lördag, juli 17, 2010

Målsnålt i Allsvenskan idag!

Nu är det dags för Allsvenskan att dra igång och på förhand känns det som att det blir en målsnål dag i Allsvenskan. Det är offensivt försvagade lag som drabbar samman och ingen vill väl förlora första matchen efter uppehållet och det innebär färre risker och mer tillknäppta tillställningar...



Nordicbet



Spel 61



AIK - Malmö FF (Under 2.5 mål)
Mjällby - Brommapojkarna (Under 2.5 mål)
Odds: 3.00 @ Betsafe
Insats: 196 kr (5%)
Spelstopp: 16.00

AIK - Malmö FF
Två "storlag" som drabbar samman och här lär båda lagen vilja vinna otroligt mycket. AIK har en ny tränare som ska få fart på sitt lag men det har vi nog alla sett att han misslyckats med på de inledande matcherna. I senaste matchen såg man otroligt uddlösa ut offensivt när man med nöd och näppe slog ett "korplag" från Luxemburg med 1-0 på hemmaplan. Nye tränaren beslöt sig då för att skälla ut flera spelare i media så allting är återigen sig likt med Stockholmsklubben. AIK är nästintill skadefria då bara Özkan och reservmålvakten Niklas Bergh saknas. Det innebär med största sannolikhet en relativt defensiv uppställning för AIK där man kommer pressa bollhållaren i Malmö FF för att låta dem göra misstag som man sedan kan utnyttja genom snabba omställningar. Frågan är bara om det lyckas då majoriteten av spelarna i Malmö är otroligt skickliga med boll.

Malmö FF har även dom haft det turbulent den senaste tiden. I Svenska Cupen blev man förnedrade av Mjällby på bortaplan då man åkte på stryk med 4-1 och det såg riktigt illa ut för MFF. Man har även en hel del bekymmer med mittfältet inför eftermiddagens match då både Wilton Figuiredo och Ivan Pekalski saknas pga avstängning, detta är två riktigt tunga avbräck för MFF. Noterbart är även att majoriteten av Malmös mål under uppehållet har gjorts av testspelaren Hernane som ännu ej är kontrakterad och får därför inte delta i den här matchen.

Båda lagen såg ruskigt dåliga ut offensivt i sina senaste matcher och det lär knappast bjudas på någon propaganda fotboll idag heller utan underspelet liras!


Mjällby - Brommapojkarna
Det här känns som ett bra underspel med tanke på att båda lagen saknar vassa spelare. Mjällby kommer till spel utan sin vasse målskytt El Kabir som är avstängd och Brommapojkarna kommer till spel utan sin suveräne talang Guidetti som har lämnat laget för Man City och man får även klara sig utan avstängde Pinones-Arce.

Det är alltid ett känsligt läge direkt efter ett uppehåll och inget av lagen vill förlora och det kan leda till att det blir en tillknäppt match där inget av lagen vågar göra det lilla extra som kan krävas för att göra mål. Båda lagen besitter ett helt okej försvarsspel då Mjällby bara släppt in 6 mål på sina 7 hemmamatcher och BP har släppt in 9 mål på bortaplan på sina 7 matcher varav man släppte in 4 mål mot Åtvidaberg.

Mjällby har verkligen vaknat under uppehållet då man kört över Örebro med 3-0 och Malmö FF med 4-1 i svenska cupen. Då hade man sylvasse El Kabir i storform och tyvärr saknas han här och det gör att anfallsspelet hos Mjällby kommer se annorlunda ut och det gör att jag tvekar något på om man lyckas lika bra som i de matcherna. Det återstår att se men hur som helst så ställs man mot ett BP som är ute efter poäng här och ett kryss känns inte alltför avlägset.

BP var usla offensivt före Guidetti kom till laget och när han lämnar igen så lär laget bli lika usla framåt återigen då han stod för det mesta i deras offensiv under sin sejour i laget. Nu blir det återigen tufft för BP att göra mål om ingen annan kliver fram.

Underspelet liras här då det saknas offensiva krafter i båda lagen och båda lagen är starka i försvarsspelet.



-------------------------------------------------------------------------

Spel 62

Vålerengen - Kongsvinger

Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 235 kr (6%)
Spelstopp: 17.00

Toppen mot botten här och det ska inte vara något snack här egentligen. Det kommer vara spel mot ett mål och Vålerengen har en vass offensiv medan Kongsvingers försvar är oerhört darrigt. Jag tror utan tvekan Vålerengen ska ha goda chanser att vinna den här matchen med 2 mål eller fler. På hemmaplan den här säsongen har Vålerengen 5-2-0 som resultatrad och imponerande 18-4 i målskillnad. Vålerengen visade prov på mycket stark lagmoral senast mot Odd Grenland på bortaplan då man vann med 2-1. Odd Grenland tog ledningen i den 64e minuten och det såg mörkt ut för Vålerengen i den 76e minuten kom kvitteringen och bara 2 minuter efter kom segermålet, riktigt starkt. Nu väntar enklare motstånd och jag tror vi har en överkörning på gång. Före matchen mot Odd Grenland har laget två raka krossar av Lilleström på bortaplan med 4-1 och Haugesund på hemmaplan med 5-2 så räkna med att laget går för fullt genom hela matchen även här.

Kongsvinger är verkligen nere för räkning! Man har nu förlorat 4 av de 5 senaste matcherna varav samtliga förluster har slutat med förlust med 2 mål eller fler vilket verkligen talar för det här spelet. Den matchen som inte är en förlust av de 5 senaste är ett oavgjort resultat i cupen mot Nybergsund som tillhör de lägre serierna i Norge. Riktigt uselt av Kongsvinger med andra ord. Kongsvinger ligger näst sist i tabellen och kämpar för överlevnad. Man har en usel bortastatistik då man har 2-0-6 som resultatrad och 5-18 i målskillnad. Normalt sett förlorar man den här matchen med fler än 2 bollar så spelet känns mycket bra!

Vålerengen får tillbaka vasse Shelton här men fortsatt skadade är Kongshavn och Madsen. Kongsvinger har fler spelare på skadelistan då man saknar Ryen, Månsson, Sturød, Linnes och Krogh Gerson som alla med största sannolikhet missar matchen. Tungt för Kongsvinger som redan har en tunn trupp.




KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA PÅ MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS STARTBONUS DÄR MAN GER 120% BONUS UPP TILL 600 KR!







 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!