fredag, september 10, 2010

3 möjligheter, 3 dubblar!

Idag bjuder jag på tre dubblar från tre olika länder som känns spelvärda. Korta rekar då tidsbrist har blivit en vanlig företeelse för min del.


Spel 98

Dubbel:
Åtvidaberg - Malmö FF (Malmö FF vinner)
Helsingborg - Gefle (Helsingborg vinner)
Odds: 2.30 @ Betsson
Insats: (8%)
Spelstopp: 16.00


Åtvidaberg - Malmö FF
Malmö känns urstarka och är helt klart mina favoriter till att vinna guldet. man är uppe i 6 raka segrar nu och man har 6 raka matcher bakom sig utan att ha släppt in ett enda mål. Nu ställs man mot seriens sämsta lag och då ska man bara vinna om man ska ha med guldet att göra. Åtvidaberg har visserligen spelat upp sig något då dom har två raka segrar nu. Men här ställs man mot tuffaste tänkbara motstånd och då blir det för svårt. Jag har svårt att se hur Malmö ska förlora den här matchen därmed försämra chansen till guld.


Helsingborg - Gefle
Här talar allt för att Helsingborg ska vinna. Man åkte på storstryk borta mot Örebro senast och den matchen har fått spelarna att tänka om. Man tar inget lag för givet längre och man vet att seger krävs för att hänga på Malmö FF i jakten på SM-guldet. Anfallaren Alexander Gerndt ställs här mot sin gamla klubb som han kan utan och innan vilket Helsingborg givetvis drar stora fördelar av då han kan ge lite insidertips till sina lagkamrater.

Helsingborg är suveräna på hemmaplan och resultatraden 9-1-0 bevisar ju hur starka man är hemma i Helsingborg. Det är lagets plikt att slå svaga Gefle på sin hemmaplan. Gefle kommer till spel med en förlust mot Häcken på hemmaplan senast. Givetvis borde det finnas revanschlusta även hos Gefle men laget kvalité är långt under Helsingborgs.

Helsingborg slåss i toppen för guldet och är extremt starka på sin hemmaplan. Gefle ligger näst sist i tabellen och slåss för sin överlevnad, man är dessutom ur form och värdelösa på bortaplan. Det är Helsingborgs plikt att vinna den här matchen!



-----------------------------------------------------------------------


Spel 99

Dubbel:

Cardiff - Hull (Cardiff vinner)
Newcastle - Blackpool (Newcastle vinner)
Odds: 2.60 @ Expekt
Insats: (6%)
Spelstopp: 16.00


Cardiff - Hull
Cardiff har inlett säsongen suveränt med 3 segrar och 1 oavgjord match. Man har på dessa 4 matcher 9-2 i målskillnad och här ställs man mot ett Hull som ser ruskigt svaga ut. Hull har inlett med 2 torskar av 2 möjliga på bortaplan den här säsongen och man har den usla målskillnaden 1-7 på dessa 2 matcher. Nu ställs man mot tufft motstånd och dessutom på bortaplan där man som sagt inte trivs alls.

Cardiff är mina ögon det lag som känns absolut starkast offensivt då man har förra säsongens skyttekungar Chopra (21 mål) och Wittingham (23 mål) kvar i truppen och lägg därtill Bothroyd som inlett säsongen strålande med 4 mål så här långt och man har även gjort klart med Craig Bellamy som bidrar med massor av erfarenhet till laget. I senaste matchen som även var hans debut mäktade man med 2 assist och 1 mål i 4-0 segern mot Doncaster. Då var det lapp på luckan och vi fick uppleva ett kokande Cardiff City Stadium, räkna med samma förutsättningar idag!


Newcastle - Blackpool
Newcastle ser starka ut. Kanske inte för toppen i Premier League men man är helt klart ett lag som ska slåss för att hamna på topp 10. Blackpool har en svag trupp och man kommer inte få en lätt säsong i högsta ligan. Här ställs man mot nykomling-kollegan Newcastle på bortaplan och det är inte den enklaste uppgiften direkt. Newcastle krossade Aston Villa här med 6-0 i senaste hemmamatchen och Blackpool är mycket sämre än Aston Villa i mina ögon. Det ska hur som helst vara en mycket bra vinstchans för Newcastle!
Newcastle har förstärkt laget och det ser ut som att man fått in de pusselbitar som saknades vilket gör att man nu har ett väldigt slagkrafigt lag. Förra säsongen slog man Blackpool med 4-1 och nu har man förstärkt med bättre spelare samtidigt som Blackpool fortfarande har samma tråkiga lag.

Newcastle som bärs fram av sina 50 000 fans på sin hemmaplan bör vinna den här matchen!




-----------------------------------------------------------------------


Spel 100

Dubbel:
Ajax - Willem II
(Ajax vinner med 3 mål eller fler)
PSV - NEC (PSV vinner med 2 mål eller fler)
Odds: 2.40 @ Unibet
Insats: (6%)
Spelstopp: 18.45


I den här dubbeln spelar jag de två lagen som kommer slåss om liga-guldet den här säsongen. Båda lagen har inlett med 3 segrar och 1 oavgjord match och båda lagen har 14-4 i målskillnad efter 4 matcher. Båda lagens styrka ligger framförallt i spelet på hemmaplan där de båda lagen är helt överlägsna. Ajax har vunnit båda sina hemmamatcher den här säsongen med 4-2 och 3-0 mot lag som normalt är bättre än Willem. Willem har inlett säsongen ruskigt dåligt och har 4 förluster av 4 möjliga. Man har förlorat matcherna med 0-3, 0-3, 0-3 och 3-5 mot lag som är flera klasser sämre än Ajax. Det enda som kan hindra det här spelet från att gå in är underskattning. Det är dock inget jag oroar mig för. Ajax har 16-1-0 som resultatrad på de 17 senaste matcherna mot Willem på sin hemmaplan och man har vunnit de 4 senaste matcherna med 3 mål eller fler vilket verkligen talar för mitt Hcp-spel idag.

PSV har även dom vunnit båda sina hemmamatcher den här säsongen och resultaten skrivs till 6-0 och 3-1. Man har visat prov på en fantastisk offensiv och på hemmaplan vet vi alla att laget trivs utomordentligt bra. NEC har inlett säsongen helt okej med 2 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust. Dessa matcher har dock varit mot lag långt under PSV:s klass och nu ställs laget inför säsongens första riktiga test och det blir givetvis inte enkelt. PSV har 14-2-0 som resultatrad på de 16 senaste matcherna hemma mot NEC och det mesta talar för att man utökar den resultatraden. Man har vunnit 3 av de 4 senaste matcherna mot NEC med 2 mål eller fler vilket talar för mitt Hcp-spel här.




FÅ EN BARCELONA TRÖJA HÄR!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!