onsdag, juli 07, 2010

Tyskland - Spanien

Aj, aj, aj inte igen Holland. Återigen släpper laget in ett mål i slutminuten när vi har spelat handicapspelet på dem. Det börjar bli en vana nu att veta att Holland släpper ett mål bakåt när man leder med 2 bollar. Nu tänker vi inte mer på det utan fokuserar på den andra semifinalen som spelas ikväll mellan Tyskland-Spanien.





Spel 56

Tyskland - Spanien

Mitt tips: Tyskland vinnare efter Fulltid, Förlängning eller Straffar.
Odds: 2.05 @ Unibet
Insats: 189 kr (5%)
Spelstopp: 20.30



Spel 57

Tyskland - Spanien

Mitt tips: Över 2.5 mål
Odds: 2.20 @ Betsson

Insats: 189 kr (5%)
Spelstopp: 20.30


Spanien kom till VM som favorit men har knappast visat det spelämssigt. Ändå är man i semifinal. En orsak till det tröga spelet kan vara att motståndarna som naturligtvis vet om hur bra La Roja är fokuserar på defensiven mer än någonsin mot Spanien. Ikväll blir det en helt annan typ av match då man möter VM:s bästa offensiv. Idag måste Spanjorerna tänka lika mycket hemåt som framåt för att ens ha en chans. Man möter Tyskland som har kört över två världsnationer i två raka matcher. Det här är en mycket, mycket oviss match.

Erfarenhet:
Tyskland har ett ungt lag som verkligen har lyckats så här långt i VM. Varje match borde bli tuffare och tuffare men Tyskland fortsätter att krossa sina motstånd och det finns inte den minsta tendens till nervositet hos Tyskarna. Tränaren Joakim Löw har verkligen fått till en bra kombination av yngre och äldre mer rutinerade spelare och det har verkligen visat sig vara ett vinnande koncept. Det enda som talar emot Tyskarna är väl just att laget är så ungt och oerfaret.
Spanjorerna har ett betydligt äldre och mer erfaret landslag. Spelarna vet vad som gäller i den här typen av matcher och de flesta spelarna i årets lag var med och vann EM-Guld 2008 med Spanien. Det kryllar av stora världsstjärnor i laget som går ut till en sådan här match supertaggade medan det säkerligen kommer vara ett par nervösa unga tyskar på planen. Det är väl den stora skillnaden mellan lagen som talar till Spaniens fördel.

Tidigare matcher:
Vi har alla häpnats av den tyska farten, omställningarna, hur bra passningsspelet är, hur mycket målchanser som skapas och effektiviteten som Tyskland har visat upp i VM. Man går från klarhet till klarhet och har de två senaste matcherna kört över England med 4-1 och Argentina med 4-0, helt fantastiskt bra! Man visar prov på hög fart och mycket finess i sin offensiv och det är helt omöjligt för motståndarna att försvara sig när Tyskland flyger fram på planen. Enda plumpen i protokollet hittils kom mot Serbien i gruppsspelet efter man fått Klose utvisad efter 30 minuter. Trots en man mindre spelade man ut Serbien och Tyskland är utan tvekan det lag som imponerat mest under årets VM och det vore konstigt om laget inte fick gå till final.

Spanien gör usla insatser match efter match. I Åttondelsfinalen mot Portugal såg Spanjorerna okoncentrerade ut och det var många felpass i första halvlek. I början av andra halvlek visade man återigen upp ett uselt spel och hade Portugal varit något effektivare så hade Spanien inte varit i semifinal idag. Farten och finessen saknas helt och hållet hos Spanjorerna och nu senast mot Paraguay i Kvartsfinalen var det återigen dags igen. Så här sa Spaniens tränare efter matchen:
- "Under min livstid har jag aldrig sett ett spanskt lag slå så många felpassningar. Det blev en tuff match, väldigt obekväm. De lät oss inte spela vårt spel. Vi gjorde inte någon speciellt bra match men vi är ändå glada över avancemanget." Paraguay satte press på Spanien från start till slut och det visade sig vara en bra taktik som Tyskarna säkerligen kommer ta efter. Men vi alla vet vilken kapacitet som ligger och gror hos Spanien och får man bara igång mittfältet med Iniesta/Xavi o co så kan man slå vilket lag som helst oavsett formen hos motståndarna.

Osäkerhet i försvarsspelet:
Försvarsspelet hos båda lagen har varit sådär i mina ögon. Det är framförallt båda mittbacksparen som är orosmoln. Tyskarnas Mertesacker-Friedrich som är Tysklands mittbackar är knappast några fartkanoner och när Villa o co kommer i full fart kan det bli tufft att hänga med. Det ska dock tilläggas att dom har varit rätt placerade under i princip hela VM och det lär behövas idag igen.
Spanjorernas mittbackspar Pique/Puyol är allt annat än stabila. Det handlar om två världsstjärnor men den okoncentrationen och slöheten de har visat upp imponerar knappast på mig. Puyol har gjort flertalet misstag så här långt och han ligger ofta steget efter i defensiven och det håller inte när Klose med sina fantastiska löpningar kommer i fart inne i Spaniens straffområde. Både Spanien och Tyskland har ruskigt vassa offensiver med snabba och fartfyllda spelare. Det här kan bli ett målkalas likt gårdagens semifinal om vi får se skärpa i avsluten hos båda lagen.

Mittfältets betydelse:
Mittfältsmatchen kommer vara av största betydelse den här matchen. Spanien tycker bäst om att vara spelförande medan Tyskarna inte heller har något emot det. Men Tyskland känns som det starkare laget i omställningsfasen och därför måste man bryta Spaniens anfall högt upp i planen och det är mycket troligt att man kommer sätta hög press på Spanjorerna och hoppas på misstag.

Tysklands mittfält är ändå det som imponerat mest av de båda. Det är sällan eller aldrig jag har sett ett så rörligt och samspelt lag som dagens Tyskland. I den senaste matchen mot Argentina såg det ut som det var 20 tyskar på planen. De var överallt och vann boll på alla ställen på planen. Man är som jag skrev ovan oerhört starka i omställningsfasen och man anfaller med många spelare vilket gör att det kommer bli tufft för Spanien att stå emot.

Spaniens mittfält håller absolut världsklass men man har inte nått upp till normal standard hittils. Xavi, Iniesta och Alonso är ruskigt duktiga spelare och får man bara igång dem så blir det jobbigt för Tyskland. Spanien är lika Tyskarna då man anfaller med många spelare men det som skiljer dem åt är att Spanien försöker hitta luckor i motståndarnas defensiver för att försöka sticka in bollen bakom backlinjen. Lyckas man med det så lär David Villa inte göra några misstag...

Fart i anfallsspelet:
Båda lagen har spelare med i toppen av skytteligan i årets VM. Tyskarna har Klose och Mueller på 4 mål gjorda vardera. Tyvärr saknas Mueller idag men det öppnar upp för mer ytor för Klose som kommer få ett större ansvar. Miroslav Klose som alltid löper rätt kommer få många chanser att komma loss inne i Spaniens straffområde i denna match. Då gäller det för Özil, Cacau och Podolski att hitta honom i helt rätt läge. Här är Spanien som mest sårbara. Miroslav Klose har bara ett mål upp till att matcha Ronaldos målrekord i VM. Den polsk-födde anfallaren står på 14 mål och behöver göra 15 mål för att tangera rekordet.

Spanien har David Villa som har avgjort flera matcher helt på egen hand under årets VM. Han har gjort matchens enda mål i både Åttondelsfinalen och Kvartsfinalen och visst har han bra chans att göra mål även idag. Han har gjort 5 mål så här långt och ligger delad etta mot Sneijder från Holland.

Tränarna:
Tyskarnas tränare Löw har verkligen visat vilket skicklig tränare han är så här långt. Han har som jag skrev ovan fått till en riktigt bra mix av äldre och yngre spelare som jobbar för vandra. Sammanhållningen i laget är på topp och det har varit ett prio för Tyskarna. Han har sett till att Tyskarna spelar VM:s mest spelvärda offensiv och tack vare den är Tyskland nu i semifinal.

Tränaren för Spanien Del bosque har varit helt suverän så här långt i VM när det gäller taktiska byten. Mot Portugal plockade han ut Torres och satte in Llorente som fick igång Spaniens spel på allvar med härliga dribblingar och han var ett ständigt hot. Nu senast mot Paraguay så blev det fart på Spaniens spel efter att han bytte in Pedro och Fabregas. Han vet precis vilka byten som krävs för att få igång sitt lag och det är ett stort plus i kanten för det. Det kan behövas vid underläge mot Tyskland ikväll.

Spelare som saknas:
Tyskland saknar idag sin viktige forward Thomas Mueller som är avstängd här. Löw har tre alternativ att välja mellan som ersättare för Mueller; Antingen Jeronimo Cacau som liksom Müller är enormt löpvillig men som tyvärr varit skadad och precis kommit tillbaka till truppen igen. Piotr Trochowski, som också springer mycket men som saknar Müllers kraft och så finns även Toni Kroos som gärna opererar på vänsterkanten och som nog är mer playmaker än Müller. Jag tror på valet faller på Cacau om han är helt skadefri. I övrigt kan man ställa upp med ett mycket starkt och slagkraftigt lag!

Spanien har inga skadebekymmer inför matchen förutom bänkvärmaren Fabregas som dras med en ond axel och Albiol som varit skadad sedan ett tag tillbaka. Fabregas finns med största sannolikhet med i truppen men troligen inte i startelvan. Spanien kan ställa upp med samma startelva som tidigare matcher.

Min syn på matchen:
Det här är verkligen ingen lätt match att spela på för en objektiv spelare. Allt hade varit mycket enklare om man har sympatier för något av lagen men eftersom jag inte har det får jag helt enkelt gå på magkänslan och faktan inför matchen. Tyskarna har sett betydligt bättre ut än Spanien och man känns starkare på de flesta positioner på planen då de Spanska spelarna underpresterar. Valet faller därför på Tyskland som vinner den här målrika matchen med 2-1.

Andra spelförslag:
Head to Head: Vem gör flest mål?
Torres vs. Klose
Klose: 4.25 @ Nordicbet

Nordicbet


SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1200 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!