lördag, augusti 14, 2010

Premier League premiär!

Äntligen är Premier League premiären kommen. Som vanligt är den fylld av kluriga matcher och det är inte helt lätt att hitta spelbara odds. Det gäller att man har tycke för ett lag och sedan spelar med hjärtat för annars är det inte lätt. Jag har dock plockat fram ett klockrent odds som jag tror starkt på.

Spel 79

Tottenham - Manchester City

Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 163 kr (5%)

Spelstopp: 13.45

Premier League inleds med en oerhört intressant match mellan två förmodade topplag. Tottenham som slutade på 4e plats förra säsongen ställs här mot femman i serien, Manchester city. Båda lagen spelar under stor press från sina supportrar som förväntar sig en seger i premiären. Tottenham har i regel alltid haft lätt för Manchester City hemma på White Hart Lane och man är uppe i 6 raka segrar nu. Men Man City är inte vad de brukar vara utan man har en massa nya stjärnor i laget och man bör bli betydligt mer slagkraftiga den här säsongen. Den här matchen bör bli väldigt jämn och jag tror på oskärpa i båda försvaren och det kommer leda till en målrik match.

Tottenham har legat lågt på transfermarknaden inför den här säsongen då man tror starkt på det lag man redan har och visst är det helt rätt koncept. Förra säsongen stod laget för flera oförklarliga poängtapp som gjorde att man "bara" slutade på en fjärde plats. Med lite mer skärpa den här säsongen så har laget stor chans att vara bland de tre bästa.
Manchester City däremot har värvat i massor och man har plockat in flera spelare av världsklass. Man har värvat in David Silva, Mario Balotelli, Jerome Boateng, Kolarov och Yaya Touré inför den här säsongen medan man inte tappat någon storstjärna. Som ni säkerligen förstår så är konkurrensen i Man City stenhård och alla vill bevisa varför just dom ska spela för ingen sitter säker på sin position och presterar man inte i matcherna så blir man bänkad.

Tottenham har ett stabilt och mycket samspelt lag. Laget har dock bjudit på många målrika vänskapsmatcher inför säsongen och man har inte sett helt felfria ut i defensiven och det kan straffa sig i dagens match. Offensiven däremot är imponerande och när de spelare på topp så kan de hota vilket lag som helst. Modric, Huddlestone, Bale och Aaron Lennon är ett starkt mittfält som har ett fint en-touch-spel och hittar de bara fram med sina bollar till snabbe Defoe eller inlägg till långe Peter Crouch så är chanserna goda för en målrik match. Man har även vasse islänningen Eidur Gudjohnsen att slänga in ifall målen uteblir. Man är lite som Man City; Vassa framåt och något osäkra bakåt.

Manchester City har en mycket stark defensiv men under försäsongen har de knappast imponerat och jag tror fortfarande man har mycket att jobba på. Med tanke på alla nyförvärv man har i laget så lär det vara problem med kommunikationen och det kan leda till många misstag när Tottenhams offensiv sätter fart. Men man ska dock tänka på att Man Citys starkaste sida är offensiven där man har världsstjärnor från hela världen. Det är svårt att sia om vilka som får starta men de som slåss om mittfältsplatserna är: Yaya Touré, N. De Jong, Gareth Barry, Ireland, Wright-Phillips, Patrick Vieira och Craig Bellamy. Som ni ser så kryllar det av storstjärnor som alla vill spela. De som slåss om anfallsplatserna är: Benjani Mwaruwari, Santa Cruz, David Silva, Adebayor, Tevez, Robinho och Alan Johnson. Balotelli kan tyvärr inte medverka här men som ni ser så har Mancini stora bekymmer med vilka han ska låta spela. Offensiven är tokstark medan defensiven känns ostabil och det är ett fint recept för en målrik match!

Historiken talar verkligen för en målrik match då hela 8 matcher av lagens 11 senaste matcher mot varandra har slutat med 3 mål eller fler. Bara på White hart Lane är lagen uppe i 6 raka matcher där det slutat med 3 mål eller fler. Chansen är stor att det återigen blir en målrik match!




-----------------------------------------------------------------------

Spel 80

Twente - Herenveen
Mitt tips: Twente -1 (Asian Handicap)
Odds: 1.90 @ Bet365
Insats: 245 kr (7.5%)
Spelstopp: 20.45


Twente är regerande mästare i Holland efter att man gjort en strålande säsong förra året. Men nu är det nytt år och man ska göra allt för att försvara sitt guld. Till sin hjälp har laget gjort ett par starka nyförvärv däribland Emir Bajrami från Elfsborg som minst sagt imponerat den senaste tiden. Laget spelade 0-0 i premiär matchen på bortaplan mot Roda senast men det är bara att ta med en nypa salt. Laget förde spelet genom hela matchen och man skapade massor av chanser men det premiär nerverna gjorde sitt och matchen slutade mållöst trots massivt övertag till Twentes fördel. Man har även spelat supercupen matchen mot Ajax som vann cupen förra säsongen. Den matchen vann Twente med 1-0 vilket får ses som ett styrkebesked!

Man såg verkligen vilket kapacitet laget har med en otroligt vass offensiv som skapade massor av målchanser. Yttermittfältarna Emir Bajram och Bryan Ruiz bytte kanter med varandra genom hela matchen och de gör det oerhört svårt för motståndarna att försvara sig emot. Emir gjorde även mål i landskampen i Onsdags mot Skottland och han visade prov på mycket fin form och han lär skapa massor av chanser åt sitt Twente i den här matchen. Man såg även ett lugn i laget senast och trots att man var mållösa så utbröt ingen desperation. Det lär laget ta med sig till den här matchen och inför sin hemmapublik lär man höja sig ett par nivåer och då ska Herenveen vara en munsbit! Förra säsongen hade Twente 16-1-0 som resultatrad på hemmaplan och mäktiga 37-10 i målskillnad. Så visst vet man hur man vinner på sin hemmaplan.

Herenveen har inte imponerat på någon. Förra säsongen slutade laget på en 11e plats i tabellen det ser inte ut att bli bättre den här säsongen. I premiären åkte man på stryk mot Suveräna PSV med 3-1 på sin hemmaplan. Nu väntar en ännu tuffare match och den dessutom på bortaplan där laget inte trivs alls. Det kan inte sluta med annat än en förlust. Förra säsongen förlorade laget 13 av 17 matcher på bortaplan och målskillnaden skrevs till 19-45 vilket knappast imponerar. Jag tror man är chanslösa mot Twente som vill visa upp sin inför sin hemmapublik i hemmapremiären!

Historiken talar för en klar hemmaseger ikväll. Twente som på senare år har blivit betydligt starkare än i början av 2000-talet är nu uppe i 4 raka segrar hemma mot Hereveen och man har mäktiga målskillnaden 14-1 på dessa 4 matcher. Man har dessutom nollat Herenveen i 3 raka matcher nu, förra säsongen vann man med 2-0, repris ikväll?



-----------------------------------------------------------------------
SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:

EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!
Lägg ett spel för 250 kr, missar du det får du pengarna tillbaka.
INGA OMSÄTTNINGSKRAV!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 600 kr!
Sätt in 600 kr och du får 720 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!