söndag, juli 11, 2010

Dags för VM-Final!

Dagen-D är här och det är dags att kora 2010 års Världsmästare i fotboll. Blir det Holland eller Spanien som tar hem det? Det känns mycket ovisst på förhand men jag bjuder på en analys som kanske gör valet enklare för dig.

KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 1000 kr på din första insättning!
Sätt in 1000 kr och du får 1200 kr gratis att spela för!
Bonusen försvinner efter finalen ikväll så passa på nu!  


 
 
Holland - Spanien
Det är en final mellan de lag som har haft den högsta lägstanivån av alla lagen i turneringen. Tyskarna gjorde kanske det bästa VM:et spelmässigt men deras lägstanivå var långt lägre än vad Spanjorerna och Holländarnas har varit hittils. Jag har vänt och vridit på den här matchen många gånger och trots det så har jag svårt att välja vilket lag som har bäst chans att vinna den här matchen. Känslan är att de flesta tror på Spanien, i princip alla experter gör det, alla spelbolagen gör det och känslan är väl att Spanien borde vara det bättre laget.

Men ni som följt VM noggrant minns väl kvartsfinalen Holland spelade, då man gick in i matchen som klara underdogs. Ja precis, Holland - Brasilien menar jag, Brassarna tog ledningen tidigt i matchen och man såg länge ut att vinna den men sista halvtimmen i matchen vände Holland till seger och det är tecken på ruskigt stark lagmoral och vinnarmentalitet. Klarar man göra samma prestation ikväll så är VM-Guldet inte långt borta.

Samma spelsystem:
Båda lagen har kört med samma spelsystem genom hela VM och det har visats sig vara ett vinnande koncept. 4-2-3-1 har visat sig vara ett vinnande koncept. Holland har en stark fyrbackslinje och framför dem verkar defensiva mittfältarna De Jong och Van Bommel. Framför dem spelar vassa Kuyt, Sneijder och Robben. Som ensam anfallare hittar vi den iskalle Van Persie som verkligen inte levt upp till förhoppningarna.

Spanjorerna har liksom Holland en stark fyrbackslinje och framför dem verkar de två defensiva mittfältarna, Xabi Alonso och Busquets. Framför dem är den sylvassa duon Xavi och Iniesta som tillsammans med antingen Pedro eller Torres kommer utgöra det offensiva mittfältet. Ensam på topp finns den suveräna och livsfarlige David Villa som tillsammans med Forlan, Müller och Sneijder leder skytteligan i VM.

Som ni ser här så kommer det krävas individuella prestationer för att avgöra den här matchen. Det finns massvis av stora stjärnor i båda lagen och man kan vända och vrida på duellerna kring varje position.

Mittfältskampen: (Här lär det avgöras!)
Båda lagen spelar med 5 man på mittfältet och det är upplagt för en extrem kamp på mittfältet. Jag är mer imponerad av det Holländska defensiva mittfältet än vad jag är imponerad av Xabi Alonso/Busquets hos Spanjorerna. Jag tror chanserna är goda att de lyckas förstöra samarbetet mellan Xavi/Iniesta som har varit Spaniens byggstenar under den senare delen av VM. Vi har sett att de matcher som Spanien gjort dåliga insatser i har varit de matcher de blivit pressade högt upp i planen och jag minns klart och tydligt att Holland satte en enorm press på Uruguay från början och det mesta talar väl för att man gör det samma idag igen. Den frustration Spanjorerna visade upp när de fick press på var inte speciellt vacker och händer samma sak idag igen så är det kört för Spanien.

Om Spanjorerna däremot lyckas föra spelet och ständigt sätta press på Holländarna så har vi sett att Van Bommel har lätt för att bli frustrerad och om han drar på sig ett gult kort så är chansen stor att även det röda kommer senare i matchen såvida han inte håller igen med sina tacklingar vilket innebär en försvagad defensiv. Xavi och Iniesta är mästare på kortpassningsspel och lyckas de överlista de Holländska defensiva mittfältarna så är chansen stor att man lyckas peta in en boll bakom Hollands backlinje och David Villa lär knappast göra några misstag idag. Duon Xavi/Iniesta var det största hotet mot Tyskarna genom hela matchen och det lär Holland veta om och därför kommer man säkerligen stänga ytorna för dem och ligga tätt på dem.

Xabi Alonso/Busquets har en otroligt tung uppgift framför sig och lyckas inte Spanien föra spelet så kommer de få en jobbig dag på jobbet. De ska hålla reda på målskytten och framspelaren Sneijder i mitten samtidigt som de måste se till att varken Robben eller Kuyt lyckas med sina inbrytningar i banan. Självklart får de god hjälp av försvarslåset Puyol/Pique men frågan är om lyckas tajma sina tacklingar lika bra som man gjorde mot Tyskarna? Om inte så kommer Holland få många bra frisparkslägen och det kan bli ödesdigert för Spanien då Holland har massvis av vassa frisparksskyttar i laget.

Den Holländska offensiv är sylvass på kontringar och får de chansen att utmana så lär de göra det och Spanjorerna kan då få det tufft. Kuyt har inte fått lika mycket publicitet som Robben och Sneijder men han är flitig på att utmana på sin kant och allt som oftast får han in sina inlägg. I mitten hittar vi spelfördelaren Sneijder som inte bara visat sig vara en skicklig passningsspelare utan även en sylvass målskytt. Han har dock en tuff match framför sig då Spaniens defensiva mittfältare Busquets säger så här om planerna för Sneijder inför matchen:
- "Vi ska försöka att stoppa honom som vilken annan spelare som helst. Vi ska inte ens ge honom chansen att tänka, annars får han tid och kan skapa chanser till sina forwards"
Det är kanske inte det bästa sättet att stoppa Holland på då Arjen Robben kommer stortrivas med de ytor han kan få om pressen läggs på Sneijder. Robben är utan tvekan en av världens bästa spelare och absolut av de yttermittfältare som är jobbigast att möta. Ett Holländsk universitet har specialstuderat Robbens rörelser under flera matcher och konstaterat att det är inte mänskligt att hänga med honom och det öppnar för kapningar av olika slag vilket resulterar i farliga fasta situationer för Holland. Han ställs mot Capdevilla idag och det är Spaniens stora skräck då Capdevilla inte direkt tillhör de bästa spelare hos Spanien så här långt i VM.

Försvaren:
Här är det absolut största frågetecknet för Hollands del. De har en mycket ung och oerfaren högerback i Van Der Wiel och på andra kanten hittar vi Van Bronchorst som har massor av rutin men gör idag sin absolut sista match som elitfotbollsspelare och då förstår ni att han inte är lika snabb och duktig som han var som ung. Han ställs mot Xavi och det kan kosta Holland segern då Xavi/Iniesta är otroligt duktiga och kan utan tvekan tämligen enkelt rulla bollen förbi honom om han inte står rätt i positionen. Mittlåset Heitinga, Mathjisen måste höja sig flera nivåer och helt klart göra sina livs bästa matcher för att lyckas matcha vindsnabbe och målfarlige David Villa som är framme och hugger på allt. Misslyckas detta så är Spanien världsmästare ikväll.

Spaniens försvar klagade jag lite på inför matchen mot Tyskland men då visade de trots allt sin klass och var i princip helt felfria. Är de lika bra idag så blir Holland mållösa. Spanjorerna har spikat igen i 4 av de 6 matcher man spelat i årets VM. Lägg därtill att man har en ruskigt duktig målvakt i Iker Casillas som bara gjort ett misstag så här långt och det var i förlust matchen mot Schweiz i premiären. Har alla dessa spelarna en bra dag på jobbet så är chansen stor att man återigen håller nollan. Hollands hopp ligger väl på att Van Persie ska vakna till liv och göra livet surt för Spanjorerna men då han har varit helt iskall genom hela turneringen så vet jag inte hur det ska gå till.

Lagmoralen:
Det är helt fantastiskt att se hur både Holland och Spanien har utvecklats på den här fronten de senaste åren. Holländarna som såg ut att falla samman efter Van Persies anfall mot tränaren efter att ha blivit utbytt. Han i princip skrek ut sin frustration över att bli utbytt och krävde att Sneijder skulle bli utbytt. Hollands tränare kallade till spelarmöte och matchen efter höll Sneijder och Van Persie om varandra medan de gick segervarvet och det är härligt att se! Lagmoralen är hög hos Holländarna som alltid sliter för varandra och man har helt klart byggt upp en stark vinnarmentalitet som kan vara avgörande här idag.

Spanjorerna har sagt i media att efter förlusten mot Sverige på Råsunda för ett par år sedan var vändpunkten för laget. Först då insåg man att det är enklare att vinna om man spelar som ett lag. Spanien har massvis av storstjärnor som spelare för olika klubbar och det krävs att man har en bra sammanhållning för att alla ska dra åt samma håll. Det är precis vad man lyckats med och spelarna umgås inte bara på planen utan även vid sidan av planen och det stärker lagmoralen otroligt mycket.

Bläckfisken Paul:
Självklart är det väl ingen som har missat den suveräna tipparen Paul som hittils haft rätt i samtliga matcher han spelat på (Alla Tysklands matcher). Han var enligt uppgifter väldigt beslutsam när han valde Spanien som vinnare av VM. Men det många inte vet är att han även tippade EM för två år sedan och även då hade han rätt på Tysklands samtliga matcher. Men när det kom till EM-Finalen mellan Tyskland-Spanien så tippade han Tyskland som vinnare. Vann dom? NEJ, Spanien vann och därmed sjunker förhoppningarna på honom.

Vägen till finalen för båda lagen:


Holland:
Holland – Danmark 2-0
Holland – Japan 1-0
Kamerun – Holland 1-2
Holland – Slovakien 2-1
Holland – Brasilien 2-1
Uruguay – Holland 2-3

Spanien:
Spanien – Schweiz 0-1
Spanien – Honduras 2-0
Chile – Spanien 1-2
Spanien – Portugal 1-0
Paraguay – Spanien 0-1
Tyskland – Spanien 0-1

Jag själv avstår att spela på matchen då den känns helt vidöppen och den kommer säkerligen bli målsnål och avgöras av ett individuellt misstag eller prestation. Jag bjuder dock på ett par spelvärda spel nedan:

Halvtid: X - 2.00 @ Bet365, Expekt
Under 2.5 mål: 1.57 @ Expekt, Unibet
Resultat: 0-0 - 8.10 @ Betsafe
Gör mål i matchen: David Villa - 2.35 @ Expekt


--------------------------------------------------------------------------------


Spel 59

Shamrock Rovers - Dundalk

Mitt tips: 1
Odds: 1.73 @ Bet365
Insats: 215 kr (6%)
Spelstopp: 17.00


Spel 60

Shamrock Rovers - Dundalk

Mitt tips: Halvtid/Fulltid 1/1
Odds: 2.65 @ Bet365

Insats: 108 kr (3%)
Spelstopp: 17.00


Jag har toppinfo på den här matchen!

Dundalk saknar idag förstemålvakten Cherrie, bäste målskytten Kudozovic och backduon Breen och Burn. Tunga avbräck för ett Dundalk som är rejält tröttkört efter veckan som har gått. Man har haft tre matcher som alla varit väldigt jämna och krävande. Två matcher i Europa League där man tog sig vidare efter att ha spelat 3-3 på bortaplan och sedan seger med 2-1 på hemmaplan. Mellan dessa två matcher spelade man ett stenhårt derby mot Drogheda. Självklart tar en sådan här tuff vecka på krafterna hos spelarna som lär vara rejält tröttkörda till den här tuffa matchen.

Shamrock Rovers har mycket bra form och har inte förlorat sedan 3/5. Mycket starkt och nu är laget kommer stärkta från 2 raka segrar. Man är dessutom rejält revanschssugna då Dundalk vunnit de två senaste matcherna lagen emellan.

Shamrock Rovers ligger på andra plats i ligan medan Dundalk ligger på en femte plats. Shamrock är oerhört starka på hemmaplan och när man möter ett kraftigt försvagat Dundalk så ska segerchansen vara mycket bra!

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BET365!


SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1200 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!