torsdag, oktober 22, 2009

2 klara hemma vinnare ikväll!

Idag känns det som att jag har två riktigt fina hemmavinnare i Europa League spelet. Det handlar om två hemmalag som är urstarka som möter två extremt överkomliga bortalag. Ikväll ska vi ta betalt! 

Spel 52

Steaua Bukarest - Fenerbache
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75 @ Betsson 
Insats: 136 kr (5%)
Spelstopp: 2009-10-22  19.00
---------------------------------------------------------

Steaua Bukarest är Rumäniens största klubb och har vunnit den inhemska ligan 23 gånger. Säsongen började inte alls bra för Steaua Bukarest och man sparkade sin tränare och nu har Mihai Stoichita tagit över jobbet. Laget har inte förlorat med Stoichita som tränare och nu har också börjat sitt klätttring mot toppen av den inhemska ligan och ligger för närvarande på fjärde plats, endast två poäng bakom ledande Timisoara.


Steaua Bukarest har inte förlorat på sina 8 senaste matcher ute i Europa och har inte släppt in något mål på hemmaplan i de fyra senaste. Man spelar ofta målsnålt och har i sina två matcher i gruppspelet lirat 0-0 i båda matcherna. Nu väntar ytterligare en målsnål match mot ett defensivt lag.

Fenerbache får klara sig utan lagkaptenen och storstjärnan Alex de Souza som tillsammans med Daniel Güiza och Deivid de Souza missar matchen. Det är även stora frågetecken för de ordinarie mittbackarna Diego Lugano och Fabio Bilica. Under veckans träningar har lagets tränare Christoph Daum spelat med Önder Turaci och Deniz Baris som mittbackar. Matchotränade Deniz som nyligen kom tillbaka från skada kan alltså slängas in i hetluften på en gång. Frågan är hur hans form är? Lägg därtill att Semih Sentürk, Emre Belözoglu och Özer Hurmaci kommer testas kort före matchsstart om de kan spela eller inte då alla tre dragits med skador under veckan.

För Fenerbache väntar ett toppmöte och framförallt ett derby mot Galatasaray om några dagar och det kan betyda att ett par spelare får vila mot Steaua och då kan vi mycket väl få se ett b-betonat Fenerbahce på torsdagskvällen.
Fenerbahce har bara släppt in 1 mål på sina 5 senaste matcher och man lär lägga sig på defensiven här med tanke på alla skador man har. Chansen ska vara god att underspelet går in i den här matchen.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BETSSON!


Spel 53

Salzburg - Levski Sofia
Mitt tips: Handicp (0-1) 1
Odds: 2.05 @ Bet365
Insats: 163 kr (6%)
Spelstopp: 2009-10-22  19.00
-------------------------------------------------------

Salzburg är i storform och man leder sin serie hemma i Österrike. Man förlorade förvisso senast i bortamatchen mot serietvåan Austria Wien. Före det hade man 6 raka segrar. I Europa League har man startat på bästa tänkbara sätt genom att först bortaslå Lazio och sedan vinna hemma mot Villarreal. Två starka insatser och vid en seger här är chansen till avancemang nästintill klar. På hemmaplan trivs man dessutom ypperligt, i ligan har man 5 raka segrar och 20-6 i målskillnad. I senaste hemmamatchen vann man med 7-1 i serien. Nu har man återigen en passande uppgift framför sig.

Levski Sofia har det betydligt värre i sin serie då man ligger på en nionde plats i tabellen. Formen är usel med 1 oavgjord och 6 förluster på sina 7 senaste matcher. I ligaspelet har man 1 oavgjord och 4 förluster på sina 5 senaste. De andra två förlusterna är från Europa League där man ligger sist efter 0-4 mot Lazio och 0-1 mot Villarreal. Nu möter man ett lag som har slagit båda dessa lagen och då kan det väl bara sluta på ett sätt? Noterbart är att Levski Sofia inte har gjort något mål på de tre senaste bortamatcherna i Europaspelet.

Levski bryr sig nog inte särskillt mycket om den här cupen längre med tanke på att man redan har två förluster plus att det går knackigt i ligaspelet. Jag tror inte man har mycket att hämta i den här matchen heller och man åker nog på en storförlust här.

Salzburg är oerhört hemmastarka på sin konstgräsmatta och Levski kommer nog ha det svårt att anpassa sig till konstgräset. Har svårt att tro att så många Bulgariska lag har konstgräs. På hemmaplan snittar Salzburg 4 mål per match och när man nu möter ett Sofia som är ruskigt usla och som förmodligen inte bryr sig märkvärt om den här matchen så bör man vinna med 2 mål eller fler.

KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BET365!!


Spel 54

Shakhtar Donetsk - Tolouse
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.50 @ Bet365
Insats: 163 kr (6%)
Spelstopp: 2009-10-22  19.00
-------------------------------------------------------

Shakhtar som vann förra årets UEFA Cup går även dom som tåget i serien och placerar sig på en andraplats i tabellen. Man är obesegrade efter 10 matcher och har 7 segrar på dessa 10 matcher. Man trivs helt suveränt på hemmaplan där man har 5 raka segrar av 5 möjliga och fina 19-3 i målskillnad. Man slog senast Karpaty Lviv som ligger 7a i serien med 5-1 på hemmaplan och i Europa League spelet har man kört över sitt motstånd än så länge. Man slog först Club Brugge på bortaplan med 4-1 för att sedan slå Partizan på hemmaplan med 4-1. Nu väntar ännu en överkomlig uppgift för Shakthar på hemmaplan.

Tolouse har inlett ligan lite knackigt hemma i Frankrike. Man placerar sig på en 12e plats och det är främst bortaspelet som inte fungerar för laget där man bara tagit 2 poäng av 12 möjliga. Formmässigt är laget ganska okej då man har 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster på sina 5 senaste matcher i serien. I Europa League ska man vara glada över att gruppen inte håller någon högre kvalitét. Det är bara Shakhtar som är överlägsna de andra och Tolouse slåss om andra platsen i gruppen. Man slog Partizan på bortaplan med 2-3 och spelade 2-2 hemma mot Club Brugge. Visst ska man ha chans att ta sig vidare men man får knappast några poäng med sig härifrån.

Det är inget lag som har fått mig sig full pott från Shakhtars hemmaplan sedan den 22 Oktober förra året och Shakhtar är nu obesegrade i sina 9 senaste hemma matcher ute i Europaspel. Man har i alla dessa 9 matcher gjort minst två mål per match och endast 2 av dessa 9 matcher slutade oavgjort, resten är segrar så räkna med ett hemmastarkt Shakthar. Shakthar har ett par brassar som gör succe i laget och faktum är att några av dem rent ut sagt skulle kunna platsa i Brasilianska A-landslaget om de fått chansen någon gång. Spelarna Fernandinho, Jadson, Ilson Perreira Dias, William och Adriano har alla en otroligt fin kapacitet som fotbollsspelare och det lär unga Tolouse få känna på ikväll.

Det är första gången Tolouse beger sig till Ukraina för att spela fotboll medan Shakhtar har mött franskt motstånd 4 gånger tidigare och det har slutat med 2 segrar och 2 oavgjorda matcher.

Som ni förstår så talar det mesta för en klar hemmaseger här och chansen ska vara väldigt god att man vinner med 2 mål eller fler och jag lirar utan att tveka!
KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BET365!!


Spel 55
 
Dubbel Europa League:
Salzburg - Levski Sofia (Salzburg vinner med 2 mål eller fler)
Shakhtar - Tolouse (Shakhtar vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 5.10 @ Bet365
Insats: 109 kr (4%)
Spelstopp: 2009-10-22  19.00
--------------------------------------------------------
 
Testar även Dubbeln till ett fint odds.
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!