måndag, november 09, 2009

Idag lirar vi en trippel som känns stenklar!

Formen är tillbaka och i Lördags satt allting och igår satt allting utom chansspelet. Härligt! Idag har vi inte ett särskillt stort utbud av matcher men jag har ändå hittat ett par vinnare som känns givna på förhand och jag provar för första gången här på Mangansspeltips en trippel till 3.45! 

Spel 99,100,101

(Italien, Liga Pro 1B)
Taranto – Cavese
Mitt tips: 1
Odds: 2.00 @ Betsson
Insats: 141 kr (5%)
Spelstopp: 2009-11-09  20.45

Mitt tips: Under 1.5 mål
Odds: 2.60 @ Betsson
Insats: 56 kr (2%)

Mitt tips: Resultat: 1-0
Odds: 5.50 @ Bet365 och Expekt
Insats: 56 kr (2%)

Motivering:
Taranto kommer med 4 raka oavgjorda matcher bakom sig och före det hade man en seger så formen är väl okej för laget kan man nog säga. Men Taranto är ett lag som ska slås om playoff platserna och då håller det inte att spela sådan här resultat utan då krävs det att man börjar vinna matcherna. Lagets största problem är väl målskyttet då man bara gjort 10 mål på 11 matcher trots att man har riktigt bra offensiva spelare i laget. Hemma på Iacovone brukar laget vara svårslaget men det här året har man 2-3-1 som resultatrad på hemmaplan och det är långt ifrån vad laget brukar ha. Man är i grunden mycket starkare på hemmaplan.

Motståndarna Cavese är starka på hemmaplan men desto sämre på bortaplan. 0-4-2 har man som resultatrad och 1-3 i målskillnad. Man saknar även en hel del spelare till den här matchen. Cavese saknar hela sju spelare till matchen mot Taranto. Nocerino, Turienzo, Lagnena, Carbonaro, Rapino, Sorrentino och Prevete är alla borta mot Taranto. Tyngsta avbräcken är backarna Nocerino och Lagnena samt mittfältaren Trienzo.

Taranto i sin tur saknar backen Calori och anfallaren Innocenti. Calori har varit ordinarie hela säsongen medan Innocenti har slagits för sin anfallsplats.

Taranto har rätt förutsättningar för att vinna den här matchen men då man har väldigt svårt för att göra mål är jag orolig att matchen slutar 0-0. Mest troliga resultatet i den här matchen är 1-0 till Taranto. Som ni förstår är det två ruskigt målsnåla lag som möts och därför prövar jag under 1.5 mål i den här matchen. Måste även testa 1-0 resultatet. Vi håller tummarna för att alla spelen går in här om matchen slutar 1-0.




Spel 102

Dubbel:
Nantes - Guingamp (Nantes vinner)
Millwal - Wimbledon (Millwall vinner)
Benfica - Naval (Benfica vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 3.45 @ Expekt
Insats: 225 kr (8%)
Spelstopp: 2009-11-09  20.45
--------------------------------------------------------------------

Nantes – Guingamp (Frankrike, Ligue 2)
Nantes åkte förra säsongen ur högsta divisionen Ligue 1. Nu är man på jakt efter uppflyttning och man placerar sig på en fjärde plats i ligan bara en poäng från andra platsen så man är i allra högsta grad med i kampen om uppflyttning. Nantes går som tåget på hemmaplan där man är obesegrade efter 6 matcher. Facit på hemmaplan är 4 segrar, 2 oavgjorda och 0 förluster vilket får ses som en stark bedrift. Formen är dock något sviktande då man har 1 seger, 1 förlust och 3 oavgjorda matcher på sina 5 senaste matcher. Tilläggas bör också att i alla matcher utom segern så mötte man lag från den övre halvan. Senaste matchen förlorades på bortaplan mot Le Havre som ligger tvåa i ligan med hela 4-0. Nu lär laget vara ute efter revansch!

Motståndarna Guingamp har det oerhört jobbigt för tillfället. Man ligger näst sist i tabellen och spelar usel fotboll. Det finns inga tendenser till att förbättringar håller på att ske. Det måste ske en förändring i laget för att man ska kunna hålla sig kvar. Det är framför allt bortaspelet som inte har fungerat för laget och man har på 7 matcher bara 4 poäng, dvs. en seger och en oavgjord match. Dessa poängen togs i början av säsongen mot Istres och Ajaccio som båda ligger på den nedre halvan. Man har på dessa 7 matcher bara gjort 1 enda mål och det målet gjordes i vinstmatchen mot Ajaccio i lagets första bortamatch! Nu har man alltså 6 raka bortamatcher utan att ha gjort ett enda mål. Ruskigt svagt och lägg därtill fyra raka bortaförluster och 0-9 i målskillnad. Dessutom så har Guingamp på sina fem senaste matcher skrapat ihop 1 poäng och bara gjort 2 mål medan man släppt in 10 stycken.

Det finns inte i min värld att Nantes ska förlora den här matchen då man är ett oerhört mycket bättre lag än Guingamp. Jag hade utan tvekat spelat handicap spelet i den här matchen om det inte vore för att Nantes bara vunnit en enda match i år med 2 mål eller fler. Det imponerar inte och jag avstår handicap spelet men att Nantes vinner det tvekar jag inte en sekund på!



Millwall-Wimbledon (England, FA-cupen)
Millwall är i kanonform för tillfället. Man är med och slåss om playoffplatserna till Championship och man har nu 4 segrar på de 5 senaste matcherna. Man kryssade borta mot Swindon och det är enda poäng tappet på det 5 senaste matcherna. Man kommer från två raka hemmasegrar mot Leeds och Colchester som är två topplag i League One så det får ses som väldigt starka insatser. Millwall är erkänt hemmastarka och man är obesegrade på hemmaplan efter 8 matcher på hemmaplan i League One. 5 segrar och 3 oavgjorda matcher har man och en fin målskillnad på 15-4. Ett mycket starkt hemmalag som ni förstår.

Wimbledon ligger i Conference divisionen vilket är två divisioner nedanför Millwall. Det går dessutom inte särskilt bra för laget som placerar sig på en 10e plats i tabellen. Man kommer från två raka förluster nu varav den senaste kom på bortaplan mot Jumbolaget Chester och den förlorade man med 3-1. Svagt! Man mötte Crawley Town från samma division i förra FA cup mötet och på bortaplan spelade man bara 1-1 mot dem för att sedan vinna i returen på hemmaplan med 3-1. Nu är det återigen bortaplan och man ställs nu mot ett betydligt tuffare motstånd och då lär det bli tufft.

Millwall får klara sig utan James Henry som är på lån från Reading då Reading inte går med på att låta honom spela. Darren Ward dras med en knäskada och han står troligen över den här matchen. Ett frågetecken kring Chris Hackett också då han saknar matchträning men möjligen får han prova här då han som sagt behöver matchträning.

Wimbledon får klara sig utan Jon Main och Danny Kedwell som båda är skadade. Troligen står även Lorrainne och Hatton över då dom båda legat sjuka i veckan.
Det är dock klart att man lånat in Luis Cumbers från League One laget Gillingham. Det är en anfallare som tidigare spelat för Wimbledon och det blir ett kärt återseende för honom som får debutera mot Millwall här.

Det ska vara stor klasskillnad mellan dessa lagen och trots att det är ett London derby så tror jag knappast att Wimbledon har något att sätta emot här. Ettan känns stenklar!



Benfia – Naval (Portugal, Super liga)
Benfica går som tåget i Portugal och man har på 9 matcher 7-1-1 som resultatrad och oerhört fina 30-7 i målskillnad. Som ni ser så är Benfica ett ruskigt målglatt lag då man snittar 3 mål per match. Formen är bra då man har 4 segrar på de 5 senaste matcherna i ligan. Det är bara Braga som är nuvarande serieledare som lyckats besegra Benfica i år. Man går starkt även i Europa League spelet där man kört över Everton i två raka matcher nu, först hemma vann man med 5-0 för att sedan vinna borta med 0-2. Slår man ett Premier League lag så enkelt i två raka matcher så bör man kunna slå Naval ikväll. På hemmaplan är Benfica ruskigt starka och man har 3-1-0 som resultatrad och en målskillnad på 20-3. Man kryssade i premiärmatchen mot Maritimo och efter det har man gått som tåget på hemmaplan. Om man räknar in Europaspelet och ligan så har Benfica 6 raka hemmasegrar och 30-2 i målskillnad!! I ligan har man efter premiären 3 raka hemmasegrar och 19-2 i målskillnad. Helt fantastiskt! I den senaste hemmamatchen mötte man Nacional som 4a i ligan och dom krossade man med 6-1. Vad ska hända med stackars Naval ikväll?

Naval ligger på den nedre halvan av tabellen på en 11e plats. Laget har dock en bra form då man har 3 segrar på de 5 senaste matcherna. Dock är segrarna tagna mot ganska beskedliga lag och på bortaplan har laget det väldigt jobbigt. Man har bara 1 seger och 3 förluster på de 4 matcher man spelat. Man har bara gjort 2 mål på dessa 4 matcher medan man släppt in 8 bakåt.

Benfica har haft lätt för Naval de senaste åren och man har på de 5 senaste mötena med Naval vunnit allesammans och noterbart är att man i alla dessa matcher gjort 2 mål eller fler vilket talar för handicap spelet idag.

Benfica har Ramires, Martins och Peixoto skadade och skytteliga ledaren Cardozo avstängd vilket är ett kännbart avbräck för laget men jag tror ändå inte man ska några bekymmer med att köra över Naval ikväll. Som reserv för Cardozo har man förre landslagsstjärnan Nuno Gomez och tillsammans med Saviola ska man inte ha några bekymmer att göra ett par mål ikväll. Enligt Benficas tränare så har man tillräckligt bred trupp för att klara av alla möjliga bekymmer man får under en säsong.

Naval har bara Bellagra skadad.

Jag har svårt att se hur Benfica inte vinner den här matchen med 2 mål eller fler. Det enda som talar emot är att Cordoza saknas i anfallet men då Nuno Gomez tillsammans med Javier Saviola känns som ett starkt radarpar så är jag inte direkt orolig. Benfica ska bara krossa Naval här ikväll!


Spel 103

Benfica - Naval
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.15 @ Betsafe
Insats: 113 kr (4%)
Spelstopp: 2009-11-09   21.15
------------------------------------------------------------------

Jag måste ju bara lira det här oddset. Läs ovanstående text en gång till om ni tvekar på det här spelet. Benfica snittar 5 mål per match på hemmaplan och när man nu möter ett Naval som är usla på bortaplan så ska chansen till storseger återigen vara stor!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!