torsdag, oktober 15, 2009

Lätt tippat i Elitserien ikväll!

Idag har vi full Elitserie omgång framför oss. Jag synar tre matcher idag!  




Spel 37


Match: Luleå - Modo
Mitt tips: 1
Odds: 1.65 @ Unibet, Expekt
Insats: 9 Units (5%)
Spelstopp: 2009-10-15  19.00
--------------------------------------------------------


Luleå som först bortavann över Frölunda med 6-2 och sedan hemma mot Djurgården med 4-3 fick se sig överkörda av Brynäs senast. Man förlorade med 4-0 mot ett Brynäs som verkligen hittat formen igen. Nu är det dags för Luleå spelarena att ta revansch! Luleå ligger på 5e plats i tabellen och det får ses som godkänt för laget, det är framför allt på hemmaplan man har gjort riktigt bra matcher. Man har 3 segrar mot Djurgården, Linköping och Södertälje. Bara Färjestad har slagit Luleå än så länge där FBK vann med 2-3 efter en jämn match.
Modo som kommer på besök har det värre och man placerar sig nu näst sist i tabellen. Man har gjort två riktig usla matchen men trots det har man fått med sig 2 poäng efter en övertidsseger borta mot Timrå. Senast förlorade man hemma mot Rögle. Nu väntar en ännu tyngre match borta mot hemmastarka Luleå.

Luleå har ett par frågetecken inför matchen ikväll. Niklas Olausson har fortfarande känningar i sin rygg och han ska känna efter på uppvärmningen om han kan spela. Pierre Johnsson och Martin Chabada har varit sjuka och värmningen avgör om dom spelar eller ej. Det är bara Pär Arlbrandt som helt säkert inte kommer till spel ikväll.

Modo har det värre. Man har under veckan haft influensa i laget där flera spelare blivit sjuka. Marco Tuokko, Joakim Mattson och Modos bäste spelare Mats Zuccarello Aasen har varit sjuka i influensan men alla tre tränade igår och ska spela ikväll. Men som alla vet så kan det ta ett par dagar innan man återhämtat sig helt och hållet fysiskt från en influensa. Spelare som inte kommer till spel ikväll p.g.a. skador eller sjukdomare är Niklas Sundström, Andreas Salomonsson, Per Hållberg och Hannu Pikkarainen. Tunga avbräck som ni förstår. Noterbart är även att nyförvärvet Roman Malek kommer att stå i mål för Modo ikväll. Han har bara stått i mål någon enstaka match i år och frågan är hur han reagerar när den fanatiskt hemmapublik psykar honom.

Modos tränare säger på deras hemsida att han anser Luleå vara en av de svåraste bortamatcherna i Elitserien och han betonar att det gäller att vara med från början för annars kan det rinna undan. Luleå startar ofta sina matcher i ett högt tempo och är man inte med direkt så är det kört.

Luleå vinner den här matchen då man är ruskigt hemmastarka med en härlig publik bakom sig. Man möter ett Modo där flera viktiga spelare saknas idag plus att flera spelare varit sjuka under veckan i influensa. Modo förlorade borta mot Södertälje med 5-0 och kan Södertälje så kan Luleå också. Luleå vinner här!


SPELA MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!
SPELA MATCHEN HOS EXPEKT OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 1000 KR!!


Spel 38


Match: HV71 - Södertälje
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.64 @ Unibet
Insats: 18 Units (10%)
Spelstopp: 2009-10-15  19.00
----------------------------------------------------


Serieledarna HV71 tar emot jumbon Södertälje, det kan väl bara sluta på ett sätt? HV71 bör vinna den här matchen väldigt enkelt.
HV71 har inlett året helt suveränt, man leder serien efter 6 segrar och 2 förluster på 8 inledande matcherna. Det är framförallt på hemmaplan man ser starka ut, man är obesegrade och har 4 segrar av 4 möjliga. I senaste hemmamatchen slog man topptippade Färjestad med hela 8-0! Efter det begav man sig till Skellefteå för att förlora med 3-2. Nu är det hemmaplan igen och laget vill utkräva revansch, mot seriens sämsta lag.
Södertälje har inlett säsongen på ett helt okej sätt om man ser till hur bottentippade man är. Inför säsongen så lät det på många experter som om SSK inte skulle ta några poäng i årets Elitserie. Nu har man tagit 8 poäng varav 7 av dessa är på hemmaplan där man trivs bättre än borta. Nu spelar man borta och det mot ett av Elitseriens absolut bästa hemmalag, man bör få det tufft.

HV71 har ett par skador att rapportera om. David Ullström, Per Gustafsson fortfarande finns på skadelistan. Kris Beech som anslöt till laget i tisdags står över den här matchen då han är fotskadad.
SSK har frågetecken för förstemålvakten Björn Bjurling och Pierre Hedin. Sedan tidigare är även Jörgen Bemström och Topi Jaakola skadade.

HV71 besitter en offensiv som är helt outstanding i Elitserien eller vad sägs om 37 mål på 8 matcher. Det lag som gjort flest mål efter HV71 är Djurgården som har gjort 24 mål bara. Då förstår ni att HV71 har en offensiv som är livsfarlig. Södertälje har bara gjort 17 mål framåt men något som verkligen talar emot dem är att man släppt in 16 mål på sina 4 bortamatcher hittills. Det här kan bli ett målkalas som heter duga om HV71 får igång sin offensiv.

En annan sak som talar till HV71:s fördel är att man har en rejäl plusstatistik på hemmaplan mot SSK. HV71 har sedan 2003 vunnit 11 gånger och bara förlorat 2 matcher mot SSK på hemmaplan. 8 av dessa 11 matcher har slutat med seger med 2 mål eller fler vilket talar för mitt handicap spel ikväll.

HV71 förlorade senaste matchen som var på bortaplan mot Skellefteå därför tror jag laget nu är oerhört revanschsuget. HV71 har 4 raka segrar på hemmaplan medan SSK inte har vunnit på bortaplan ännu, enda poängen man tagit är i bortamatchen mot formsvaga Frölunda. Man har en otroligt stark offensiv som nu ställs mot SSK:s väldigt svaga defensiv. Frågan för mig är inte om HV71 vinner utan med hur mycket!


SPELA MATCHEN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!


Spel 39

Match: Djurgården - Rögle
Mitt tips: 1
Odds: 1.63 @ Expekt
Insats: 9 Units (5%)
Spelstopp: 2009-10-15  19.00
------------------------------------------------------------

Lagen ligger på samma poäng i mitten av tabellen. En jämn match att vänta?
Djurgården blandar och ger. Man har nu två raka förluster med uddamålet mot hemmastarka Luleå och Färjestad. Det får ses som helt okej av DIF. Nu spelar man på hemmaplan igen och här är man obesegrade efter full tid. En övertidsförlust har det bara blivit mot Modo. På hemmaplan har man i mina ögon Elitseriens bästa stöd och en enorm klack som lyfter laget rejält.
Rögle har precis som Djurgården gjort blandade insatser. Man har två segrar och två förluster på bortaplan. Segrarna man tagit har vart mot Södertälje efter förlängning som var helt ur form när man möttes och nu senast mot Modo som var skadedrabbat. Så i mina ögon så gjorde man två helt okej bortamatcher men inte mer än så. Nu ställs man mot Djurgården och då blir det mycket tuffare. Rögle är definitivt inget starkt borta lag, segern mot Modo var Rögles första trepoängare sedan den första November 2008!

Inget av lagen har några större skadebekymmer. Hos Djurgården så är det bara Ottosson som eventuellt inte kommer spel. Hos Rögle är Giulio Scandella och Richard Demén-Willaume skadade och missar matchen.

Det mest positiva för Rögle är att målvakterna har spelat bra än så länge. Framförallt Jürgen Penker har inlett stabilt. Han toppar seriens målvaktsliga sett till räddningsprocent. Penker har stoppat 94, 07 % av skotten. Noterbart är att Penker och Cristopher Nihlstorp har delat på ansvaret hittills och stått fyra matcher vardera. Penker kommer att vakta målet ikväll men han lär inte få det enkelt då DIF sätter igång sin offensiv.

Förra säsongen så möttes lagen 5 gånger och det slutade med 3 segrar för Djurgården, 1 oavgjord och 1 seger för Rögle. Dock vill jag nämna att Djurgården vann båda hemmamatcherna mot Rögle förra säsongen. Det ska också nämnas att 3 av dessa 5 matcherna gick till förlängning. Räkna med en jämn match idag igen.

Djurgården är i mina ögon som sämst ett semifinal lag i år. Man har en otroligt bra kapacitet i laget och man kan utan tvekan slå vilket lag som helst i Elitserien. Rögle på hemmaplan ska vara en munsbit för laget som har revansch att utkräva efter två snöpliga bortaförluster med uddamålet mot starkt motstånd. Nu blir det enklare och med publikens tryck i ryggen tror jag man kör över Rögle ikväll. Ettan liras!

SPELA MATCHEN HOS EXPEKT OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 1000 KR!!

Spel 40

Dubbel:
HV71 - Södertälje (HV71 vinner med 2 mål eller fler)
Luleå - Modo (Luleå vinner)
Odds: 2.70 @ Unibet
Insats: 9 Units (5%)
Spelstopp: 2009-10-15  19.00
---------------------------------------------

Jag testar även en dubbel på dessa två matcher då dom känns i princip säkra i mina ögon. Djurgårdsmatchen får stanna utanför då dom brukar spela jämnt mot varandra och det oroar lite smått.

SPELA DUBBELN HOS UNIBET OCH TA DEL AV BOLAGETS BONUS UPP TILL 500 KR!!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!