torsdag, september 24, 2009

Färjestad fortsätter vinna på hemmaplan?

Har fortfarande svårt att smälta hur Rosenborg inte kunde vinna mot Tromsö igår med de fantastiska förutsättningarna man hade. Ny dag, nya matcher och framförallt nya möjligheter.     

Spel 16

Match:  Färjestad - Rögle
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.76 @ Bet365 
Insats: 158 kr (7,5%)
Spelstopp: 2009-09-24   19.00
-------------------------------------------------------------

Det här måste vara dagens bank. Färjestad har redan en match i benen, man slog Skellefteå hemma i måndags med 3-2. Man är redan inne i tempot medan Rögle bara har träningsmatcher bakom sig med betydligt lägre tempo.
Färjestad som utan tvekan är ett av Elitseriens starkaste hemmalag eller vad sägs om 19 raka hemmasegrar! Man ska inte ha några större problem att utmanöverera Rögle ikväll. Mot Skellefteå så rivstartade man och ledde med 3-0 efter 16 minuter in i första perioden. En liknande matchbild idag?
Rögle som dessutom är ett uselt bortalag. Förra säsongen spelade man i kvalsserien där man lyckades hänga kvar, i år lär man spela där igen. Då blir det inte lika lätt att hänga kvar.

Rögle har tappat mycket sedan förra säsongen, bröderna Abbot, Mattias Tjärnqvist och den oerhört viktige Kenny Jönsson. Det här är spelare av klass som lämnat laget och man har inte värvat in någon som ens är i närheten av den kapaciteten dessa spelare bidrog med. Man får det tufft i år.

Det här ska inte vara några problem för Färestad som jag tror vinner med 3-4 puckar ikväll.

SPELA MATCHEN HOS BET365 OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 1000 KR!!

Spel 17

Match: Elfsborg - Brommapojkarna
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.86 @ Betsson
Insats: 105 kr (5%)
Spelstopp: 2009-09-24   18.00
----------------------------------------------------------------

Det är två lag utan form som möts på Borås Arena ikväll. Elfsborg slåss i toppen och BP i botten. Elfsborg slåss om SM-guldet eller framför allt Europaplatserna. BP slåss för nytt kontrakt, för att slippa spela i Superettan nästa säsong. Vilket lag har då störst motivation? Det är en klurig fråga och den hoppar vi över och lutar oss istället till vilket lag är bäst? Utan större tvekan så är Elfsborg flera klasser bättre än BP. Elfsborg största problem på sistone har varit i försvaret som läckt som soll där bak. Man har mött offensivt duktiga lag, nu ställs man mot BP som inte har någon spelare jag är direkt orolig för.

Elfsborg det 3:e bästa hemmalaget i serien rent poängmässigt fortfarande, vinner man idag blir man näst bästa hemmalaget efter IFK Göteborg. På hemmaplan har man släppt in 9 mål och bortaplan 22 mål så ni ser vart problemet ligger. Man är sämre på bortaplan än hemmaplan och därför sätter vi ett plus i kanten för att man nu spelar på hemmaplan.
BP på bortaplan är inte så mycket att hurra för. Före lagets seger senast mot Helsingborg borta så hade man 5 förluster och 2 oavgjorda på bortaplan på sina 7 senaste matcher. Helsingborg är allsvenskans näst formsvagaste lag så den matchen ska man bara ta med en nypa salt.

Elfsborg har Martin Andersson avstängd. Daniel Mobaek och Emir Bajrami är tveksamma till start idag, lämnar svar kort före start. Elfsborg får tillbaka den oerhört duktige mittfältaren Martin Ericsson här.
Per Asp är avstängd för BP och kommer inte till spel men man får tillbaka duktige försvararen Markus Karlsson till matchen.

Elfsborg lär rivstarta i ett högt tempo och kommer få ha bollen större delen av matchen. Precis som man brukar göra, framförallt mot sämre lag. BP lär ställa upp med en köttmur bakåt för att spika igen och inte lämna några luckor. Tyvärr tror jag inte man lyckas med det idag då spelarna lär vara rejält revanschsugna efter 5-0 förluster mot Malmö i måndags. Det här ska Elfsborg vinna, jag hoppas man gör det med fler än 1 mål. 2-0 låter som ett rimligt slutresultat.

SPELA MATCHEN HOS BETSSON OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS!!

Spel 18

Match: Elfsborg - Brommapojkarna
Mitt tips: Vinnare av första halvlek: Elfsborg
Odds: 1.76 @ Betsson
Insats: 105 kr (5%)
Spelstopp: 2009-09-24 18.00
----------------------------------------------------------------

Läs den ovanstående infon. Elfsborg lär inleda matchen i ett högt tempo och med den revanschlusta man lär ha i kroppen så tror jag man gör både 1 och 2 mål före paus.

SPELA MATCHEN HOS BETSSON OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS!!
 
Spel 19
 
Match: Sporting Gijón - Zaragoza
Mitt tips: 1
Odds: 2.30 @ Expekt
Insats: 74 kr (3,5%)
Spelstopp: 2009-09-24   22.00
-------------------------------------------------------------
 
Sporting har inlett helt okej med tanke på motståndet. 1 seger mot Almeira, 1 oavgjord borta mot Valencia och en förväntad förlust mot storlaget Barcelona. Senaste matchen kvitterade man i slutminuterna mot Valencia efter att ha gjort en strålande match. Laget ser väldigt samspelt ut och lagmoralen verkar vara på topp i laget.
Zaragoza har inlett ganska svagt. En seger har man bara och den togs med "bara" 1-0 mot Tenerife på hemmaplan. Det har följts upp av storfölust mot Sevilla och 1-2 förlust hemma mot Valladolid. Nu står man inför ytterligare en tuff bortamatch.
 
Zaragoza har otroliga skadebekymmer i laget, hela 10 ordinarie spelare saknas i den här matchen. Till den här matchen kommer tränaren få kalla in flertalet ungdomar från B-laget. Flertalet av dessa har bara suttit på bänken i högsta ligan som bäst, aldrig spelat. Stora skadebekymmer för laget alltså.
 
Avslutar med citat från Sportings tränare: "Det är vår plikt att vinna den här matchen med dessa förutsättningar"
 
SPELA MATCHEN HOS EXPEKT OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 1000 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!