torsdag, juli 29, 2010

Europa League!

Europa League är i full gång och jag har hittat en mycket spelvärd dubbel inför kvällen.



Spel 68

Spartak Zlatibor Voda - Dnipro (Dnipro vinner)
NK Maribor - Hibernian (NK Maribor vinner)
Odds: 3.04 @ Nordicbet
Insats: 183 kr (5%)
Spelstopp: 17.30


Spartak Zlatibor Voda - Dnipro
Det är stor klasskillnad mellan dessa båda lagen. Spartak gick inför förra säsongen upp till högsta ligan i Serbien och där överraskade man rejält som nykomlingar. Nu är man inte längre nykomlingar och lagen underskattar knappast laget längre och Dnipro har studerat sitt motstånd väldigt väl och man vet vad som väntar. En bortaseger betyder oerhört mycket i dessa sammanhang. Spartak har som ni förstår ingen som helst erfarenhet av spel ute i Europa och det här är deras första äventyr i cupspel utanför egna landet. Man märkte tydligt i förra omgången av kvalet till Europa League att Spartak är färska i dessa sammanhang då laget hade märkligt svårt med Differdange som är ett ruskigt uselt lag. Nu möter man ett motstånd som är flera klasser bättre än Differdange och då blir det ruskigt svårt. Seriespelet hemma i Serbien har inte dragit igång ännu och man har knappast den farten i benen som krävs mot tuffare motstånd.

Jag ska även lägga till att den här matchen kommer spelas på neutral plan för båda lagen då Spartaks hemmaarena är för liten för Europaspel och blev därför inte godkänd. Matchen är därför flyttad till Vojvodina Stadion och förväntad publiksiffra blir väl runt 1000-2000 åskådare. Inget större tryck med andra ord och något större hemmastöd lär man inte ha.

Dnipro är från Ukraina där man möter hårt motstånd med lag som Dynamo K, Shaktyor och Metalist. Man har inför den här säsongen höga förhoppningar på att vinna ligan och man har inlett ligaspelet på bästa tänkbara sätt med tre raka vinster och målskillnaden 8-1. Genrepet till den här matchen vann man med hela 5-1 på bortaplan i helgen där lagets stora målskytt Seleznev stod för ett hattrick.

För att sammanfatta lite så har alltså Spartak ingen tidigare erfarenhet av spel ute i Europa. Man har heller inte det matchtempo i benen som krävs för denna typen av match. Motståndet Dnipro som jag lirat här har massor av erfarenhet från spel i Europa och laget har dessutom börjat seriespelet och man har därmed det matchtempo som krävs. Lägg därtill att Dnipro har bättre spelarmaterial än Spartak och man är klassen bättre än Spartak. Allt talar för att Dnipro vinner den här matchen och skaffar sig ett strålande läge inför returmatchen hemma i Ukraina.


NK Maribor - Hibernian
NK Maribor är Sloveniens i särklass mest framgångsrika klubb. Laget vann sju raka titlar mellan 1996 och 2003 och senast klubben spelade hem ligaguldet var säsongen 2008/09. Förra säsongen fick man ge sig mot NK Koper som vann ligan men andraplatsen innebar spel i Europa League och det är en cup som laget satsar stora resurser på. Laget har inlett sin säsong i tävlingssammanhang och man har hunnit med 5 matcher så här långt. Man har gjort det på ett bra sätt och man har inte förlorat någon av dessa 5 matcherna. Man har med andra ord det matchtempo som krävs av matcher på den här nivån och det är en stor fördel för Maribor.

Maribor är ett traditionsenligt hemmastarkt lag och de 2 matcher man hunnit med på hemmaplan den här säsongen har slutat med en 2-0 seger och en 5-0 seger. Eftersom man är betydligt starkare på hemmaplan än bortaplan så är det oerhört viktigt att vinna sin hemmamatch här idag och jag tror inte laget gör några misstag utan man vinner komfortabelt här ikväll.

Motståndarna Hibernian från Skottland är ett lag som knappast imponerar på mig. Jag tycker den skottska fotbollen har tagit ett rejält kliv bakåt de senaste åren. Endast Celtic och Rangers verkar ha någon chans ute i Europa och lagen bakom dem har en bra bit kvar. Ligan har ännu inte startat i Skottland och det medför ett sämre matchtempo hos Hibernian. Laget har dock hunnit med 4 träningsmatcher mot Holländskt motstånd:

Hibernians- Vitesse 1-1
Hibernians- ADO den Haag 1-2
Hibernians- NEC Nijmegen 1-0
Hibernians- Heracles Almelo 0-3

Som ni ser så är det knappast några resultat som imponerar, snarare tvärtom. Hibernian som normalt sett är ett svagt bortalag kommer få stora bekymmer ikväll. Man släppte in flest mål på bortaplan förra säsongen i Skottland och det är ett tecken på att laget inte kommer få en lätt afton mot Maribor.





Nordicbet



SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:


EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!
Lägg ett spel för 250 kr, missar du det får du pengarna tillbaka. INGA OMSÄTTNINGSKRAV!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!
Sätt in 500 kr och du får 250 kr gratis att spela för!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 600 kr!
Sätt in 600 kr och du får 720 kr gratis att spela för!


NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!
Sätt in 1000 kr och du får 1000 kr gratis att spela för!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!