tisdag, oktober 13, 2009

Nu vänder det för Frölunda!

Gårdagen glömmer vi illa kvickt, var helt fel ute med allt. Idag tar vi nya tag och det finns i stort sett bara ishockey på menyn. Jag hämtar min match från Elitserien...  

Spel 34,35,36

Frölunda - Södertälje
Mitt tips: Handicap (0-2) X
Odds: 6.50 @ Betsafe
Insats: 6 Units (3%)
---------------
Mitt tips: Handicap (0-2) 1
Odds: 2.25 @ Betsafe
Insats: 9 Units (5%)
---------------
Mitt tips: Under 5.5 mål
Odds: 1.85 @ Unibet
Insats: 9 Units (5%)
Spelstopp: 2009-10-13  19.00
----------------------------------------------------------------

Här har vi två lag i kris som möts. Frölunda som inledde säsongen med 3 raka segrar har nu dalat ned till en 9e plats. Södertälje som kommer på besök har det ännu värre och ligger nu sist i tabellen, dock bara 2 poäng bakom Frölunda.
Frölunda började som sagt säsongen väldigt starkt med 3 raka segrar. Men nu har man hela 4 raka förluster och förfärliga 6-21 i målskillnad. Jag förstår inte hur det kan ha gått så här illa men allt började väl med matchen mot Djurgården då Honken i målet gjorde ett par riktiga dunder tavlor. Han har väl inte hittat tillbaka till sitt rätta jag igen efter det. Frölunda som normalt är oerhört hemmastarka har nu 1-5 mot DIF och 2-6 mot Luleå bakom sig, idag tar man revansch! Man kan även skylla på att man mött relativt tufft motstånd och framförallt mött lag som är i form. Nu ställs man mot ett Södertälje som definitivt inte är i form.

Södertälje har två raka förluster bakom sig mot Färjestad och Brynäs. Man har dock spelat ganska jämnt med motståndet. Det är framför allt på bortaplan som Södertälje har stora problem. Man har tre förluster av tre möjliga och 4-14 i målskillnad. Nu möter man ett lag som är samma usla form men frågan är om det hjälper när man återigen måste spela på bortaplan och dessutom inför fler än 10.000 åskådare.

Frölunda har två spelare som är osäkra om dom kan vara med ikväll. Ville Mäntymaa känner av skadan han ådrog sig mot Skellefteå och senast mot Linköping fick han en hård tackling och hostade blod så han är osäker ikväll. Andreas Karlsson är den andre, han känner av en gammal skada och om han inte kommer till spel är det endast en säkerhetsåtgärd.
Södertälje har fortfarande Björn Bjurling skadad och det är oklart om Pierre Hedin kommer till spel. Man saknar sedan tidigare Jörgen Bemström och Topi Jaakola. Det är tunga skador för Södertälje då Björn Bjurling är ordinarie målvakt och Pierre Hedin är en oerhört viktig back i laget. Två tunga defensiva avbräck.

Frölunda får tillbaka två oerhört viktiga spelare till kvällens match. Den förste spelaren är Christian Bäckman som kommer bidra med oerhört mycket rutin och lugn i försvaret. Precis vad Frölunda behöver då man släppt in oerhört mycket mål på sistone. Den andre spelaren är Joel Lundqvist som kommer vara kapten i laget imorrn. Även han har samlat på sig en massa rutin från NHL och vi som känner till Frölunda vet att han var hård i kroppen före han drog till NHL, bara gud vet hur han är nu. Han är en typiskt sådan spelare som kan väcka ett lag med en tackling, en snygg dragning, ett mål eller ett slagsmål. Precis vad Frölunda kommer behöva nu framöver då man måste vända den negativa trenden. Dessa två spelare kommer betyda mycket för Frölunda och jag tror dom leder laget till en seger i kvällens match.

Frölunda har en rejäl plusstatistik på Södertälje på hemmaplan. Eller vad sägs om 11 segrar och 1 förlust på de 12 senaste matcherna i Scandinavium. Noterbart är att förlusten kom efter förlängning då matchen slutade 3-3.

Det är mycket som talar till Frölundas fördel idag och trots att formen är urusel så tror jag man fixar att slå Södertälje ikväll. Södertälje lär väl ställa upp med en köttmur bakåt och satsa på kontringar. Därför tror jag matchen kommer vara målsnål och Frölunda vinner med 2-3 mål. Det som stödjer att jag tror att man vinner med 2-3 mål är att 5 av de 11 senaste segrarna har slutat med seger med 3 mål och 4 av de återstående 6 har slutat med seger med 2 mål. Därför testar jag ett spel på att Frölunda vinner med Exakt två mål till 6.50 hos Betsafe.
---------------------------------------------------------------
SPELA MATCHEN HOS BETSAFE OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!

SPELA MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!