torsdag, augusti 26, 2010

Levski kör över AIK!

Jag väljer att kliva in på den här matchen redan idag. Oddset är klockrent och Levski har alla förutsättningar för att köra över Gnaget i den här matchen. Tyvärr för Svensk fotboll men extremt kul för oss spelare!


Spel 90

Levski Sofia - AIK
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.35 @ Betsson
Insats: 229 kr (7.5%)
Spelstopp: 19.30

Levski Sofia var ju det laget som slog ut Kalmar FF ur Europa League senast och nu fick man återigen möta svenskt motstånd och Levskis tränare nästintill jublade när han fick AIK i lottningen. Han sa i media att han visste hur dåligt AIK går i Allsvenskan och att han trodde på mycket bra chans till avancemang. Jag håller med honom, efter att laget fick 0-0 på bortaplan så känns det än mer klart. Levski sade redan före matchen att man kommer satsa defensivt för att hålla nollan och allt annat är ett plus. Nu blev det inga mål framåt men på torsdag kan vi utan tvekan räkna med ett betydligt mer offensivt Levski. Man inte minst mot Kalmar FF i förra omgången att man är otroligt starka på hemmaplan. Även då hade man samma upplägg, defensivt på bortaplan och full fart framåt på hemmaplan. Lokala medier i Bulgarien sade även före den här omgången att hur matchen än slutar i Stockholm så kommer AIK få möta ett helt annat Levski i Bulgarien.

Levski har inlett året mycket bra med 3 segrar och 1 förlust i ligaspelet. Man har vunnit två Sofia derbyn genom mycket starka insatser och det tyder på att lagmoralen är på topp hos Bulgarerna. Man vilade många spelare i söndagens hemmamatch mot Kaliakra och trots det vann laget med hela 3-0. Då förstår ni säkert lagets hemmastyrka. Nu kommer man utvilade och mer taggade än någonsin till den här matchen och då kan jag inte se annat än en överkörning. Man hade en 3-0 ledning mot Kalmar med 10 min kvar av matchen och Kalmar ser jag som ett bättre lag än AIK. Jag tror på liknande siffror ikväll!

AIK har en jobbig tid just nu och den enda ljuspunkten för laget den här säsongen är väl spelet ute i Europa. Laget har gjort mycket varierande insatser den här säsongen och det enda som sett bra ut är väl lagets defensiv. Tyvärr tar defensiven för stort plats och har resulterat i att laget knappt gör några mål framåt. Laget har gått mållösa från 7 av de 9 senaste matcherna man spelat och därför ser det inte så ljust ut inför kvällens match då man måste göra mål för att kunna avancera.

AIK skulle egentligen ha spelat sin senaste match i Allsvenskan i söndags men den matchen blev flyttad p.g.a. att kungaparet skulle göra ett besök i motståndarnas stad (Örebro). Matchen flyttades till måndagen och därmed får AIK bara 2 dagars vila före avresan till Bulgarien och det är något som fått AIK att rasa. Det lär ju inte blivit bättre av att AIK spelade med bästa laget och de flesta spelarna i laget såg märkligt trötta ut i slutet av matchen. Det bidrog till att Örebro gjorde segermålet i matchens sista minut. Riktigt tungt mentalt för AIK som nu på något sätt måste försöka ladda om inför en stenhård match ikväll. Hur tror ni det går?

Det har väl knappast undgått någon hur delar av AIKs supportrar betedde sig efter hemmamatchen mot Levski? Bussar blev stenade, bortasupportrar nedslagna, personer blev träffade av glasflaskor, stenar m.m. och matchdelegaten och hans vän blev hotade till livet plus att de blev av med sina mobiler. Ja, det var mycket skit som hände och det är knappast något som Levskis lag/lagledning/supportrar tycker om. Levskis supportrar är dessutom kända för att ställa till med bråk och därför är det här en högrisk match av hög kaliber. Levskis fans är ute efter hämnd och de AIK anhängare som tar sig ned till Bulgarien kan räkna med ett hotfullt bemötade som med största sannolikhet kommer övergå i brutalt våld. Därför tror jag knappast att det blir någon större supporterskara av Stockholmare som tar sig till Bulgarien. Även om inga supportrar tar sig till matchen så lär Levskis fans ligga på spelarna i AIK och det är inte omöjligt att det kommer regna mynt och annat över hörnläggarna och möjligen andra spelare i AIK. Jag är helt säker på att AIKs spelare känner av hotbilden och det kommer med största sannolikhet påverka deras spel.

Kalmars spelare var efter matchen mot Levski på bortaplan oerhört imponerade över vilket tryck Levskis fans skapade och om det var tryck i den matchen så är det inget emot vad det kommer vara på torsdag när laget har chans att avancera till Europa Leagues gruppspel och tjäna massor av miljoner till klubben. Enligt Rydström så verkligen bar publiken fram laget i matchen mot dem.

Tycker ni AIK är dåliga nu, så lär man vara ännu sämre i Bulgarien. Det är ruskigt varmt i Bulgarien och det kan påverka spelarna i AIK negativt fysiskt och mentalt då man inte är vana vid värmen. Som ni ser så är det inte mycket som talar för AIK i den här matchen och jag tror på en klar hemmaseger och avancemang för Levski Sofia.


 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!