lördag, november 07, 2009

AIK tar dubbeln!

Vi har en härlig lördag framför oss. Jag har hittat ett par spel som känns spelbara under dagen! 

Spel 89

AIK - IFK Göteborg
Mitt tips: 1
Odds: 2.40 @ Expekt
Insats: 96 kr (6%)
Spelstopp: 2009-11-07  16.00
----------------------------------------------------------------------

AIK är väldigt hemmastarka och det bevisade man i Allsvenskan då man vann 10 av 15 matcher. 3 matcher slutade oavgjort och bara 2 lag lyckades besegra AIK på Råsunda. Hemmaformen är bra då man har 4 segrar och 2 oavgjorda på hemmaplan på de 6 senaste matcherna. Man hade målskillnaden 17-7 så det blev sällan några målfester på Råsunda. Nu väntar återigen hemmaplan för AIK i en cupfinal så räkna med ett heltaggat AIK.
AIK har formen på topp och på de 6 senaste matcherna har laget 4 segrar och 2 oavgjorda matcher. På dessa 6 matcher så vann man båda derbyna mot Hammarby och Djurgården, man spelade oavgjort på bortaplan mot Elfsborg och man slog IFK Göteborg på bortaplan och alla dessa matcher får ses som relativt tuffa på förhand så AIK har gjort väldigt bra ifrån sig.
IFK Göteborg hade det stundtals jobbigt på bortaplan och man lyckades vinna 6 av 15 bortamatcher. 3 slutade oavgjort och man förlorade hela 6 matcher av dessa 15. Bortaformen är dock helt okej då man har 2 raka segrar och sammanlagt på de 6 senaste matcherna har man 3 segrar, 2 oavgjorda och bara 1 förlust.
IFK Göteborg har även dom en helt okej form då man har 3 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på sina 6 senaste matcher. Man förlorade senaste matchen mot just AIK med 1-2 på hemmaplan. Nu väntar bortaplan och då kan det bli tufft igen.

Lagen möttes som bekant i den helt avgörande matchen om SM-Guldet i söndags och då vann AIK med 1-2 på bortaplan. Man besegrade alltså ett Göteborg som gått obesegrade i 14 raka omgångar på nya arenan. Lagen har mötts 9 gånger på Råsunda under 2000-talet och AIK har 4 segrar, Göteborg har 3 segrar och 2 matcher har slutat oavgjort.

AIK kommer till spel med samma lag som vann guldet nere i Göteborg. IFK Göteborg har haft sjukstuga i laget under veckan och det har givetvis förstört förberedelserna något för laget. Flera spelare har varit sjuka men alla utom Thomas Olsson kommer till spel. Mikael Dyrestam och Sebastian Eriksson har båda ljumskproblem och kommer att spela på sprutor.

AIK har stor fördel av hemmaplan plus att jag anser att man är det bättre laget och det bevisade man genom att vinna SM-Guldet förra helgen. Man har slagit IFK Göteborg båda matcherna den här säsongen och nu har man chansen att slå dom även en tredje gång.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS EXPEKT!!


Spel 90

Blackpool - Scunthorpe
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Betsafe
Insats: 160 kr (10%)
Spelstopp: 2009-11-07   16.00
----------------------------------------------------------------------

Blackpool har fått en bra start på säsongen och man ligger på en 7e plats i ligan nu. Man är oerhört starka på hemmaplan där man vunnit 5 gånger av 7 möjliga. Man har två oavgjorda matcher och det är de enda poäng tappen man har på hemmaplan. Nu väntar ett Scunthorpe som bara tagit poäng i två matcher av 7 möjliga på bortaplan. Stor fördel för Blackpool här.

Blackpool har en väldigt bra form då man tagit poäng i de 4 senaste matcherna. De två senaste har varit på bortaplan och dom båda har slutat kryss. De andra två är på hemmaplan och dom vann man med 2-0 och 3-0 mot Plymouth och Sheffield United. Hemmaformen är som sagt väldigt bra och på de tre senaste matcherna har man 7-0 i målskillnad och 3 segrar. Starkt. Scunthorpe har en usel form och på de tre senaste bortamatcherna har man tre raka förluster och 1-7 i målskillnad. Stor fördel Blackpool även här.

Blackpool får tillbaka den viktige mittfältaren Charlie Adam som vart avstängd. Man saknar dock Demontagnac som är avstängd och Neal Eardley som är skadad.
Scunthorpe saknar Gary Hooper och Josh Wright som båda är sjuka och missar matchen. Man saknar även den skadade duon Williams och Morris. Ett par kännbara avbräck för Scunthorpe.
Som ni ser så talar mycket för Blackpool idag och jag tror man fixar en seger här!


Spel 91

Blackpool - Scunthorpe

Mitt tips: 1
Odds: 3.00 @ Unibet
Insats: 80 kr (5%)
Spelstopp: 2009-11-07 16.00
---------------------------------------------------------------------

Jag tesar även handicap spelet på den här matchen då Blackpool brukar vinna med 2 mål eller fler på hemmaplan. Det är ett mycket spelvärt odds.



Spel 92

Newcastle - Peterborough
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.30 @ Bet365
Insats: 80 kr (5%)
Spelstopp: 2009-11-07  16.00
---------------------------------------------------------------------

Här är det verkligen toppen mot botten som gäller. Newcastle ligger etta i tabellen medan Peterborough ligger näst sist i tabellen. Newcastle har hittat formen igen och har nu två raka segrar bakom sig. Newcastle har fin form på hemmaplan där man är obesegrade hittills. 5 segrar och 2 oavgjorda matcher har man och dessutom fina 11-3 i målskillnad.

 Peterborough kommer från förlust då man förlorade mot Barnsley senast med 1-2. Peterborough har inte vunnit på bortaplan ännu. Man har tre oavgjorda och fyra förluster på bortaplan.

Det ska vara stor klasskillnad här och Newcastle är utan tvekan Championships bästa lag. Den här matchen vinner man av bara farten tror jag och jag testar handicap spelet här.



Spel 93

Dubbel:
Newcastle - Peterborough (Newcastle vinner)
Blackpool - Scunthorpe (Blackpool vinner)
Odds: 2.55 @ Expekt
Insats: 128 kr (8%)
Spelstopp: 2009-11-07  16.00
---------------------------------------------------------------------

Jag lirar även en dubbel på båda dessa matcher. Analyserna hittar ni ovan.


---------------------------------------------------------------------

Vill även passa på att hänvisa er till en riktigt bra spelsajt med många vassa experter: Spelaspel.

Spelaspel är en sajt för alla bettingälskare och jag rekommenderar den varmt!


 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!