortaplan. Noterbart är även att samtliga segrarna är tagna mot lag som ligger bakom Trelleborg i serien dvs. bottenlag. Nu ställs man mot ett topplag i ett skånederby och det är ingen lätt nöt att knäcka. Senaste bortamatchen var mot Kalmar FF och då var man numret för litet och jag tror att man kommer vara det även idag. Bortaspelet är som sagt uselt och man är sämst i hela Allsvenskan på bortaplan. Man har den pinsamma resultatraden 1-1-7 och än mer pinsamma målskillnaden 7-19.

Historiskt sett så har Helsingborg haft tämligen enkelt för Trelleborg då man under 2000-talet har 3-3-0 som resultatrad mot Trelleborg på hemmaplan. Dock ska man veta att Trelleborg har skrällt i tre raka matcher mot Helsingborg nu då man har 3 raka kryss på Olympia. Idag lär det dock bli tuffare då Helsingborg har betydligt mer att spela för nu än i de senaste mötena. Nu är man topplag och slåss om SM-Guldet, det bör räcka som motivation i den här matchen, framförallt då Malmö FF gick om dem i tabellen nyligen. Vid seger här så är man återigen serieledare!

Båda lagen har bekymmer med avstängda spelare. Helsingborg kommer till spel utan Lantz, Ekstrand och Holgersson som alla är avstängda. Lägg därtill Ramadan som är skadad.
Trelleborg har Lagkapteten Dennis Melander och Tommie Persson avstängda. Det är två tunga avbräck defensivt sett í laget och det kan bli tufft mot Helsingborgs starka offensiv. Man saknar även offensiva Peter Abelsson och Fredrik Jensen som båda skadade sig i senaste matchen. I övrigt har man flera långtidsskador.

Många stirrar sig blinda på Helsingborgs 3 avstängningar i den här matchen. I mina ögon är det inte så farligt då man har bra spelare som kan täcka upp för dem. Värre är det för Trelleborg som har hela 10 spelare borta inför den här matchen varav 2 avstängningar i backlinjen. Det gör att Tom Prahl får komponera ihop en helt ny backlinje som ska lyckas stå emot HIFs vassa offensiv med Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt. Jag tror inte man orkar stå emot i 90 minuter utan HIF bör vinna det här skånederbyt!



-----------------------------------------------------------------------

Inför kvällen Champions League kval:

Ajax - Dynamo Kiev
Bäst odds just nu
1: 1.80 @ Unibet, Expekt, Nordicbet
X: 3.75 @ Sportingbet
2: 4.75 @ Bet365

Inför matchen:
Dynamo stod för en riktigt kämpainsats senast då man klarade 1-1 med en man mindre. Nu är det dock andra förutsättningar och man bör få det tufft mot ett Ajax som är enormt hemmastarka. Ajax var det bättre laget i bortamatchen och nu på hemmaplan där laget stormtrivs bör man vinna och därmed avancera i turneringen. 1.80 är spelbart!


Auxerre - Zenit Bäst odds just nu
1: 2.60 @ Bet365
X: 3.25 @ Unibet, Betsson, Nordicbet
2: 2.90 @ Expekt

Inför matchen:
Zenit som är Rysslands bästa lag vann första mötet med 1-0 på hemmaplan. Man kunde vunnit med fler mål även om man samtidigt kunde kryssat då Auxerre hade ett skott i virket. Jämn match senast. Auxerre är starka hemma och den här matchen känns helt vidöppen!


FC Köpenhamn - Rosenborg
Bäst odds just nu
1: 1.80 @ Expekt, Betsafe, Bet365, Nordicbet
X: 3.60 @ Betsson, Unibet, Nordicbet 
2: 4.50 @ Betsafe, Bet365

Inför matchen:Rosenborg var det bollförande laget senast och vann mycket rättvist med 2-1. Man släppte dock in ett slarvigt baklänges mål i slutet av matchen och det gör att Köpenhamn har ett bra läge till avancemang här. Båda dessa lagen är starka hemmalag och inför sista matchen är det i princip alltid fördel hemmalaget trots att de måste vinna matchen för avancemang. Det här bör bli en jämn match men jag tror mest på hemmalaget även om oddset på kryss är tilltalande. 1-0 räcker för Avancemang för Köpenhamn, vid 2-1 blir det förlängning.


Tottenham - Young Boys
Bäst odds just nu
1: 1.25 @ Nordicbet
X: 6.50 @ Bet365
2: 13.00 @ Betsafe

Inför matchen:
I bortamatchen senast märkte man tydligt hur Tottenham vantrivdes på konstgräset och man såg länge ut att gå emot en säker 3-0 förlust. Men laget tog sig i kragen och gjorde 2 mål och har därmed ett guldläge att ta sig vidare här. 1-0 eller 2-1 räcker för Tottenham avancemang eller vinst med flera mål. Stor fördel Tottenham som bör vinna den här matchen!

MSK Zilina - Sparta Prag
Bäst odds just nu
1: 2.35 @ Betsafe
X: 3.35 @ Expekt
2: 3.10 @ Unibet, Bet365 

Inför matchen:
MSK Zilina vann mycket välförtjänt första matchen med 2-0 på bortaplan. Man lever mycket på sin starka defensiv som inte släpper mycket förbi sig. Sparta Prag mäktade med två skott på mål förra matchen och nu lär det bli ännu tuffare. Under 2.5 mål känns som bästa spelet i den här matchen eller möjligen spelet på ettan då Zilina känns starkare!


-----------------------------------------------------------------------

SPELBOLAGENS BONUSAR


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!
Lägg ett spel för 250 kr, missar du det får du pengarna tillbaka.
INGA OMSÄTTNINGSKRAV!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 600 kr!
Sätt in 600 kr och du får 720 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!