måndag, oktober 12, 2009

Har Sundsvall vaknat nu?

   Idag har vi inget vidare utbud av matcher men jag har hittat ett par roliga spel i matchen mellan GIF Sundsvall-Väsby i Superettan. Noterbart är att inget av spelen är en etta =)  

Spel 26, 27, 28, 29

GIF Sundsvall - Väsby
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 2.20 @ Bet365
Insats: 4 Units (2%)
------------
Mitt tips: Handicap (0-1) X
Odds: 4.15 @ Expekt
Insats: 2 Units (1%)
-----------
Mitt tips: Handicap (0-2) X
Odds: 4.65 @ Nordicbet 
Insats: 2 Units (1%)
-----------
Mitt tips: Väsby gör mål: NEJ
Odds: 2.25 @ Expekt
Insats: 11 Units (5%)
Spelstopp: 2009-10-12   19.15
------------------------------------------------------

GIF Sundsvall ligger på kvalplats upp till Allsvenskan och man har fyra poäng upp till Åtvidaberg på som ligger på andra plats i tabellen och därmed direktuppflyttning. Man har tre matcher kvar att spela och vid vinst i denna match tar man ett stort kliv mot minst kval. På hemmaplan är Giffarna väldigt starka och man har resultatraden 8-3-2 och 25-11 i målskillnad. Man har haft det kämpigt på sistone och poängen har uteblivit för laget. Framförallt mot sämre lag har man haft svårt och se här så förstår ni, 1-1 mot Vasalund, 1-1 mot Trollhättan, 1-1 mot Qviding. Dock har alla dessa tre matcher en sak gemensamt, Sundsvall har spelat på bortaplan. Nu är man på hemmaplan igen och senast så vände laget underläge från 1-2 till 3-2 under matchens 5 sista minuter mot Syrianska, kanske kommer vändningen för Sundsvall nu.

Väsby som kommer på besök kämpar i botten. Det är stenhårt i botten och Väsby har 29 poäng tillsammans med 3 andra lag. Man ligger bara 1 poäng före Norrköping och Sirius som ligger sist i Superettan. Uppåt har man en poäng till Qviding och 3 poäng till Jönköping Södra. Stenhårt som sagt och det skiljer bara 4 poäng mellan Sirius på jumboplatsen och Jönköping på 10e plats. Väsby har haft det väldigt jobbigt på bortaplan och med resultatraden 2-3-8 och målskillnaden 7-22 kan man vara allt annat än nöjd. Riktigt illa. Formen är väl inte speciellt bra då man har 5 poäng på sina 5 senaste matcher. Laget har haft väldigt svårt att göra mål och i 4 av de 5 senaste matcherna har Väsby blivit nollade.

Båda lagen har bekymmer med spelare som inte kan komma till spel av diverse anledningar. Sundsvall får klara sig utan Nuri Mustafi, Magnus Powell, Alieu Jagne som alla är långtidsskade, dock har ingen av dessa spelat någonting den här säsongen nästan. Värre är det med skadan på Hannes Sigurdsson som blir borta resten av säsongen, Hannes har gjort 10 mål för Sundsvall i år vilket gör att han leder lagets interna skytteliga. Giffarna saknar även Aziz Corr Nyang som är avstängd och Emil Forsberg och Robert Mambo Mumba som är på landslagsuppdrag. Tunga avbräck för Sundsvall då Nyang ligger tvåa i interna skytteligan och de andra spelarna är ordinarie i vanliga fall.
Väsby har haft ett virus inom laget i över en vecka nu och enligt tränaren så är det nya fall varje dag av spelare som inte känner sig så bra. Dock ska läget har stabiliserats nu men som alla vet så brukar det ta en tid innan man kommer igång igen efter sjukdom. Man saknar även båda ordinarie kantmittfältarna Niklas Maripuu och Viktor Lundberg som båda är iväg på landslagsuppdrag.

Det är seriens tredje bästa hemmalag mot seriens tredje sämsta hemmalag. Båda lagen saknar spelare men det är väl inget snack om vilket av lagen som har den bredaste truppen och bäst kvalité på sina bänkvärmare. Sundsvall saknar dock flertalet bra spelare i offensiven och därför tror jag man kommer ha aningen svårt att göra mål idag. Sundsvall bör vinna den här matchen men man ska tänka på att Väsby lär kommer med en ruggig krigarmentalitet som gör att det kan bli tufft för Giffarna att vinna stort. Jag tror Sundsvall vinner matchen men man lär inte göra det med fler än MAX två mål. Därför provar jag ett par spel som ni kan se ovan...


Spel 30,31

Petersburg - Bars Kazan
Mitt tips: 1
Odds: 2.10 @ Expekt
Insats: 13 Units (6%)
------------------
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.85 @ Betsafe 
Insats: 4 Units (2%)
Spelstopp: 2009-10-12   18.00
-----------------------------------------------

Petersburg går som tåget i KHL och man ligger tvåa i serien efter 10 segrar och 2 förluster. Man är i storform och har nu 7 raka segrar i ligan. Man har vunnit alla dessa 7 matcher med 2 mål eller fler, faktum är att i 6 av dessa 7 matcher har man vunnit med 3 mål eller fler. Man känns nästan överlägsna de andra lagen. Laget spelar stabilt på bortaplan har vunnit 5 av 6 matcher på bortaplan så här långt. Man har dessutom bara släppt in 6 mål på dessa 6 matcherna medan man gjort 18 framåt.

Motståndarna Bars Kazan ligger på 18e plats i ligan och laget har det jobbigt. Det är framförallt bortaspelet som inte har fungerat för laget. Man kommer från två raka förluster på bortaplan och nu väntar en tredje rak bortamatch och det mot seriens kanske bästa bortalag. Kommer bli oerhört tufft!

Bars Kazan har haft väldigt svårt mot Petersburg de senaste åren. Petersburg har vunnit de 5 senaste möten lagen emellan och det mesta talar för att man kommer vinna än en gång.

2008-11-25 - 16:00 SKA St. Petersburg AK Bars Kazan 5-1
2008-11-19 - 17:00 AK Bars Kazan SKA St. Petersburg 1-3
2008-02-18 - 17:00 Ska ST Petersburg Ak Bars Kazan 1-0
2007-11-29 - 17:00 Ska ST Petersburg Ak Bars Kazan 3-2 efter straffar
2007-09-22 - 15:00 Ak Bars Kazan Ska ST Petersburg 1-4

Petersburg vilade sin första målvakt senast så han kommer vara utvilad till dagens match. Petersburg är det mest kompletta laget i KHL, man är bra både framåt och bakåt och man har flera spelare som kan avgöra matcherna på egen hand. Laget känns riktigt starkt!
Bars Kazan gör otroligt mycket enkla misstag i matcherna och detta har gjort att man släpper in många onödiga mål och drar på sig onödiga utvisningar som har resulterat i mål för motståndarna. Dessa misstag har man verkligen inte råd med mot ett topplag som Petersburg.

Matchen spelas i Vilnius i Litauen så det är spel på neutral plan och detta borde vara fördel St Petersburg då man har spelat lysande bra på bortaplan medans Bars Kazan har flera svaga resultat på borta is. Petersburg ska ha väldigt goda möjligheter att vinna den här matchen och det helt fantastiska oddset på 2.10 hos Expekt går inte att undgå. Jag lirar matchen med en lite över medel insats.

SPELA MATCHEN HOS EXPEKT OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 1000 KR!!

---------------------------------------------------------------

OBS! MISSA INTE DETTA!

Bli medlem hos Unibet nu genom att trycka här - så får du en äkta svensk landslagströja, värd 599 kronor... samtidigt får du lägga ett riskfritt spel för 150 kronor.

Kravet? Att du gör en insättning på minst 250 kronor!

SKAFFA KONTO HOS UNIBET HÄR OCH TA DEL AV ERBJUDANDET!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!