lördag, april 24, 2010

En stark dubbel idag!

Då var det dags för nya tag efter lite semester på Gran Canaria. Idag har jag hittat en stark dubbel till ett något blygsamt odds men i mina ögon klart spelvärt.

KLICKA HÄR FÖR EN KORTFATTAD SPELBOLAGSGUIDE DÄR DU KAN HITTA ALLA BOLAGENS BONUSAR!


Spel 12

Dubbel:
Peterborough - Blackpool (Blackpool vinner)
Norwich - Gillingham (Norwich vinner)
Odds: 2.43 @ Bet365
Insats: 232 kr (8%)
Spelstopp: 16.00

Peterborough - Blackpool
Jag bygger det här spelet efter två faktorer som jag tror spelar stor roll i dagens match. Lägg därtill skadebekymmer för Peterborough.

Formskillnaden, Peterborough ligger klart sist i formtabellen för Championship då man endast har lyckats ta en poäng på de 7 senaste matcherna. Spelet man visar upp är uselt och håller knappast Championship nivå så det är med all rätt man åker ur enligt mig. Blackpool ligger på en andra plats i formtabellen, bara suveräna Newcastle ligger före. Blackpool har 5 segrar och 1 förlust på sina 6 senaste matcher, förlusten kom mot just Newcastle. Man visar stor trygghet i sitt spel och man har en tydlig spelidé som spelarna följer till fulla och det är mycket tack vare det som laget har hittat en strålande form igen. Noterbart är att man vunnit med 2 mål eller fler i samtliga 5 segrarna man har den senaste tiden och det tyder på att det finns bra vilja i laget och man bör inte ha några problem att avfärda ett harmlöst Peterborough trots bortaplan.

Motivationen; Peterborough ligger klart sist i Championship och man är sedan länge klara att åka ur serien. Det märks tydligt på lagets sätt att spela och inställningen hos spelarna i laget är ruskigt usel. Som ni såg ovan så visar formen tydligt på hur intresserade spelarna är av serien för tillfället. I den senaste matchen åkte man på stryk med hela 6-0 borta mot Reading. Blackpool som jag tror på idag har allt att spela för. Man ligger på en 7e plats vilket innebär att man måste avancera en placering till för att nå en playoff plats om man ska ha en chans att få spela i Premier League kommande säsong. Det är inte alls omöjligt då man bara har 2 poäng upp till Swansea som ligger på 7e plats. Men för att nå den platsen krävs seger idag och det lär räcka gott och väl som motivation för spelarna i Blackpool som lär vinna idag.

Skademässigt så har Peterborough det jobbigt. Man saknar med största sannolikhet sin förste målvakt Joe Lewis i dagens match. Man saknar även försvararna Scott Griffiths och Gabriel Zakuani. Sedan har man flera långtidsskadade spelare i Aaron Mclean, Izale McLeod, Chris Whelpdale, Lee Frecklington och Sergio Torres. Tungt för Peterborough som inte direkt har en stor trupp att tillgå.
Blackpool saknar Hameur Bouazza och Stephen McPhee men samtidigt får man tillbaka Neal Eardley och troligen även suveräna Burgess i anfallet.


Norwich - Gillingham
Även i den här matchen finns ett par tunga faktorer som gör det här spelet stenklart i mina ögon.

Hemmaplansfavören; Norwich är seriens bästa hemmalag med 16-3-2 som resultatrad och fina 46-20 i målskillnad. Man har haft väldigt enkelt för bottenlagen den här säsongen och man har vunnit samtliga matcher mot de lag som ligger på den nedre halvan av tabellen så det lär inte finnas någon risk för underskattning i den här matchen. Gillingham är seriens sämsta lag på resande fot. Man har inte mäktat med en enda seger den här säsongen. Man har 6 oavgjorda matcher och hela 15 förluster och lägg därtill pinsamma 13-44 i målskillnad. Ni som är uppmärksamma ser att det är alltså seriens bästa hemmalag mot seriens sämsta bortalag som möts i den här matchen. Det kan väl bara sluta på ett sätt?

Serieseger; Norwich behöver bara ta poäng i den här matchen för att säkra seriesegern men inför en fullsatt hemmaarena så räcker det inte bara med en poäng utan självklart vill man vinna. Man har alla förutsättningar på sin sida då man möter ett Gillingham som kämpar för överlevnad i botten. Det hade funnits en viss oro i mig om det vore så att Gillingham visat någon tendens till förbättring på bortaplan men eftersom man gått mållösa från 6 av de 7 senaste matcherna på bortaplan så tror jag knappast att man har något att komma med idag. På hemmaplan har man visat prov på starka insatser men så fort man spelar på bortaplan så är man usla igen.

Klasskillnaden; Som ni förstår så är det stor klasskillnad mellan lagen. Norwich kommer flyttas upp kommande säsong då man varit smått överlägsna i League One. Gillingham slåss i botten och man har inte alls samma spelarmaterial som Norwich har att tillgå. Norwich har suveräne Grant Holt i superform då han sprutar in mål för laget. Han har tre mål upp till skytteligaledaren Rickie Lambert och han lär vara sugen på att göra ett par mål idag för att komma ikapp.

Historiken; Norwich har haft väldigt enkelt för Gillingham under 2000-talet på sin hemmaplan. 4 raka segrar på hemmaplan har man och det mesta talar för att man ökar på den sviten idag.

Tunga avbräck i Gillingham; Gillingham saknar sin kapten Barry Fuller som skadade sig i senaste matchen mot Leeds. Man saknar även Josh Gowling som är avstängd i dagens match. Lägg därtill långtidsskadade Gary Richards. Det är aldrig enkelt att spela utan sin kapten som brukar föra lag framåt inte minst i motgång och i dagens match lär man ha det jobbigt 90 minuter.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA DUBBELN HOS BET365!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!