onsdag, februari 03, 2010

Ny skräll av Leeds ikväll?

Ny månad och vi ska fortsätta i vinnarspåret. Idag har jag hittat två matcher som ska bli intressant att följa under kvällen.


SÄKER

Ajax - Roda JC
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 8/10
Spelstopp: 20.15

Ajax är med och slåss i toppen fast man har ett litet glapp upp till första platsen. Twente och PSV delar första platsen på 52 poäng medan Ajax har 43 så den här matchen är superviktigt för Ajax. Ajax verkar ha fått lite motflyt den senaste tiden och framförallt målskyttet har upphört. Man avslutade förra året med att vinna med hela 14-1 i cupen mot WHC och efter det har det gått uför. 4 mål på 4 matcher hör inte till vanligheterna för Ajax. Jag tror det upphör idag och Ajax kan komma upp i normal standard igen. Dels för att man möter sämre motstånd än man gjort tidigare och dels för att man spelar på hemmaplan där man stormtrivs! Man har 8-1-0 som resultatrad och imponerande 31-3 i målskillnad på dessa 9 matcherna. Man lär få ännu finare siffror efter dagens match då man bara ska köra över Roda. Det blir en dag på jobbet för grabbarna i Ajax!

Roda ligger för tillfället på en tolfte plats men är fortfarande i riskzonen och man har endast två poäng ner till nedflyttningsplatserna. Bortaspelet har varit lagets akilleshäl den här säsongen. 2-2-6 som resultatrad och 10-21 i målskillnad är knappast något som imponerar. Nu möter man dessutom seriens bästa hemmalag och då lär man inte ha mycket att hämta. Här lär det blir storförlust!

Ajax har mött Roda 9 gånger under 2000-talet och det har slutat med 8 segrar och 1 oavgjord. Så det är givetvis ett rejält plus för Ajax rent historiskt. 6 av de 8 segrarna har Ajax vunnit med 2 mål eller fler och det talar för mitt handicap spel idag.

Ajax saknar Atouba sedan tidigare men nu kommer troligen Alderweireld att missa matchen också. Inget större avbräck då man har bra komplement spelare i Ajax.
Roda har lite bekymmer inför dagens match. Man har frågetecken för tre ordinarie försvarare Addo, de Jong och de Wree och samtliga tre kan komma att missa matchen vilket vore ett extremt tungt avbräck för Roda.

KLICKA HÄR OCH UNIBET DUBBLAR DIN FÖRSTA INSÄTTNING UPP TILL 500KR!!





SPELVÄRD

Leeds - TottenhamMitt tips: 1
Odds: 4.33 @ Bet365
Insats: 3/10
Spelstopp: 20.45

Det finns många saker som talar för en skräll i den här matchen. Här nedan följer en lista:

- Leeds slog ut självaste Manchester United på bortaplan inför ett fullsatt Old Trafford
- Leeds klarade oavgjort mot Tottenham på bortaplan. Visst hade man flyt som kunde kvittera på en straff på övertid men matchen överlag så gjorde Leeds en bra insats.
- Man får spela inför ett fullsatt Elland Road med en fanatisk publik i ryggen som kommer stötta laget hela vägen fram till slutsignal
- Leeds hemmastyrka. 10 segrar och 4 oavgjorda matcher har man spelat den här säsongen hemma på Elland Road. Lägg därtill den fina målskillnaden 28-8. Självklart möter man tuffare motstånd nu men med det självfötroendet spelarna besitter så är ingenting omöjligt.
- Tottenham har mängder av skador och man lär vila ett par spelare. Carlo Cudicini, Jonathan Woodgate, Ledley King, Benoît Assou-Ekotto, Aaron Lennon och Roman Pavlyuchenko är fortfarande skadade. Dessutom, eftersom man i ett omspel inte får använda spelare som inte tillhörde klubben vid det första mötet, är inga nyförvärv aktuella för spel. Tungt för Tottenham.

Detta är en rad faktorer som gör att jag provar på spel i den här matchen.

KLICKA HÄR OCH BET365 DUBBLAR DIN FÖRSTA INSÄTTNING UPP TILL 1000 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!