torsdag, oktober 29, 2009

Elitserie hockey på menyn idag!

Idag har vi en riktigt klurig speldag framför oss. Det enda som intresserar mig idag är väl ishockeyn från Elitserien och där finns det knappt någon "säker" match på förhand. Jag testar ett kryss och spelar en hemmavinnare från Elitserien.

Spel 70

Timrå - Luleå
Mitt tips: X
Odds: 4.35 @ Betsafe 
Insats: 65 kr (2%)
Spelstopp: 2009-10-29  19.00
--------------------------------------------------------------------

Här har vi ett möte som ser otroligt jämnt ut på förhand. Timrå som inlett året uselt har bara tagit sina poäng på hemmaplan så här långt. Jag skulle faktiskt vilja påstå att man är väldigt hemmastarka då man har slagit Södertälje och Linköping, spelat lika med HV71, Modo och Brynäs och bara förlorat en enda match och det var mot Djurgården med uddamålet (2-3). Som ni ser så spelar man jämnt med alla lagen man mött och nu möter man ett Luleå som inte är speciellt bra på bortaplan. Som ni kan se ovan så har Timrå kryssat i 3 av 6 hemmamatcher och sammanlagt i Elitserien har man kryssat 6 matcher så här långt vilket är nästan hälften av sina matcher då man spelat 13 stycken.

Luleå som kommer på besök har tre raka oavgjorda matcher bakom sig mot Timrå, Färjestad och Brynäs. Luleå ligger på en fjärde plats i Elitserien mycket tack vare sitt stabila hemmaspel. På bortaplan har man det något tuffare då man bara har 2 segrar och 4 förluster. Man har dock spelat upp sig på sistone och näst senast förlorade man "bara" med 5-4 borta mot hemmastarka HV71 och nu senast vann man efter Sudden mot hemmastarka Färjestad så visst kan man spela bra på bortaplan nu för tiden.

Lagen möttes den 22e Oktober i år och då spelade lagen lika på Luleås hemmaplan. Den matchen slutade 2-2 och ett liknande scenario känns inte helt oväntat. Lagen har kryssat i 8 av 19 möten på Timrås hemmaplan och i regel så är det alltid jämna matcher lagen emellan.

Skadeläget i lagen:
Timrå saknar sedan tidigare Mattias Karlsson (fot) och ny på skadelistan är Niklas Anger som bröt ett finger i matchen mot Modo.
Luleå kommer till spel utan Österrikaren Thomas Raffl som fortfarande är borta pga sin hjärnskakning han ådrog sig i senaste matchen mot Timrå. Niklas Olausson och Robin Jonsson finns med på laguppställningen men är trots det väldigt osäkra till spel.

Som ni ser så är det två kryssglada lag som möts ikväll och jag måste bara testa krysset till en låg insats.


KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS BETSAFE!!


Spel 71

Skellefteå - Färjestad
Mitt tips: 1
Odds: 2.15 @ Expekt
Insats: 162 kr (5%)
Spelstopp: 2009-10-29  19.00
-------------------------------------------------------------------

Ett toppmöte som jag väljer att spela på hemmalaget. Skellefteå har imponerat på mig i år och man kombinerar otroligt fint försvarsspel med en vass offensiv. Därför har laget släppt in näst minst mål och gjort fjärde flest mål i årets Elitserie. Man har på de 7 senaste matcherna 6 segrar och 1 övertidsförlust på bortaplan mot Södertälje. Det imponerar och antyder att formen helt klart är på topp hos Skellefteå! Hemmaspelet har sett bra ut för laget också som ståtar med 5 segrar och endast 1 förlust. Förlusten kom mot Djurgården i början av säsongen. Målskillnaden 19-9 är helt okej för 6 matcher och som ni förstår så är laget väldigt försvarsstarka på hemmaplan då man bara släppt 9 puckar på 6 matcher!

Färjestad som kommer på besök har även dom gjort det bra i årets Elitserie. Man ligger på en tredje plats vilket är precis bakom Skellefteå. Man har dock ett par minus faktorer inför den här drabbningen då man har dålig form och spelar som ett helt annat lag på bortaplan. På hemmaplan är man bland Elitseriens bästa lag och man var obesegrade ruskigt länge. Nu är det dock bortaplan och här har man bara 2 segrar medan man har 3 förluster. Man har fått stryk av Frölunda (6-1), HV71 (8-0) och Linköping (3-2) i år medan man slagit Modo och Luleå. Målskillnaden 12-22 på 6 matcher är inte heller särskillt tillfredställande siffror och det mesta tyder på att laget kommer gå en tuff match tillmötes. Formen är även den dalande då man efter segrar mot Färjestad och Brynäs nu har spelat två raka 1-1 matcher på hemmaplan. Den ena matchen förlorade man efter Sudden mot Luleå och den andre slutade 1-1 mot Frölunda. Nu är det bortaplan igen för Karlstad killarna och då kommer det bli svårt.

När lagen möttes tidigare den här säsongen i Karlstad slutade det med en uddamålsseger för Färjestad med 3-2. Färjestad gick upp till en klar 3-0-ledning och sedan tappade man till 3-2 efter att man slappnat av. Skellefteå vann dock skottstatistiken i matchen med 28-22 och det var i stort sett bara målvakten Henrik Karlsson som såg till att Färjestad kunde vinna.



Skellefteå ställer upp med samma lag som senast mot Djurgården, dvs att Jimmie Ericsson och Christian Söderström samt Mattias Lindström fortfarande är skadade.
Färjestad saknar målvakten Henrik Karlsson och backen Arto Laatikainen som båda är skadade till dagens match.

Noterbart är att Skellefteå har Elitseriens bästa målvakt sett till räddningsprocent, 93,28 av alla skott har Andreas Hadelöv motat i Skellefteå målet.

Det här kommer utan tvekan bli en oerhört jämn match mellan två hungriga topplag som är ute efter poäng. Skellefteå håller jag något högre då man har bättre form, stor fördel av hemmaplan och framförallt för det fina spel man visat på senare tid. Färjestad är ett lag som alltid gör bra matcher på hemmaplan men när man kommer ut på resande fot så verkar det som att någon sätter käppar i hjulet för laget som inte får till det spelmässigt. I en match av den här kalibern så krävs det att allt stämmer till 100% om man ska ha chans till poäng. Tyvärr Färjestad, det här vinner Skellefteå!




KLICKA HÄR FÖR ATT SPELA MATCHEN HOS EXPEKT OCH DUBBLA FÖRSTA INSÄTTNINGEN MED EXPEKTS FINA BONUS!
 

Samarbete

Mangans speltips är villig att inleda samarbete för gynnande av båda parter. Vid intresse, kontakta mig nedan genom att klicka på länken:


Spela med ansvar

Mangan's Speltips ansvarar ej för förluster vid spel. Vi uppmanar ej läsarna till att satsa pengar på våra tips. Kom ihåg, satsa ej större belopp än vad du har råd att förlora.

Spela smart - Spela lagom!