lördag, juli 24, 2010

Spelvärd dubbel idag!

Efter två misslyckade spel så hoppas jag att vi är tillbaka på banan efter lördagen. Jag har nämligen hittat en mycket spelvärd dubbel i dagens program!





Spel 66

Malmö FF - AIK
(Malmö vinner)
Öster - Norrköping (Över 2.5 mål)
Odds: 3.00 @ Expekt
Insats: 252 kr (5%)
Spelstopp: 16.00


Malmö FF - AIK
Malmö har efter uppehållet två raka tunga förluster mot Mjällby och AIK. Senast mötte man AIK uppe i Stockholm och man fick en mardrömsstart då AIK fick en straff i den första minuten som man förvaltade väl. Malmö lyckades aldrig återhämta sig efter den smällen och förlusten var ett faktum då AIK gjorde 2-0 före paus. Idag lär Malmö vara rejält revanschsugna och Malmö publiken lär kräva en seger.

AIK har en mycket fin form, det ska vi inte ta ifrån dem. Men å andra sidan så har man knappast imponerat i sina matcher utan man har tagit sina poäng genom att spela tajt hemåt och kontra framåt. Jag vill påstå att det här är den tuffaste matchen hittils för AIK under ledning av den nye tränaren.

Tufft spelschema:
AIK som förutom att slåss i botten är vidare i Champions League och man ställs mot Rosenberg i en mycket prestige fylld match. Man har spelat två tuffa matcher mot Jeunesse från Luxemburg där man verkligen fick slita för att klara sig vidare. Man har sett tröttkört ut och jag tror Malmö haft goda chanser att vinna uppe i Stockholm om det inte vore för AIKs tidiga mål som gav laget en rejäl energi-kick. AIK har matchats oerhört tufft under Juli månad och jag tror det tuffa spelschemat kommer ta ut sin rätt här idag. AIK har spelat 5 matcher på de 18 senaste dagarna och lägg därtill en resa till Luxemburg. Samtliga tre matcher i Svenska Cupen gick till förläning där AIK till slut åkte ur mot Helsingborg hemma på Råsunda. Sånt tär på krafterna och jag tycker vi år efter år har sett att de lagen som är med i Champions League kvalet klantar sig till slut i Allsvenskan. Idag är det AIKs tur!

Viktiga spelare tillbaka i laget:
Här är troligen orsaken till Malmös poängtapp mot AIK senast. Man saknade båda sina innermittfältare Pekalski/Figueiredo som var avstängda. Nu är dom tillbaka och då lär vi få se ett helt annat Malmö idag.

Hemma/Borta statistik:
Det här är väl kanske inget man kan bygga en rek på direkt efter ett uppehåll men skillnaden är enorm mellan lagen. Malmö har 6-1-0 som resultatrad på hemmaplan och mycket fina 16-5 i målskillnad. AIK har usla 1-1-5 som resultatrad på bortaplan och än mer pinsamma målskillnaden 4-13. Klar fördel Malmö här!

Historiken:
AIK trivs verkligen inte i Malmö och det vittnar 14 raka år utan seger i Malmö om. Under 2000-talet har laget ingen seger och en fruktansvärt pinsam målskillnad på 1-18. För er som gillar statistik så är det all-in som gäller för enligt den ska AIK inte ha en chans här idag!

Matchbilden:
Det kommer med största sannolikhet vara spel mot ett mål för Malmö FF. AIK kommer backa hem med hela laget och försöka kontra in något mål. Jag tror inte man lyckas med den taktiken utan Malmö kommer nöta sönder AIK som till slut kommer släppa minst ett mål förbi sig. Det här är en matchbild som verkligen passar Malmö på sin hemmaplan och det är en matchbild som kommer bli väldig tuff för AIK att hålla i 90 minuter. Chansen är oerhört stor att nye tränaren för AIK får inkassera sin första förlust efter full tid här.

Skador/avstäningar:
Hos Malmö FF är Ofere avstängd. Jasmin Sudic, Alexander Nilsson och Markus Halsti saknas p.g.a. skador. 
AIK har som vanligt Gabriel Özkan och Nicklas Bergh på skadelistan. Dessutom dras både Robert Åhman Persson och Martin Lorentzson med småskador. Om de kan delta i matchen mot MFF är ännu oklart. Även Pontus Engblom är ett litet frågetecken.

Mycket folk på läktarna, ett rejält revanschsuget Malmö och två toppspelare tillbaka i laget bör vara ett vinnande koncept idag mot ett tröttkört AIK. Ettan spelas!



Öster - Norrköping
Här drabbar två formlag samman. Öster åkte på en rejäl propp direkt efter uppehållet då man åkte på stryk med hela 0-3 mot Trollhättan på hemmaplan. Efter det har man dock spelat upp sig och näst senast vann man borta mot Ljunskile med 2-1 för att i returen hemma mot Ljungskile spela 2-2. Som ni ser så är det bara målrika matcher Öster är inblandade i.

Norrköping har spelat strålande efter uppehållet, först klarade man 1-1 borta mot svårspelade GIF Sundsvall. Sedan krossade man Trollhättan i två raka matcher med 3-0 och 4-0. Som ni ser så är handlar det om målrika matcher även här.

Båda lagen har vassa offensiver som verkligen har hittat formen igen och det förvånar mig oerhört mycket om det inte blir över 2.5 mål i den här matchen!

KLICKA HÄR OCH BLI MEDLEM HOS EXPEKT SOM GER DIG ETT GRATISSPEL UPP TILL 250 KR!

 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!