måndag, oktober 19, 2009

Fulham firar 130 år med en seger!

Idag har vi ett helt okej utbud. Jag tar ställning i två fotbolls matcher där hemmalagen ska ha god vinstchans! Testar även båda lagen i en dubbel.

Spel 45
 
Häcken - Djurgården
Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Expekt
Insats: 127 kr (6%)
Spelstopp: 2009-10-19 19.00
-------------------------------------------------------

Först måste jag bara säga så här:
- Ursäkta alla Djurgårdsfans men Djurgården är fruktansvärt usla i år, dom hör verkligen inte hemma i Allsvenskan!

Så nu fick jag skriva av mig det. Häcken som ikväll tar emot Djurgården ska ses som klara favoriter. Häcken har spelat bra mot många topplag och man är starka framförallt hemma på Rambergsvallen. Man har 7 segrar, 4 oavgjorda och bara 2 förluster i årets Allsvenska. Lägg därtill den fina målskillnaden på 23-10. Det är bara Malmö FF i premiären och AIK som lyckats besegra Häcken på Rambergsvallen. Har väldigt svårt att se hur Djurgården ska kunna få några poäng här.

Djurgården har 1 seger på de 13 senaste matcherna och det håller knappast. Segern kom mot BP som också slåss i botten. Det ska till ett mirakel om DIF ska kunna klara hålla sig kvar i årets allsvenska. På bortaplan trivs man inte alls och man har på 13 matcher bara lyckats skrapa ihop 5 poäng. DIF har även tre raka matcher utan att ha gjort ett enda mål nu och då har man mött lag som Trelleborg och Halmstad på hemmaplan. Värdelöst DIF!

Häcken har Janne Saarinen skadad och Marcus Jarlegren avstängd ikväll. Häcken får dock tillbaka tre oerhört viktiga spelare till den här matchen som ger ett rejält plus i offensiven för laget. Man får tillabak oerhört viktige Paulinho, Söderberg, Nyström och Ranégie. Det är högst troligt att Ranégie, Söderberg och Paulinho går direkt in i startelvan här.
Djurgården har det värre då man saknar hela 6 viktiga spelare. Spelarna som saknas är Jan Tauer, Dan Burlin, Daniel Sjölund och Johan Oremo som alla är skadade. Lägg därtill Markus Johannesson och Sebastian Rajalakso som båda är avstängda. Även Mattias Jonsson är tveksam till spel här men kommer troligen spela p.g.a. det prekära läget DIF har inför kvällens match.

Det enda som talar emot här är att Häcken slappnar av då man inte har något att spela för. Visst, man kan nå en Europaplats men det känns långsökt. Häckens tränare säger så här om kvällens match:
- "Vi vill visa oss själva att vi kan köra hela vägen ända in i mål." Det gör mig lite mer nöjd och jag tvekar inte utan lirar ettan här. Häcken är ett bättre lag, bättre form, fördel av hemmaplan och dessutom får man tillbaka flera spelare medan DIF har stora frånvaro bekymmer. Häcken vinner hemma på Rambergsvallen ikväll!

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS EXPEKT!


Spel 46

Fulham - Hull
Mitt tips: 1
Odds: 1.70 @ Betsson
Insats: 127 kr (6%)
Spelstopp: 2009-10-19 21.00
------------------------------------------------------------

Nu är det dags för Fulham att få utdelning. Man har gjort flera bra matcher utan att få med sig alla poängen. Senast mötte man West Ham på bortaplan och den slutade 2-2 efter att West Ham kvitterat på tilläggstid. Snöpligt för Fulham som lär komma taggade till den här matchen istället. På hemmaplan har man en seger och två förluster i ligan och trots detta tycker jag att man har gjort det bra. Förlusterna har kommit mot Chelsea och Arsenal i två London derbyn så det är inte mycket att snacka om men hur som helst så gjorde man två bra matcher här. Nu väntar ett betydligt sämre motstånd och då ska det bli seger!

Hull som kommer på besök är i mina ögon riktigt usla! Visst man vann senast på hemmaplan mot Wigan men före det så hade man 4 raka förluster och det håller inte. På de två senaste bortamatcherna har man släppt in 10 mål och bara gjort 2 framåt. Man har mötte Liverpool och Sunderland som är bra lag men är det någon ursäkt för att förlora med 6-1 och 4-1? Nej knappast. Nu ställs man återigen inför en tuff bortamatch.

Båda lagen har inlett dåligt och dom ligger på nedre halvan av tabellen. Fulham hör i mina ögon inte hemma här och vid vinst här avancerar man 4 placeringar uppåt och det tror jag man gör. Fulham firar 130 år ikväll och det kommer ske festligheter före och efter matchen vilket kommer trigga igång både spelare och framförallt fansen. Den här matchen förlorar inte Fulham!

Frånvaro mässigt är Simon Davies tveksam till spel för Fulham, han kommer troligen börja matchen på bänken. Tillbaka i truppen är Damien Duff som troligen går direkt in i laget igen. Saknas till den här matchen gör avstängde Kagisho Dikgacoi.

Hos Hull saknas Richard Garcia och åldersmannen Ian Ashbee som båda är skadade. Tveksamma till start är Liam Cooper och Anthony Gardner. Man får dock tillbaka en oerhört viktig spelare i Jimmy Bullard. Jimmy kom från Fulham förra säsongen men skadade sig ganska omgående och har varit borta i 9 månader nu. Mest troligt är att han börjar på bänken här.

Fulham är normalt hemmastarka och nu är det dags att man får utdelning. Hul har inlett uselt och är oerhört dåliga på bortaplan och man lär få det tufft här. Fulhams tränare Roy Hodgson älskar matcher av denna typen och han är mer kunnig än Hulls manager så även det talar till Fulhams fördel. Fulham har en bra uppgift framför sig här och man måste vinna matcher som denna om man ska hamna på den övre halvan. Etta!

 KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BETSSON!!


Spel 47

Dubbel:
Häcken - Djurgården (Häcken vinner)
Fulham - Hull (Fulham vinner)
Odds: 2.90 @ Betsson
Insats: 127 kr (6%)
Spelstopp: 2009-10-19  19.00
Testar även dubbeln på dessa matcher då båda hemmalagen känns som relativt säkra hemmavinnare ikväll.
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!