lördag, augusti 28, 2010

Dubbel från Premier League!

Norrköping vann mycket riktigt igår men tyvärr bara med ett mål och det gav bara pengarna tillbaka. Nya tag idag med en stark dubbel från Premier League.

Spel 93

Dubbel:
Tottenham - Wigan
(Tottenham vinner med 2 mål eller fler, 1.70)
Man Utd - West Ham (Man Utd vinner med 2 mål eller fler, 1.50)
Odds: 2.55 @ Expekt
Insats: 162 kr (6%)
Spelstopp: 16.00

Tottenham - Wigan
Det råder stor formskillnad mellan dessa lagen. Tottenham har inlett säsongen med mycket fin fotboll och 4 poäng inspelade. Man inledde året med att spela ut Man City men var väldigt ineffektiva i sina avslut och matchen slutade 0-0. Matchen därefter spelade man på konstgräs mot Young Boys i Champions League kvalet och det visade sig inte vara Tottenhams melodi som fick stryk med 3-2. Dock gjorde man en mycket posivtiv upphämtning då man låg under med hela 3-0. Den insatsen tog man med sig till Stoke och slåg dem i den svåra bortamatchen med 2-1 efter en riktig kämparinsats, en laginsats helt enkelt. Efter det var det dags för lagets senaste match då man hade returmöte med Young Boys på White Heart Lane. Då visade man prov på offensiv styrka när man krossade sitt motstånd med hela 4-0 och avancemanget till Champions League var ett faktum. Det råder stark lagmoral i Tottenham för tillfället som dessutom har ett lag fyllt med självförtroende. Det lär återigen vara full fart framåt som gäller idag och då blir Tottenham tuffa att stå emot.

Wigan har inlett den här säsongen riktigt uselt med två brakförluster. Första förlusten kom på hemmaplan mot nykomlingarna Blackpool med hela 0-4. Efter det blev man utskåpade av Chelsea med hela 6-0 efter att lagets försvar sett ut som virriga höns och släppte till alldeles för mycket bakåt. Möter man ett bra lag så utnyttjas alla chanser och det var precis vad Chelsea gjorde. Nu möter man återigen ett lag vars offensiv är mycket stark, inte minst när de spelar på sin hemmaarena. Wigan trivs inte alls på bortaplan och man avslutade förra säsongen med 6 raka förluster. Det här kommer bli en mycket tuff match för Wigan som får hoppas att sin målvakt Chris Kirkland har en bättre dag än vad han haft i de två senaste matcherna. Wigan spelar med en ensam anfallare och alltsom oftast så får han agera helt själv på topp och påfyllningen av spelare från egna laget tar alldeles för lång tid och då hinner anfallaren bli av med bollen. Det är ett spel som passar Tottenhams duktiga försvar perfekt och det kommer med största sannolikhet vara spel mot ett mål hela matchen. Det gäller bara för Tottenham att vara effektiva så vinner man den här matchen utan några större bekymmer.

Tottenham har en rad spelare på skadelistan: Bentley, O'Hara, Heurelho Gomes, Luka Modric och Jonathan Woodgate. Lägg därtill att man med största sannolikhet saknar sin vasse målskytt Jermaine Defoe som snart ska operera sig. Ni som kännner till Tottenham ser att förstemålvakten Heurelho Gomes saknas och ersätter gör en annan suverän målvakt i Carlo Cudicini så det är inget som oroar. Det ska bli intressant att se om Tottenham startar med Gallas i backlinjen eller om han fortfarande är lite för dåligt matchtränad. Hur som helst så ställer Tottenham upp med ett mycket starkt lag med en offensiv som utan problem ska kunna göra ett par mål på Wigans mycket svaga defensiv. Mittfältet Lennon, Palacios, Huddlestone och Bale imponerar starkt och med formstarke Peter Crouch och en heltaggad Pavlyuchenko som nu får chansen så blir Tottenham mycket svårstoppade här.

Victor Moses missar matchen för Wigan då han skadade sig senast i cupmatchen mot Hartlepool och det mesta lutar åt att även suveräna Charles N'Zogbia missar matchen då han är på väg att lämna klubben för Birmingham. Wigan saknar även mittbacken Gary Caldwell men man har värvat in hans brorsa Steven Caldwell som kan fylla upp hans plats. Glädjande för Wigan är att Maynor Figueroa finns med i truppen igen efter att ha spelat i cupmatchen mot Hartlepool i veckan och klarat det på ett bra sätt. Som ni förstår så har det skett många förändringar i Wigans backlinje den här säsongen och det har gjort det svårt för spelarna att bli samspelta vilket har resulterat i en 0-4 förlust mot Blackpool och en 0-6 förlust mot Chelsea. Tungt för Wigan som återigen möter ett offensivt starkt lag.

Tottenham är ett grymt lag när alla bitar faller på plats och känslan är att det börjar göra detta nu. Hemma på White Heart Lane trivs man enormt bra och inte minst mot Wigan. Man har vunnit 4 av de 5 senaste mötena med Wigan på sin hemmaplan och har i samtliga vinster vunnit med 2 mål eller fler vilket talar för mitt spel idag. Förra säsongen vann man med hela 9-1 mot Wigan hemma på White Heart Lane!!


Man Utd - West Ham
United har inlett säsongen helt okej även om det var en missräkning senast då man tappade poäng i slutminuten mot Fulham på bortaplan. Slarvigt och det lär spelarna ha fått höra och nu kommer man hit heltaggade och det blir West Ham som får betala priset av krysset mot Fulham. Full fart framåt och en rejäl överkörning är vad vi har att vänta här idag. United slog Newcastle hemma i premiären utan problem med 3-0 och i matchen före det slog man giganterna Chelsea med 3-1 i Community Shield. Starka insatser av United som trivs hemma på Old Trafford och som inte bör ha några bekymmer med att köra över bortasvaga West Ham här.

West Ham har inlett säsongen med 2 förluster mot Aston Villa och Bolton. Man inledde borta mot Aston Villa och blev totalt utspelade genom hela matchen och förlusten skrevs "bara" till 3-0. Efter det höjde man sig ett snäpp då man lyckades göra mål på Bolton på sin hemmaplan. Men det målet räckte inte då svensken Johan Elmander var i målform och gjorde 2 av Boltons 3 mål. Slutresultatet blev 3-1 till Bolton och krisen i West Ham är ett faktum, laget har aldrig tidigare inlett så här uselt. West Ham är ett rent ut sagt värdelöst lag på bortaplan. Det bevisade man förra säsongen då man vann bortapremiären mot Wolves men efter det gick det utför och man lyckades inte vinna en enda match på hela säsongen efter det. Resultatraden 1-6-12 och målskillnaden 17-37 var ett faktum och den här säsongen har det inte börjat mycket bättre då man som sagt åkte på stordäng mot Villa på bortaplan. Nu möter man ett ännu tuffare lag på bortaplan och då bör man givetvis återigen få det svårt.

Manchester har inga nya skador att rapportera om utan man saknar fortsatt Anderson, Ferdinand och Hargreaves. Noterbart är att Anderson och Ferdinand är tillbaka i träning igen vilket bör spetsa konkurrensen om platserna betydligt och spelarna måste göra sitt allra bästa på matcherna för att ha en chans att spela i startelvan. Mycket positivt för laget är att Wayne Rooney nu är frisk igen och kan spela efter att ha missat bortamatchen mot Fulham i helgen. Det är hög tid för honom att visa vad han går för och jag blir inte förvånad om han öppnar målskyttet idag!
West Ham saknar sina långtidsskadade spelare Collison, Hines och Kurucz. Lägg därtill Hitzlsperger som inte är frisk till den här matchen. Man får med största sannolikhet tillbaka duktige Matthew Upson i försvaret här men jag tror inte det har någon större inverkan utan laget kommer få inkassera ännu en förlust.

Manchester United har en rejält plusstatistik på West Ham och det är tydligt att laget trivs mot dem. Man Utd har vunnit de 5 senaste mötena med West Ham och man har imponerande målskillnaden 14-1 på dessa 5 matcherna. Hemma på Old Trafford har lagen mött varandra 10 gånger under 2000-talet och det har resulterat i 8 segrar för United och bara 2 segrar för West Ham. Noterbart är att United vunnit 7 av de 8 matcherna med 2 mål eller fler. De tre senaste möten har slutat med seger med 2 mål eller fler för United och det talar verkligen för mitt spel här idag. West Ham har inte vunnit på bortaplan på 19 matcher nu och man gör det knappast nu heller utan man får räkna med spel mot ett mål och en brakförlust!





---------------------------------------------------------------------

MISSA INTE!



FÅ BARCELONAS MATCHTRÖJA VÄRD 700 KR HOS UNIBET!


Allt du behöver göra för att få matchtröjan här bredvid är att KLICKA HÄR, skapa ett konto och spela för 300 kr hos Unibet. Ett helt fantastiskt erbjudande!




---------------------------------------------------------------------

Livestream med Bet365:

Allt du behöver göra för att se matcherna nedan HELT GRATIS hos Bet365 är att klicka på den matchen du vill se och välj sedan Livestream på Bet365s hemsida. Där kommer en meny upp med lista över alla matcher man kan se.

Har du inte konto hos Bet365 så går det inte att se matcherna. Du kan skapa ett konto genom att KLICKA HÄR. Då får du även ta del av bolagets bonus där man dubblar första insatsen upp till 1000 kr. Alltså du kan sätta in en valfri summa upp till 1000 kr och Bet365 ger dig samma summa helt gratis att spela för!


 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!