fredag, november 06, 2009

Fredagsmys

Idag har vi ett magert utbud men jag har hittat två spelbara odds.

Spel 87

Fredrikstad – Sarpsborg
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.12 @ Betsafe
Insats: 109 kr (6%)
Spelstopp: 2009-11-06 18.00
---------------------------------------------------------------------

Fredrikstad som kom på kvalplats i Tippeligan möter här Sarpsborg som kom 5a i Adeccoligan.
Fredrikstad är vanligtvis ett bra hemmalag. Man förlorade sista hemmamatchen mot Molde i Tippeligan. Förutom den matchen så slog man nyligen Odd Grenland på hemmaplan med 3-0 och Lyn på bortaplan med 5-0 och det var dessa två lag som åkte ur Tippeligan. Formen är helt okej för Fredrikstad. På hemmaplan trivs man bra då man vann 8 matcher, spelade oavgjort i 1 match och förlorade 6 stycken. På dessa 15 matcher släppte man bara in 18 mål vilket får ses som helt okej då man hamnade långt ner i bottenstriden.

Motståndet Sarpsborg är ett väldigt starkt hemmalag men nu spelar man på bortaplan och här är man betydligt mer sårbara. I Adeccoligan vann man bara 5 matcher av 15 stycken. Man förlorade hela 8 matcher och ändå hamnade man i toppen. De tre senaste bortamatcherna slutade med förluster då man förlorade med 0-3 mot både Kongsvinger och Haugesund för att sedan förlora mot Moss med 4-2. Nu blir det återigen väldigt tufft då Fredrikstad är ett starkt hemmalag.

Det här är lite av ett derby och det kommer bli utsålt och bra stämning. Fredrikstad ska utan tvekan vara det starkare laget här och allt annat än en hemmaseger är en stor sensation i mina ögon. Fredrikstad har bättre spelare på alla positioner och jag har svårt att se hur någon spelare i Sarpsborg skulle platsa i Fredrikstad. Om någon nu mot förmodan gjort det så hade den spelaren redan spelat för Fredrikstad. Här blir det en klar hemmaseger och jag testar handicap spelet.


Spel 88


Bursaspor – Genclerbirligi
Mitt tips: 1
Odds: 1.75 @ Expekt
Insats: 109 kr (6%)
Spelstopp: 2009-11-06 19.00
----------------------------------------------------------------------

Bursaspor går som tåget i ligan och är nu uppe 9 raka utan förlust. Av dessa 9 matcher är 8 matcher segrar. Man placerar sig på en tredje plats i tabellen endast 2 poäng bakom Galatasaray och Fenerbache. Formen är som sagt på topp och de två senaste matcherna man spelat har slutat med två 3-0 segrar. Man är starka på hemmaplan där man har Vunnit 4 av 5 matcher. Det är bara Fenerbache som lyckats besegera Bursaspor på deras hemmaplan. Bursaspor har 13-2 i målskillnad på hemmaplan och som ni förstår är laget oerhört starka på hemmaplan.

Genclerbirligi ligger på en 9e plats i tabellen. Formen är sådär då man har 2 segrar och 3 förluster på de 5 senaste matcherna. På bortaplan har man spelat okej hittills då man har 3 segrar och 2 förluster på 5 matcher. Dock har man slagit ganska dåliga lag i deras segrar på bortaplan. I den senaste bortamatchen gjorde man en usel match då man förlorade mot Diyarbakirspor som tog sin första seger på hemmaplan.

Bursaspor har plusstatistik på hemmaplan då man har vunnit 7 möten, spelat oavgjort 4 och bara förlorat 2 stycken av de 13 senaste mötena lagen emellan på Bursaspors hemmaplan

Bursaspor ska vara huvudet högre än sina motståndare här idag och chansen att vinna ikväll ska vara stor. Jag slänger in en slant på hemmasegern här
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!