tisdag, juli 06, 2010

Uruguay - Holland

Nu är det dags att kora finallagen och först ut är Uruguay att möta Holland om vilket lag som ska spela den anrika VM-finalen på söndag och vilket lag som ska spela bronsmatchen på lördag. Jag har saken klar för mig!



Spel 55

Uruguay - Holland
Mitt tips: Handicap (1-0) 2
Odds: 3.00 @ Unibet
Insats: 157 kr (4%)
Spelstopp: 20.30

Vägen till semifinal:
Matcherna blir tuffare och tuffare ju längre man går i ett mästerskap. Uruguay har i mina ögon halkat in på ett bananskal till semifinalen här. Jag själv la ett spel på Uruguay direkt efter gruppsspelet där jag trodde man skulle åka ur i semifinalen då det är först här man skulle stöta på motstånd av världsklass. Jag säger inte att Ghana och Sydkorea är genomusla men de är knappast lag som håller världsklass. Uruguay gjorde ett starkt gruppsspel men man mötte inga större nationer där heller förutom Frankrike då som gjorde sitt sämsta VM någonsin? I åttondelen mötte man Sydkorea som gjorde ett mycket imponerande VM sett till lagets kvaliteér och sedan i kvarten slog man ut Ghana efter extremt mycket tur. Ghana missade straff i sista förlängningsminuten. Nu är man i semifinal och för första gången under detta VM ställs man mot riktigt, riktigt tufft motstånd och hur går det då?

Holland hade även dom en enkel grupp att ta sig vidare ifrån och det gjorde man med full pott, obesegrade och 9 poäng. I åttondelsfinalen ställdes man mot Slovakien som man inte hade några större problem med men nu senast i kvartsfinalen ställdes man mot Brasilien och man var totalt uträknade inför den matchen. Man låg under i halvtid men kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken och vände på steken till en 2-1 seger. Mycket starkt och väldigt positivt för lagmoralen som lär höjts otroligt mycket!

Kvalitén:
Uruguay är ett underskattat lag av många trots att majoriteten av spelarna i laget finns i Serie A, La Liga, den holländska, portugisiska och argentinska ligan. Laget har ett par världsspelare som bidrar med mycket rutin till ungdomarna i laget och det är den här mixen av spelare som gör att ett lag lyckas i stora världsmästerskap. Laget kommer med största sannolikhet backa hem med laget och lägga hård press på egen planhalva för att försöka kontra in något mål. Chansen till seger för laget ligger i vassa kontringar och fasta situationer. Man har Forlan som har supervassa frisparkar och man har ett par fyrtorn i laget som mer än gärna går upp i nickdueller i motståndarnas straffområde.

Holland är tidigare känt för sin anfallsfotboll som varit mycket attraktiv då det ofta blir väldigt målrika matcher när laget spelare. Till det här årets VM har Holländarnas tränare lagt fokus på defensiven och låtit offensiven komma i andra hand. Det har gjort att laget tagit sig extremt långt i turneringen och som vi alla vet har laget en extremt stark offensiv i Van Persie, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder och Arjen Robben. Samtliga dessa spelare håller världsklass och de har betydande roller i sina klubblag. Sneijder och Arjen Robben är typiska spelare som kan avgöra matcher på egen hand då de är kvicka i fötterna och mer än gärna utmanar. Holland kommer med största sannolikhet få föra spelet här och det leder till att Robben kommer få utmana många gånger och skära in i mitten och skjuta eller spela fram Van Persie eller Sneijder som kommer i full fart. Holland skapar varje match många bra lägen och är man för en gång skull effektiva i en match så vinner man här utan problem!

Fler matchvinnare:
När matcher står och väger så krävs det att individuellt starka spelare kliver fram och visar att man vill vinna. Tyvärr för Uruguays del så ser det inte särskilt ljust ut för dem på den här punkten. Man har Diego Forlan som kan göra mycket på egen hand, det såg vi inte minst mot Ghana då han dunkade in en frispark som tog matchen till förlängning. Man saknar sin lagkapten idag och vem får då ta på sig det stora ansvaret?

I Hollands lag kryllar det av matchvinnare som är vana vid stora matcher och svåra situationer. Som jag nämnde ovan så har man Van Persie, Dirk Kuyt, Wesley Sneijder och Arjen Robben som alla håller världsklass. Alla dessa spelare har spelat stora matcher och ses som matchvinnare i sina respektive klubblag. Man har en grovjobbare på mitten i Van Bommel som vägrar förlora och i backlinjen finns det mycket rutin från stora mästerskap. Vi sätter ett stort plus för Holland här!

Avsaknaden av spelare i lagen:
Båda lagen saknar spelare till den här matchen men avsaknaden av spelare är absolut störst hos Uruguay. Faktum är att laget med största sannolikhet kommer att ändra spelssystem till den här matchen. Man saknar den suveräna mittbacken och lagkaptenen Lugano som i mina ögon varit den största orsaken till att Uruguays defensiv vart så starkt som den varit. Till den här matchen är troligen den vanligtvis ordinarie mittbacken Godin tillbaka men hur fräsch är han efter en skada? Man saknar även ytterbacken Lucile och den suveräne måltjuven Luis Suarez som båda är avstängda här. Det är tre blytunga avbräck för Uruguay som knappast har en bred trupp med massor av världsstjärnor. Till den här matchen kommer 4-5 nya spelare in i startelvan, vi kommer få se ett mer defensivt Uruguay som kommer spela ett 4-4-2 system vilket man inte gjort på hela VM och det måste ju bara påverka laget negativt. Flera spelare kommer få nya roller och frågan är hur man trivs med dessa? Så här många förändringar inför den hittills absolut tuffaste matchen i VM är aldrig positivt!

Holland har ytterbacken Van der Wiel och mittfältaren De Jong avstängda här. Ytterbacksplatsen kommer fyllas upp med Khalid Boulahrouz som har spelat en VM match redan på samma position. Han spelade lagets match mot Kamerun och gjorde en stabil insats vilket gör att jag inte känner mig särskilt nervös över avsaknaden av Van der Wiel. På mitten är De Jong ett tungt avbräck då han gjort ett strålande VM så här långt. Det finns tre ersättare till honom i Affelay, Van Der Vaart och De Zeeuw. Mest troligt är att den sistnämnde får spela från start då han har i princip samma spelstil som De Jong. Hur som helst så tycker jag inte att det är särskillt tunga avbräck för Holland som har en bredare trupp än Uruguay och fler spelare med bra kvalité.

Min syn på matchen:
Jag tror Holland kommer föra matchen genom hela första halvlek och man kommer ställas mot en köttmur som kommer försöka hugga på varje pass och får man chansen blir det farligt. Båda lagen kommer känna på varandra under första halvlek och inget av dem vill göra något misstag vilket innebär ett avvaktande spel från båda lagen och en förmodad tråkig första halvlek. Vi har sett Holland spela mycket disciplinerat och jag tror man kommer rulla runt bollen extremt mycket och då man varit ineffektiva i sina avslut så är det inte omöjligt att vi har ett kryss i halvtid. Uruguays enda chanser kommer troligen vara på fasta situationer.

I andra halvlek lägger Holland i en andra växel och då blir det att åka av för Uruguay som kommer få det tufft att stå emot. När Uruguay sedan ligger under med 0-1 så kommer man trycka upp med laget och det skapar ytor i defensiven vilket passar Holland perfekt som jag hoppas kommer utnyttja detta och vinna matchen med 2-0. Det är hur jag tror den här matchen slutar.


Andra tänkbara spel:
Resultat halvtid: 0-0  2.45 @ Betsson, Betsafe, Nordicbet
Halvtid: X  2.15 @ Expekt
Halvtid/Full tid: X/2  4.70 @ Unibet
Resultat: 0-2  7.00 @ Unibet
Scorecast: Sneidjer förste målskytt + 0-2  40.00 @ Unibet
Scorecast: Robben förste målskytt + 0-2  32.00 @ Unibet




SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1200 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!