torsdag, augusti 19, 2010

Europa League

Europa League idag igen och jag bjuder på ett par bra spel. Jag går ut stenhårt och bjuder på ett spel redan 14.00 så häng på!

Spel 84

Sibir Novosibirsk - PSV
Mitt tips: PSV -1 (Asian Handicap)
Odds: 2.25 @ Bet365

Insats: 183 kr (7,5%)
Spelstopp: 14.00


Här har vi ett odds som garanterat kommer att sänkas under förmiddagen så hugg det omedelbart om ni vill få ut så mycket som möjligt av oddset!

Novosibirsk tog sig till Europa League genom att komma på andra plats i den ryska cupen förra säsongen. Man gjorde en strålande säsong förra året då man tog sig upp till högsta ligan plus att man skrällde sig fram till finalen där man fick möta omöjliga Zenit. Det blev förlust men då Zenit var kvalificerade till Champions League fick Novosibirsk ta över deras Europa League plats och nu är dom alltså i playoff och får möta stenhårt motstånd. Förra omgången slog man ut svaga Apollon Limassol genom att gå vidare på fler gjorda mål på bortaplan. Nu väntar ett motstånd av en helt annan kaliber och jag tror man får det svårt.

PSV går från klarhet till klarhet och ståtar nu med 2 raka överkörningar i Hollands liga. Först krossade man Herenveen med 3-1 på bortaplan för att sedan brutalt köra över De Graafschap på hemmaplan med hela 6-0. Man har visat upp en mycket fin anfallsfotboll där vi ser Ola Toivonen och Markus Berg spela huvudroller. Toivonen har gjort hela 5 mål på dessa två matcher och han är stekhet och kommer givetvis vara ett stort hot mot Novosibirsk idag.

PSV satsar rejält på den här cupen och man vill mer än gärna ta sig vidare till gruppspelet och få en högre status i Europa plus ett rejält klirr i klubbkassan. Novosibirsk vill givetvis samma sak men de har lite andra förutsättningar än vad PSV har. Laget ligger nämligen sist i den Ryska högsta ligan och man har 6 poäng upp till säker mark. Jag är inte säker på att laget har varken kapacitet, spelarmaterial eller orken att ta sig vidare i Europa League. Man bör ju prioritera att stanna i högsta ligan hemma i Ryssland och det gör man knappast om man har Europa League att tänka på, det har vi märkt den senaste tiden. Under den tiden man hade matchen mot Apollo Limassol att tänka på så förlorade laget samtliga matcher! Jag tror till och med att möjligheten finns att tränaren testar lite nya förmågor i den här matchen och det är lite bära eller brista för Ryssarna och brister det så vet vi att PSV har kapacitet att göra massor av mål.

Det som talar emot PSV är väl en lång flygresa plus 5 timmars tidskillnad. Men laget har varit i Ryssland ett par dagar och man borde ha börjat vänja sig nu. Men som ni kan läsa ovan möter man inte direkt Rysslands bästa lag utan mer eller mindre deras sämsta lag. Novosibirsk har 2 segrar på 17 matcher i högsta ligan, laget är helt ur form med endast 1 poäng på de 6 senaste matcherna. De har släppt in hela 39 mål på sina 17 matcher och det vittnar självklart om att laget har en mycket svag defensiv och de kommer få en jobbig dag mot PSVs suveräna offensiv.

Novosibirsk har tappat sin i särklass bästa spelare och lagets skyttekung Alexander Medvedev till Rubin Kazan och det är ett blytungt avbräck för laget. Vem ska nu göra målen? Vem ska nu se till att laget får den ork de behöver genom att kunna anfalla? Nej, Novosibirsk kan glömma den här matchen och lägga fokus på ligaspelet hemma i Ryssland istället.

PSV får klara sig utan avstängde Balázs Dzsudzsák vilket givetvis är ett kännbart avbräck då han är enda vänsterfotade mittfältaren laget har men jag tror ändå man klara sig fin fint med övriga spelare. Affelay får stanna hemma då han inte är i matchform ännu. Jag kan inte se att PSV på något sätt känns försvagat utan man ser starka ut och det är full fart framåt som gäller och gärna en vinst med ett par mål så man kan spela av matchen på hemmaplan i lugn och ro och vila viktiga spelare.



---------------------------------------------------------------------

Spel 85

Dubbel:
CSKA Moskva - Anorthosis Famagusta
(CSKA vinner mot noll)
Dortmund - FK Qarabag (Dortmund vinner mot noll)
Odds: 3.00 @ Bet365
Insats: 122 kr (5%)
Spelstopp:
18.30

CSKA Moskva - Anorthosis Famagusta
CSKA ligger på andra plats i den ryska ligan och man visar gång på gång att man är ett lag av toppklass. CSKA gav verkligen ett styrkeprov i senaste ligamatchen då man avfärdade Anzhi enkelt på hemmaplan med 4-0. Det var full fart från början och 4-0 efter första halvlek räckte för CSKA som bara spelade av andra halvlek. Nu möter man ett lag som kanske är snäppet starkare än Anzhi men det är ändå ett lag man enkelt ska avfärda! Matchen före det var det stora Moskva derbyt mot Spartak Moskva och där vann CSKA med 2-1 efter en stenhård match där man avgjorde på tilläggstid. Man visade prov på mycket god lagmoral och i en viktig match som denna lär man få ta fram det bästa ur alla spelare.

CSKA är mitt uppe i sitt ligaspel vilket innebär att samtliga spelare är i toppform och där har man en klar fördel mot Famagusta som inte startat sitt ligaspel ännu. Laget är dessutom i fin form då man har 4 segrar på de 5 senaste matcherna hemma i Ryssland. Man har hållt nollan i 3 av de 4 segermatcherna vilket talar för mitt spel (vinna mot noll). CSKA prioriterar Europa spel högt och man kommer självklart göra allt för att ta sig vidare här.

Famagusta är inget märkvärdigt lag. Man kommer från Cypern som är en liga som jag knappast håller särskilt högt. Famagusta slutade turligt på andra platsen i ligan förra säsongen efter ett sent ledningsmål i sista omgången. Deras säsong har ännu inte dragit igång och det är möjligt att det saknas en del i laget. Man är betydligt starkare på hemmaplan än på bortaplan och i den här matchen lär man backa hem med hela laget genom hela matchen för att få med sig ett så bra resultat som möjligt till hemmamatchen. Man har haft lite tur på vägen hit då man var mycket nära att åka ur i den andra kvalomgången. Man förlorade hemmamatchen mot Sibenik med 2-0 men gjorde sedan en strålande insats på bortaplan och vann med 2-0 vilket gjorde att det blev förlängning och där avgjorde man till 3-0. Omgången efter mötte man Club Brugge och där åkte man på stryk i bortamatchen där man körde samma taktik som man lär göra i den här matchen. Man backade hem med hela laget och det slutade med en 1-0 seger för Club Brugge. På hemmaplan sedan så var det full fart framåt igen och man vann med 3-1 och avancemanget var klart.

För att sammanfatta så kommer hemmastarka CSKA Moskva möta ett Famagusta som kommer backa hem med hela laget för att hålla ned siffrorna och därför känns det tryggt att laget Famagusta går mållösa ur den här matchen. CSKA kommer givetvis göra allt för att få med sig ett bra resultat till bortamatchen och man lär göra minst 1 mål medan man knappast kommer släppa in något bortamål. CSKA har bättre spelare på samtliga positioner och allt annat än seger i den här matchen vore en grym besvikelse för Ryssarna.


Dortmund - FK Qarabag
Det är två år sedan Dortmund var ute i Europa och spelade och den här säsongen satsar man rejält på att gå vidare till gruppspelet i Europa League och chanserna ser ruskigt bra ut för Tyskarna. Man ställs här mot Qarabag från Azerbadjan och jag kan verkligen inte se hur de ska ha en chans mot Dortmund.

Spelarna, ledarna och styrelsen i Dortmund vet alla mycket väl att det blir ingen rolig bortamatch för laget då man måste ta sig till Azerbadjan och staden Baku som ligger längre österut än t.ex. Bagdad. En jobbig flygresa, lång bussfärd och värdelöst boende är vad som väntar spelarna i Dortmund och det är förhållanden som man knappast är vana vid. Därför är jag helt säker att man satsar allt på ett kort för att verkligen köra över Qarabag på hemmaplan för att sedan kunna skicka de spelare som verkligen vill visa upp sig i Dortmund, dvs. de spelare som försöker slå sig in i startelvan. Full fart framåt är vad som väntar här ikväll och allt annat än en seger med ett par mål får ses som ett misslyckande från Dortmund.

Dortmund har minst sagt imponerat under försäsongen där man kört över storlag som Man City. Man har spelat 4 träningsmatcher och en cupmatch inför den här matchen. Man är obesegrade då man vunnit 4 och spelat oavgjort i dessa 5 matcherna. Den oavgjorda matchen kom i första matchen för säsongen då man spelade 1-1 borta mot 1860 Munchen. Efter det vann man borta mot Dresden för att sedan köra över Man City på hemmaplan med 3-1. I den sista träningsmatchen så avfärdade man Bielfield enkelt med 2-0 på bortaplan. I Cupmatchen i helgen hade man inga bekymmer med att köra över Burghausen med 3-0 och som ni ser så har man visat prov på fint målskytte under försäsongen vilket bådar gott inför den här matchen.

Qarabag imponerade verkligen i förra kvalomgången då man slog ut Wisla Krakow från Polen. Wisla Krakow hade visserligen inte inlett seriespelet och man märkte en enorm underskattning från deras sida vilket är något som Dortmund snappat och upp och man lär knappast göra samma misstag som dem. Qarabag vann bortamatchen med 1-0 och hemmamatchen med 3-2 mot Wisla Krakow. Omgången före det var laget när att åka ur mot svaga Portadown men man lyckades trots allt ta sig vidare. Deras bäste målskytt Afran Ismayilov har gjort 5 mål och sett vass ut varje match då han bildat anfallspar med Giorgi Adamia. Men tyvärr för Qarabags del så saknas Ismayilov här då han är skadad och enligt deras styrelse så startar Adamia ensam på topp i dagens match vilket tydligt talar för att man kommer backa hem med hela laget och satsa på kontringar. Qarabag slutade på trejdeplats i seriespelet förra säsongen och det får väl ses som en besvikelse för laget men det blev hur som helst en Europaspels plats för laget och den har man verkligen tagit tillvara på. Nu bör det dock bli för tufft och Dortmund ska ta sig vidare från den här omgången alla dagar i veckan.

Qarabag har laddat upp på ett något annorlunda sätt inför den här matchen. Biljetterna till deras hemmamatch är slut sedan länge men den har knappast samma kapacitet som Dortmunds hemmaarena Westfalenstadion som tar in 60 000 åskådare. Qarabag har aldrig spelat inför en så stor publik och därför är chansen stor att benen blir darriga och nerverna usla när spelarna träder in inför en fullsatt Westfalenstadion. Därför har tränaren för Qarabag låtit laget träna med inspelningar från Dortmunds hemmamatcher för att spelarna ska känna sig trygga med det trycket. Givetvis så lär man knappast komma upp i det ljudet med hjälp av högtalare men spelarna vet åtminstone vad som väntar. I länken nedan kan ni själva få en uppfattning om hur trycket på Dortmunds hemmamatcher är:

Hyllning av tränaren: http://www.youtube.com/watch?v=rY3up1YbTsE&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=ycm-XSLMTKk&feature=related

Dortmund är ett erkänt starkt hemmalag på Westfalenstadion och det ska bli mycket till för att Qarabag ska ha en chans här och man lär spela för att hålla ned siffrorna och därför tror jag starkt på att Dortmund kommer vinna matchen mot noll. Dortmund vill som jag skrev ovan skaffa sig ett utmärkt utgångsläge inför kommande omgång och därmed kunna vila några spelare från den ruskiga bortaresan det blir. Det hade sålts över 50 000 biljetter imorse och det mesta talar för att det kommer bli över 60 000 på matchen och med dem i ryggen blir det tufft för Qarabag att stå emot Dortmunds starka offensiv.

Matchen går att se via livestream hos BET365 klockan 21.00. Allt du behöver är att ha ett konto hos Bet365.

Har du inte det så KLICKA HÄR och skaffa det omedelbart!

---------------------------------------------------------------------

Livestream

Här nedan kan du se listan med all fotboll som visas HELT GRATIS. Det är bara välja och vraka bland matcherna, allt du behöver göra för att se dem är att skapa ett konto hos BET365, Unibet eller Expekt!

18.30 Leverkusen - Tavirya
18.45 Rapid Wien - Aston Villa
20.45 Liverpool - Trabzonspor
21.00 Dortmund - Qarabag
21.00 Dundee Utd - AEK Athen
21.00 Sturm Graz - Juventus



---------------------------------------------------------------------

GRATIS PENGAR

EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!
Lägg ett spel för 250 kr, missar du det får du pengarna tillbaka.
INGA OMSÄTTNINGSKRAV!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 600 kr!
Sätt in 600 kr och du får 720 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!