fredag, juli 02, 2010

Dags för kvartsfinaler!

Nu återstår de 8 bästa lagen i årets Världsmästerskap. Idag har vi Holland-Brasilien och Uruguay-Ghana på menyn och jag ser med spänning fram emot båda matcherna. Här nedan kan ni se mina tankar om matcherna.

Nordicbet

Holland – Brasilien

Många ser Brasilien som stora favoriter här men jag är ändå något skeptisk till det. Brasilien har massor av bra spelare och man gjorde en mycket bra match mot Chile senast men nu ställs man mot ett starkare lag än Chile. Tänk på att Chile saknade tre ordinarie spelare defensivt senast och därför kom Brassarna igenom mycket enkelt. Nu möter man ett mer samspelt försvar som i och för sig inte varit felfritt under VM men trots det har man klarat sig mycket bra. Idag lär alla spelare höja sig och då kommer Brasilien inte ha lika enkelt att ta sig igenom det Holländska försvaret.

Holland är knappast ofarliga. Man har fruktansvärt duktige Arjen Robben på ena kanten och han lär dra på sig en massa markeringar och det leder till större ytor för de övriga i Holländarnas offensiv. Spelare som Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Van Persie och Van Der Vaart lär ta tillvara på minsta möjlighet man får och ett misstag av Brassarna kan bli ödesdigert. Tänk även på att Holland har varit favoriter i samtliga matcher man spelat i detta mästerskap men idag startar man första matchen som underdogs och det kan gynna laget att slå från underläge.

Holland skakas av oroligheter inom laget men i media förnekar man allt. Det märktes tydligt att allting inte var bra i senaste matchen mot Slovakien då Van Persie blev utbytt i slutet av matchen och det resulterade i att Hollands tränare fick en utskällning av anfallaren. Van Persie menade på att han skulle få fortsätta spela för att få chansen att göra mål tack vare de ytor som började skapas, lite egoistiskt i mina ögon då det finns hungriga spelare på bänken som mer än gärna vill visa upp sig i ett stort mästerskap som detta. Van Persie sa enligt källor att han tyckte tränaren skulle byta ut Wesley Sneijder istället för honom och det lär knappast varit populärt bland de andra spelarna och inte minst hos Sneijder. Även Sneijder har försökt tona ned kaoset i media men jag tror ändå inte han är riktigt nöjd med Van Persies beteende. Det kan tilläggas att när Wesley Sneijder sköt in 2-0 målet mot Slovakien firade hela Hollands bänk genom att spring upp från avbytarbänken, alla utom Van Persie gjorde detta. Lagsammanhållning är A-O i ett mästerskap och en incident som denna kan förstöra allting för laget.

Holland kommer till spel med ett helt skadefritt lag och man ställer med största sannolikhet upp med samma startelva som senast slog Slovakien i åttondelsfinalen.

Brasilien har vissa bekymmer inför dagens match. Man saknar sin playmaker Elano på mittfältet och den viktige Ramirez som även han är mittfältare är avstängd. Det finns även frågetecken för Felipe Melo och Julio Baptista som båda dras med skador och är tveksamma till start.

Brasilien är en favorit jag vill fälla men det blir ändå svårt då Holland inte alls imponerat i varken gruppspelet eller i åttondelsfinalen. Hollands försvar ställs nu mot betydligt tuffare motstånd än vad man gjort tidigare under turneringen och det är verkligen upp till bevis nu. Jag tror inte man fixar att stoppa starke Fabiano en hel match och när Maicon, Dani Alves och Kaka flyger fram på kanterna kommer det bli jobbigt för gamle Van Bronchorst och unge, orutinerade Van Der Wiel. Brassarna bör vinna här men man lär knappast spela ut svårspelade Holland som kommer kriga tills domaren blåser av matchen.

Matchodds:
1 – 4.50 @ Bet365
X – 3.40 @ Betsson
2 – 1.95 @ Expekt

Mina rekommendationer till spel:

Brasilien vinner matchen: 1.95 @ Expekt
Brasilien handicap -1:  X (Brasilien vinner med exakt 1 mål) 5.75 @ Unibet
Halvtid/Full tid: X/2 5.50 @ Unibet
Första målskytt i matchen: Luis Fabiano 6.25 @ Betsson





Spel 52

Uruguay – Ghana

Mitt tips: 1
Odds: 2.15 @ Expekt

Insats: 178 kr (5%)
Spelstopp: 20.30


Det här ser ut att bli en mycket spännande match. Båda lagen får väl ses som ”skrällar” i årets VM och något av dessa lagen kommer att spela i Semifinal. Uruguay är väl det laget som imponerat mest av de båda och därför har man också favoritskapet på sig inför matchen. Magkänslan säger att Uruguay kommer vinna det här men det lär knappast bli en enkel match. Ghana gjorde en stabil insats mot USA senast och man var ruskigt bra i positionsspelet och det gör att man länge kan spika igen bakåt. Uruguays offensiv är dock väldigt stark, betydligt starkare än USA:s offensiv och det kommer bli tuffare att hålla igen bakåt för Ghana här.

Uruguay har flera spelare i absolut toppform och det gör att jag tror på dem i den här matchen. Forlan har vart ruskigt bra i samtliga matcher under VM och trots att han inte gör alla målen så är han på något sätt alltid inblandad så fort det skapas en målchans. Han spelar med ett enormt självförtroende och han är ovärderlig för Uruguay. Laget har även fått igång Suarez som börjar spruta in mål och även han har självförtroendet på topp efter att ha blivit matchens spelare i två raka matcher nu. Dessa två spelarna tillsammans med vasse Cavani utgör alltid ett stort hot mot motståndarnas försvar och det skulle förvåna mig mycket om inte laget lyckas spräcka Ghanas nolla.

Ghana har som sagt gjort ett bra VM och man är nu sista Afrikanska lag kvar i turneringen. Det medför en enorm press på laget och jag tror trots att man förnekar det känner av den enorma pressen utifrån. Jag undrar hur laget klarar av det då man inte bara har världsstjärnor i laget. Det finns vissa spelare som gör sin första stora turnering och som kanske aldrig tidigare spelat inför så här mycket folk och under den här pressen som skapats kring laget. Det är lätt att man faller ihop under den här typen av press och jag tror man kommer får det svårt mot urstarka Uruguay.

Uruguay får klara sig utan sin ordinarie mittback Diego Godin som är skadad. Han ersätts av Mauricio Victorino precis som i föregående matchen mot Sydkorea. I Övrigt är laget skade –och avstängningsfria.

Ghana har två tunga avstängningar på försvararen Jonathan Mensah och Andre Ayew. Mittfältaren Boateng är ett frågetecken inför matchen men han förväntas kunna starta matchen. Det står sedan tidigare klart att även Aamoah Gyan kan spela från start trots tidigare frågetecken kring hans medverkan.

Uruguays offensiv känns klart vassare än Ghanas och det gör det här spelet mycket spelvärt. Uruguay har haft en nästintill felfri defensiv så här långt och Ghanas offensiv har knappast imponerat vilket gör att jag tror starkt på ettan i den här matchen. Trion Forlan, Suarez och Cavani ordnar segern till oddset 2.15 hos Expekt!

Mina andra rekommendationer till spel:

Suarez första målskytt i matchen: 6.00 @ Betsafe
Scorecast: Luis Suarez första målskytt, resultat 1-0 15.00 @ Bet365
Uruguay leder i halvtid: 2.88 @ Bet365
Uruguay att hålla nollan: 2.10 @ Bet365
Halvtid/Fulltid: 1/1 3.50 @ Expekt




SPELBOLAGENS BÄSTA BONUSAR HÄR NEDAN:

EXPEKT - KLICKA HÄR och Expekt erbjuder ett gratisspel för 250 kr!

BET365 - KLICKA HÄR och Bet365 dubblar din första insättning upp till 1000 kr!

BETSAFE - KLICKA HÄR och Betsafe ger dig 50% bonus upp till 500 kr!

UNIBET - KLICKA HÄR och Unibet ger dig 120% bonus upp till 1000 kr! (Marknadshögst)

NORDICBET - KLICKA HÄR och Nordicbet dubblar din första insättning upp till 1000 kr!

BETSSON - KLICKA HÄR och Betsson ger pengarna tillbaka på dina 3 första förlorade kuponger upp till 500 kr!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!