torsdag, augusti 05, 2010

Europa League kval!

Här kommer ett par förslag inför torsdagens Europa League kval. Samma sak gäller här, det gäller att skynda fynda innan oddsen sänks vilket de i princip alltid gör i sammanhang som dessa. Gårdagen slutade helt okej och vi kan konstatera att vi var helt rätt ute i båda matcherna. Salzburg gjorde sitt jobb och krossade Nicosia på hemmaplan med 4-1. FC Zenit gjorde en stabil insats på Unirea och man vann med 1-0. Det kunde lika gärna blivit 2-0 som 1-1 då det blev hawaii fotboll i slutet av matchen. Nya tag idag! Jag har även gjort en lista över de matcher som Bet365 visar helt gratis på sin sida.




Spel 74

Levski Sofia - Kalmar FF

Mitt tips: Levski Sofia -1 (Pengarna tillbaka om Levski bara vinner med 1 mål)
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 191 kr (6%)
Spelstopp: 19.45


Levski Sofia var helt klart det bättre laget på Fredrikskans senast. Man var bättre än Kalmar på att hålla bollen och trots det värdelösa underlaget lyckades man skapa ett bra passningsspel. Det var ett ovanligt slarvigt Kalmar som inte hade mycket att sätta emot Levski som kunde gå till halvtidsvila med en 1-0 ledning. I andra halvlek lyckades Kalmar bättre när man bytte spelsystem vilket resulterade i att laget blev mer kompakt och då fick man igång ett passningsspel. Levski Sofia backade hem med laget för att bevaka sin 1-0 ledning. Det resulterade att Kalmar fick chansen att pressa och till slut lyckades man få in kvitteringen till 1-1 i slutet av matchen.

Levskis tränare var inte nöjd då han hade hoppats på en 1-0 seger. Han är dock hoppfull och tror starkt på sitt lag och är övertygad om att Levski tar sig vidare till playoff omgången. Jag håller med honom och tror att Kalmar kommer få det extremt tufft på bortaplan. Levski är starka hemma i Bulgarien och på en bättre gräsmatta kan man enkelt rulla ut ett tröttkört Kalmar. Den här ettan känns stensäker då Levski har mycket bättre kvalité i laget!

Levski spelade i helgen sin seriepremiär och man inledde med en extremt starkt seger borta mot CSKA Sofia som slutade på andra plats förra säsongen. Ett stort steg i rätt riktning för Levski som kommer med fullt självförtroende till den här matchen.

Kalmar hade det betydligt tuffare då man blev totalt överkörda av IFK Göteborg på bortaplan med 3-1. Det märks tydligt att det hårda matchandet tär på Kalmar som nu gjort flera mindre bra insatser på kort tid. För att ha en chans i den här matchen så måste Kalmar spelarna spela på en nivå över deras kapacitet och jag har svårt att se hur de ska ha en chans att ta sig vidare härifrån.


 

----------------------------------------------------------------------

Spel 75

Levski Sofia - Kalmar FF (Levski Sofia vinner)
Dnipro - Spartak Zlatibor (Dnipro vinner)
Odds: 2.00 @ Bet365
Insats: 191 kr (6%)
Spelstopp: 19.00


Levski Sofia - Kalmar FF
Se ovan!

Dnipro - Spartak Zlatibor
Det ska vara stor fördel Dnipro här. Trots att man förlorade med 2-1 på bortaplan så tror jag starkt på en hemmaseger här. Man var helt klart det bättre laget genom hela matchen senast men förlorade tack vare att man fick två straffar emot sig. Man skapade massvis av chanser utan att lyckas få in bollen mer än en gång. Målchanserna skrevs till 9-3 till Dnipros favör.

Jag tror Spartaks orutin kommer märkas tydligt nu när man ska spela på bortaplan och därmed vinner Dnipro det här tämligen enkelt. Man kommer rulla ut ett nervöst Spartak och får man bara in bollen den här gången så är man utan tvekan vidare.

Dnipro övertygade rejält i söndags då man enkelt avfärdade Obolon med 3-0 på sin hemmaplan. Man har nu alltså fyra raka segrar i ligan hemma i Ukraina och lägg därtill den fina målskillnaden 11-1. Stor fördel Dnipro som är i högform och som faktiskt var det bättre laget senast trots förlust.

Spartak har ej startat serien ännu men man märkte tydligt i förra omgången av Europa League kvalet att man trivs betydligt bättre på hemmaplan än bortaplan. Man kryssade på bortaplan för att sedan vinna på hemmaplan med 3-0. Så ni förstår säkert att laget har en jobbig match framför sig då man verkligen inte trivs på bortaplan.

KLICKA HÄR OCH BET365 DUBBLAR DIN FÖRSTA INSÄTTNING UPP TILL 1000 KR!!

----------------------------------------------------------------------

Aris – Jagiellonia
Spelstopp: Torsdag 19.45

Det är stor fördel Aris i det här mötet och det förvånar mig mycket om laget inte lyckas ta sig vidare här. Man har ett 2-1 överläge efter seger senast på bortaplan i Polen. Aris fick en kanonstart då man fick en korrekt dömd straff efter bara 3 minuter som man förvältade väl. 4 minuter senare gjorde man även 2-0 och efter det lyfta polackerna upp laget betydligt högre. Det resulterade i en reducering i mitten av första halvlek men efter det kontrollerade Aris matchen till domaren blåste av. Det märktes att Jagiellonia inte har mycket erfarenhet av spel i Europa då man inte hängde med från början och Aris hade betydligt bättre bolltempo än Polackerna. Jagiellonia tog sig till Europa League via seger i den inhemska cupen. Laget slutade på 11e plats i serien.

Aris är ett väldigt hemmastarkt lag och det var mycket tack vare lagets prestationer där som gjorde att man knep Europa League platsen. Nu har man ett guldläge att ta sig vidare mot svagt motstånd och jag kan inte tänka mig annat än att man gör det!

Motståndarna Jagiellonia är dessutom extremt bortasvaga. Förra säsongen mäktade man endast med 2 segrar på bortaplan på lagets 15 bortamatcher. Det är pinsam statistik och hur man ska vinna i Grekland under stor press har jag svårt att se.

Jagiellonia spelade i helgen den inhemska supercupfinalen mot Lech Poznan och den vann man med 1-0 och det får ses som en rejäl bedrift. Laget fick kämpa och slita i 90 minuter och man visade betydligt mer vilja än motståndarna. Det ska dock tilläggas att Lech Poznan inte ser lika bra ut den här säsongen som förra och man kvalar till Champions League och det kan hända att man prioriterade den matchen mer än Supercupfinalen.

Marknadshögsta oddsen som känns spelvärda:
1: 1.40 @ Bet365
Handicap spelet (0-1) 1: 2.10 @ Bet365



----------------------------------------------------------------------

Teteks – Elfsborg
Spelstopp: Torsdag 17.00

Det här är som ni säkerligen förstår ett riktigt långskott. Teteks blev brutalt överkörda av Elfsborg på Borås Arena i torsdags. Det finns flera faktorer som talar för Teteks idag och dessa faktorer gör oddset väldigt spelvärt! Teteks var inte vana vid underlaget på Borås Arena (Konstgräs) och det gjorde att laget uppträdde väldigt tveksamt i många situationer. Laget har inte mycket rutin av spel i utlandet och nu vänder man hem till Makedonien igen och här trivs man bättre inför hemmapubliken. Till den här matchen spelar man helt utan press och man kan spela avslappnat och det talar för laget här.

Elfsborg kommer till spel utan flera viktiga kuggar och det bäddar för en skräll här. Magnus Haglund har sagt i lokala medier att han säkert kommer vila flera rutinerade spelare och låta bänkvärmarna få chansen. Det gör att Elfsborg kan uppträda något oerfaret och det kan leda till klantiga misstag.

Teteks saknade Sasko Ristov, Srgjan Zaharievski och den rutinerade lagkaptenen Ivica Gligorovski p.g.a. avstängningar. Det var tunga avbräck senast som verkligen märktes av enligt deras tränare. Nu är dessa spelarna tillbaka igen och då kommer Teteks vara betydligt slagstarkare och vid minsta underskattning från Elfsborg så vinner Teteks här.

Elfsborg spelade i söndags mot Gefle på hemmaplan och man vann den matchen tämligen enkelt mot ett svagt motstånd. Men jag noterade ett par saker från den matchen som kan vara intressanta inför den här. Under första halvlek rullade man ut Gefle totalt men strax före pausvilan skadade sig Elfsborgs ”play maker” Anders Svensson och tvingades utgå. Jag vill påstå att under hela andra halvlek så slog Elfsborg bort pass efter pass och man hade verkligen svårt att skapa lägen. Spelet stannade ofta upp och det var kass fart i spelet och jag vill påstå att allt det här var p.g.a. att Anders Svensson utgick då det i princip alltid är han som får fart på spelet hos Elfsborg. Elfsborg har Jesper Christiansen, Andreas Klarström och Jon Jönsson, Anders Svensson, Martin Ericsson och Stefan Ishizaki småskadade eller skadade inför den här matchen. Som ni ser så kommer det här att innebär en helt nykomponerad backlinje och det kan betyda många misstag som i sin tur leder till baklänges mål. Det kommer i stort sett bli en helt ny startelva som aldrig tidigare spelat match tillsammans och det vet man aldrig hur det går.

Teteks har inte haft sin serie premiär ännu och man har haft full laddning inför den här matchen och självklart kommer laget rejält revanschsugna. Så dåliga som Teteks var i Borås så är jag tveksam till att deras absolut bästa lag räcker till mot Elfsborg b-lag men man ska aldrig säga aldrig och jag tror knappast Elfsborgs tränare Magnus Haglund bryr sig direkt om laget skulle åka på en förlust här med b-laget. Kan vara värt att testa spel på Teteks här…


Marknadshögsta oddsen som känns spelvärda:
1X: 2.10 @ Betsafe
1: 5.00 @ Betsafe och Bet365



----------------------------------------------------------------------

Zrinjski Mostar – Odense
Spelstopp: Torsdag 21.15


Matchen i Danmark slutade hela 5-3 till Odense och det bäddar för ytterligare en målfest här idag. Zrinjski måste vinna den här matchen med minst två mål och det bäddar för ett offensivt hemmalag. Då båda lagens defensiver var pinsamt usla senast så är det mycket troligt att vi får uppleva ännu en målfest här.

Zrinjski har inte inlett seriespelet ännu men om man ser till förra årets säsong så var det med nöd och näppe som laget nådde till Europaspel så det är ingen högre standard på laget. Man släppte in flest mål av samtliga topplagen då man släppte 33 mål på 30 matcher. Man är ett rejält målglatt gäng som har lätt för att hitta målet. Förra omgången av Europa League kvalet så vann man första matchen med 4-0 för att sedan i andra matchen köra över stackars SP Tre Penne med hela 9-2!! Nu har man stor fördel av hemmaplan igen och eftersom man har lätt att hitta målet så kan trötta danskar vara en munsbit!

Något som talar än mer för överspelet i den här matchen är att Odense spelade en serie match igår (måndag) vilket innebär att laget bara får en vilodag i Danmark innan man beger sig till Bosnien den 4e Augusti. Det kan tära på de Danska krafterna och defensiven kan få sig en törn och släpper man bakåt blir det till att man gör mål framåt och det har laget bra kapacitet till!

Marknadshögsta:
Över 2.5 mål: 1.65 @ Bet365

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA ÖVERSPELET OVAN OCH UNDERSPELET NEDAN I EN DUBBEL TILL ODDSET 2.97 HOS BET365!


----------------------------------------------------------------------

Din. Tbilisi – Sturm Graz
Spelstopp: Torsdag 18.45

Vi alla såg Dinamo Tbilisi mot Gefle och vi kan konstatera att deras offensiv inte imponerade särskilt och nu ställs man mot tuffast möjliga defensiv. Första mötet slutade med en 2-0 seger för Sturm Graz som med största sannolikhet kommer till den här matchen med defensivt tänkade. Man lär hålla ner siffrorna för att ta sig vidare och då laget har en extremt bra defensiv kontra Dinamo Tbilisis usla offensiv så tror jag starkt på underspelet i den här matchen!

Det är normalt sett storklasskillnad mellan dessa båda lagen och jag är inte främmande för att Sturm Graz vinner den här matchen även om det räcker att bara hålla tätt bakåt som lär vara prio 1.

Underspelet känns väldigt sunt då Dinamo normalt är starkare på hemmaplan men samtidigt kommer ha väldiga problem att komma igenom Sturm Graz defensiv. Sturm Graz har bra erfarenhet av matchtyper som denna och jag tror inte man kommer ha några som helst problem med att avstyra Dinamo här.

Marknadshögsta:
Under 2.5 mål: 1.80 @ Bet365, Nordicbet

Nordicbet

----------------------------------------------------------------------
 
Livestream: Europa League kval

Här nedan kan du se listan med alla Europa League kval matcher som visas HELT GRATIS hos Bet365. Det är bara välja och vraka bland matcherna, allt du behöver göra för att se dem är att skapa ett konto hos Bet365 genom att klicka på någon av matcherna nedan!
 
18.00 FK Qarabag - Wisla Krakow
19.00 Apollon Limassol - Sibir Novosibirsk
19.45 Luzern - FC Utrecht
20.30 VfB Stuttgart - Molde
20.45 Liverpool - Rabotnicki Skopje
 
 
----------------------------------------------------------------------
 
SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!
Lägg ett spel för 250 kr, missar du det får du pengarna tillbaka. INGA OMSÄTTNINGSKRAV!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 600 kr!
Sätt in 600 kr och du får 720 kr gratis att spela för!

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!