onsdag, oktober 07, 2009

Idag ska vi chanslira lite!

Formen är på topp. Igår satt alla spelen på Färjestad! Idag tar vi nya tag och utbudet känns tråkigt i mina ögon. Nästintill bara hockey på menyn och man får ta vad man får. Jag väljer en match från finska SM-liiga och en från svenska division 1. Båda spelen är chansspel och jag måste prova oddsen till låg insats.








Spel 16
Match: Tappara - Kärpät
Mitt tips: 1
Odds: 2.00 @ Unibet, Betsson, Expekt
Insats: 5 Units (2,5%)
Spelstopp: 2009-10-07  17.30

---------------------------------------------------------
Ni som följer mina spel vet att jag spelade på Tappara förra veckan också. Då spelade man 2-2 hemma mot JYP vilket inte är särskilt bra. Nu möter man ett ännu sämre lag och då är det bara vinst som räknas. Man visade  i senaste matchen att man är ett bra hockeylag då man spelade 3-3 borta mot serieledande Lukko, jag kan tillägga att Tappara vann efter straffar. Det ger självförtroende hos grabbarna som lär göra ytterligare en strålande match ikväll. Man hade före JYP matchen tre raka segrar i ligan plus att man lyckades slå Florida Panthers från NHL i en träningsmatch med 3-2 efter straffar. Det är starkt!
Kärpät som kommer på besök har inlett säsongen uselt. Man ligger sist i tabellen med 6 poäng på 8 matcher. Man har bara mäktat med 2 segrar medan man förlorat hela 6 matcher. Det är framför allt målskyttet som inte fungerar då man bara gjort 14 mål på dessa 8 matcher. Formen då? 4 raka förluster och 7 gjorda mål på dessa 4 matcher. 3 av matcherna spelades dessutom på hemmaplan, nu är det bortaplan som gäller och då blir det ännu tuffare.

Tappara har Mäntylä avstängd här och Kärpät får tillbaka ett par spelare från skada. Trots detta tror jag Tappara ska ha goda chanser att vinna ikväll. Det enda som talar emot Tappara är att man drar på sig sjukt mycket onödiga utvisningar. Därför blir insatsen någon mindre än vad den borde vara men helt klart ska 2.05 testas ikväll.

Missa inte spelstoppet 17.30!

SPELA MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!

Spel 17


Match: Munkfors - Västervik
Mitt tips: 1
Odds: 1.90 @ Unibet
Insats:  5 Units (2,5%)
Spelstopp: 2009-10-07  19.00
-------------------------------------------------------------

Munkfors har inledde året illa med två raka förluster. Nu har man spelat upp sig och har 3 raka segrar bakom sig och man har avancerat i tabellen till en fjärde plats. I senaste matchen slog man Tranås hemma och före det slog man seriefavoriten Skövde på bortaplan med 4-1. Starkt!

Västervik som kommer på besök har det värre. 1 seger och 4 förluster har man mäktat med på den 5 inledande matcherna. Det är inget bra lag vi pratar om här, man förlorade med 1-2 efter förlängning hemma mot slagpåsen i serien Kumla. För att ni ska förstå hur dåliga Kumla är så ligger dom sist med 1 seger (mot Västervik) och 4 förluster. Man har gjort 5 mål och släppt in 19 stycken på de 5 inledande matcherna.

Munkfors har ett bra lag med många klasspelare. Man har bland annat en riktigt duktig målvakt från Skåre som inte platsade riktigt där. Han har nu istället fått förnyat självförtroende och lyckats riktigt bra hos Munkfors. Troligen så får man även tillbaka forwarden Johan Ekgärds här som spelat bland annat i Färjestad. Han kommer troligen bara göra några matcher för Munkfors innan han försvinner till en klubb högre upp i seriesystemet.

Ettan känns spelvärd och jag spelar en liten insats även i den här matchen.

SPELA MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!